Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Balkanus – motociklu (1): pirmas dienas „pakrikštijęs“ lietus privertė improvizuoti su apranga

Liepos 10-ąją į Balkanus motociklu išvažiavęs Jokūbas Laukaitis pasiekė Kroatiją. Su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais jis dalijasi pirmais įspūdžiais. 1800 km kelionė buvo sklandi, bet ypač šlapia. Dėl to keliautojui teko improvizuoti su apranga – priešingu atveju beveik 2000 km būtų tekę įveikti visiškai šlapiam.
Kai lyja, tenka improvizuoti su apranga
Kai lyja, tenka improvizuoti su apranga / Asmeninės nuotr.

„Šią vasarą nusprendžiau apkeliauti Balkanų valstybes. Pagrindinė priežastis, kodėl būtent jas – nes aš šiose šalyse nesu buvęs. Nusipirkau už save vyresnį motociklą (J.Laukaičiui – 21-eri – aut. past.), nusiskutau galvą ir išvykau.

Asmeninės nuotr./Jokūbas Laukaitis prieš kelionę Vilniuje
Asmeninio albumo nuotr./Jokūbas Laukaitis prieš kelionę Vilniuje

Per mėnesį planuoju įveikti 10 000 km ir aplankyti 10 skirtingų valstybių. Keliausiu vienas – kai kuriems tai atrodo beprotybė. Ir jie iš dalies teisūs. Tačiau juk gyvename vieną kartą!“, – išvykdamas iš Vilniaus liepos 10-ąją savo feisbuko paskyroje parašė J.Laukaitis.

Jau pati kelionės pradžia nežadėjo lengvo kelio – Lietuvoje ir Lenkijoje pylė kaip iš kibiro. Važiuodamas tokiu oru J.Laukaitis stipriai sušalo, tačiau nenusiminė. Priešingai iš Lenkijos atskriejusioje jo žinutėje liejasi džiaugsmas, kad sutiko įdomių ir paslaugių žmonių.

„Šįkart Lenkijoje jaučiuosi kaip Japonijoje (ten lankiausi, kai buvo pakankamai šalta). Vakar temperatūra nukrito iki +14 laipsnių šilumos, praktiškai visą dieną lijo. Netoli nuo Varšuvos, kai pliaupė liūtis, sustojau nedideliame restoranėlyje atsigerti arbatos ir išdžiovinti kojinių.

Kai jo savininkė pamatė, jog drebu taip, jog rankose vos nulaikau puodelį, labai susijaudino ir puolė rūpintis, kad daugiau taip nenutiktų.

Ant krūtinės man uždėjo rankšluostį ir didžiulį popieriaus lapą, aplink kojas apvyniojo keturis plastikinius maišus, o galvą apsuko savo megztiniu. Štai taip atrodžiau po „procedūros“. Po to pasakęs gal 100 kartų dziękuję bardzo (lenk. labai ačiū) ir apsikabinęs bei atsisveikinęs su ja, iškeliavau į Slovėniją“, – pasakojo keliautojas. 

Liepos 13-ąją jis pasiekė Kroatiją. Per tris dienas keliautojas įveikė maždaug 1800 km.

Asmeninės nuotr./Labas, Kroatija
Asmeninės nuotr./Labas, Kroatija!

„Esu prie Plitvicų ežerų – vieno gražiausių Kroatijos nacionalinių parkų. Vaizdas užburiantis“, – rašo J.Laukaitis. 

Jo kelionę galite sekti asmeniniame keliautojo tinklaraštyje. Nuotykiais jis toliau dalinsis ir su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius