Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkosios vestuvės: 7 akimirkos, kurių negalima praleisti

Didžiosios Britanijos karališkųjų vestuvių rytas bus ilgas. Nuo akimirkos, kai pradės rinktis pirmieji svečiai, apie 8.15 val. Londonu laiku (apie 10.15 val. Lietuvos laiku), iki akimirkos, kai apie 13.30 val. (15.30 val. Lietuvos laiku) jaunavedžiai pasirodys balkone, praeis penkios valandos.
Kate Middleton su sužadėtiniu princu Williamu
Kate Middleton su sužadėtiniu princu Williamu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Greičiausiai tik labiausiai pasišventę karališkosios šeimos gerbėjai sąžiningai seks kiekvieną vestuvių akimirką. Tiems, kuriems reikia dirbti, išvesti pasivaikščioti šunį ar išsiskalbti drabužius, CNN pateikia septynias itin svarbias vestuvių akimirkas, kurių metu rekomenduojama neišeiti nei į tualetą, nei išsivirti puodelio kavos.

Laikykitės CNN nurodymų ir visada galėsite pasakyti: „Žinoma, kad mačiau tą akimirką, kai...“

1. Suknelė: 11 val. (13 val. Lietuvos laiku)

Pirmą sykį išvysti būsimosios princo Williamo žmonos Kate suknelę bus galima per „Rolls Royce“ automobilio langus, kai ji bus vežama į bažnyčią. Tačiau pirmą sykį deramai išvysti nuotakos suknelę bus galima 11 val. (13 val. Lietuvos laiku), kai ji prie Vestminsterio abatijos išlips iš automobilio. Tai bus akimirkos, kai bus galima reikšti savo nuomonę apie suknelės dizainą. Ar ji būtų panaši į princesės Dianos, ar galbūt į princesės Margaret, tai bus ta akimirka, kai galėsite garsiai reikšti savo nuomonę. Nepraleiskite jos!

2. Įžadai: 11.15 val. (13.15 val. Lietuvos laiku)

Galbūt nuskambės siaubingai, tačiau daugybė žmonių šią akimirką įdėmiai stebės tam, kad įsitikintų, ar nebuvo padaryta jokių klaidų! Diana neteisingai pasakė Charleso vardą. Savo ruožtu Charlesas pamiršo apdovanoti Dianą žemiškomis gėrybėmis, priesaikos metu pasakęs, kad ketina dalintis su ja ne savo, bet jos žemiškaisiais turtais. Vienaip ar kitaip, ji jų gavo daug po skyrybų! Tuo tarpu Sarah Ferguson pakartotojo princo Andrew vidurinįjį vardą dusyk.

Galbūt nuskambės siaubingai, tačiau daugybė žmonių šią akimirką įdėmiai stebės tam, kad įsitikintų, ar nebuvo padaryta jokių klaidų.Ar ši tradicija pasikartos, ar Williamas ir Kate sugebės ištarti vienas kito vardus teisingai? Šią akimirką nepatariame maitinti savo katės.

3. Pirmasis bučinys: bet kada po 11.15 val. (13.15 val. Lietuvos laiku)

Šią akimirką pasaulis turėtų išvysti po to, kai Kenterberio arkivyskupas paskelbs porą vyru ir žmona. Tačiau Charlesas pamiršo pabučiouti Dianą – šios akimirkos teko laukti, kol pora pasirodė balkone. Įdomu, ar Williamas ir Kate nepamirš pirmojo bučinio.

4. Fanfaros: apie 11.30 val.  (13.30 val. Lietuvos laiku)

Po to, kai bus pasirašyti dokumentai, įtempkite savo ausis – netrukus turėtų pasigirsti trimitų fanfaros, atliksiančios šiam įvykiui specialiai sukomponuotą kūrinį. Jį atliks Karališkųjų oro pajėgų trimitininkai. Trisdešimt sekundžių kurtinančių trimitų, kurių garsas galėtų prikelti kai kuriuos iš 300 mirusiųjų, palaidotų abatijoje.

5. Puokštės padėjimas: po 11.45 val. (13.45 val. Lietuvos laiku)

Tikimasi, kad Catherine seks karališkąsias tradicijas ir savo vestuvių puokštę padės ant Nežinomo Kareivio kapo Vestminsterio abatijoje. Šią tradiciją pradėjo karalienė Elžbieta, dabartinės karalienės motina, 1923 metais. Nuo to laiko šios tradicijos laikėsi visos karališkosios nuotakos.

Tai bus išskirtinė akimirka.

6. Karietos: 12.15 val. (14.15 val. Lietuvos laiku)

Kuri karieta nuveš laimingąją porą atgal į Bakingamo rūmus? Jei nelis, tuomet tai bus 1902 metų „State Landau“, tačiau jei oras bus „ypač drėgnas“, tuomet pora važiuos 1881 metų „Glass Coach“ karieta.

7. Bučinys: 13.25 val. (15.25 val. Lietuvos laiku)

Jei praleisite visą ceremoniją, vis dar galėsite pamatyti bemaž svarbiausią akimirką. Catherine ir Williamas bei jų šeimos 13.25 val. (15.25 val. Lietuvos laiku) pasirodys Bakingamo rūmų balkone. Tikimasi, kad čia pasirodžiusi pora pasibučiuos – tiesą pasakius, to, be abejonės, reikalaus milijonas ar daugiau žmonių, susirinksiančių prie rūmų.

Charlesas ir Diana pradėjo tradiciją. Sarah ir Andrew ją tęsė. Dabar – Williamo ir Catherine eilė. Ar tai bus pakštelėjimas į žandą, ar bučinys į lūpas? Jei praleisite šią akimirką, praleisite labai daug.

Karališkosios vestuvės, kaip šios, įvyksta kas tris dešimtmečius. Nepraleiskite jų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius