-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aziją išmaišęs Jokūbas Laukaitis: „Negaliu skųstis gyvenimu“

21-erių Jokūbas Laukaitis įkūnija tipišką šiuolaikinį keliautoją – geriau nei Europą jis pažįsta Aziją, kur praleido pastaruosius dvejus metus. Nuo ankstyvo amžiaus bandęs užsiimti verslu, šiuo metu jis kartu su partneriais vysto internetinių kuponų tinklalapį, skirtą JAV rinkai. Būtent šis darbas jam leidžia gyventi taip, kaip nori.
Kažkur Taivane
Kažkur Taivane / Asmeninio albumo nuotr.

„Darbas suteikia visišką laisvę – galiu dirbti bet kuriuo paros metu ir bet kurioje pasaulio vietoje, svarbu tik turėti kompiuterį. Dėl to pastaruosius dvejus metus aš beveik visą laiką praleidau keliaudamas“, – pasakojo J.Laukaitis.

Nuo 2013-ųjų gyvendamas „ant lagaminų“ vaikinas pabuvojo daugiau nei 25 šalyse. Didžiąją laiko dalį praleido Azijoje, kur aplankė 11 šalių, tarp kurių – Tailandas, Vietnamas, Indonezija, Filipinai, Taivanas, Japonija, Mianmaras.

Banalus posakis, kad kelionės – geriausia gyvenimo mokykla, suteikianti kur kas daugiau žinių nei bet kuris pasaulio universitetas, J.Laukaičiui neatrodo kvailas. Būtent keliaudamas jis pramoko didžiulį potencialą turinčios kinų kalbos.

„Kelionėse man svarbiausia kiek įmanoma daugiau išmokti – susipažinti su naujomis kultūromis bei žmonėmis, tobulinti kalbų žinias. Dabar jau galiu susikalbėti kiniškai, netrukus pradėsiu mokytis indoneziečių bahasa kalbą“, – pasakojo vaikinas.

Japonijoje – kaip kitoje planetoje

Nors keliaudamas nevengia turistinių vietų, kur kas įdomesni už jas atrodo tik vietiniams žinomi kampeliai.

Asmeninio albumo nuotr./Gili Trawangan sala, Indonezija
Asmeninio albumo nuotr./Gili Trawangan sala, Indonezija

„Man patinka aktyvūs dalykai – daug važinėju motociklais, nardau, vaikštau po kalnus bei nacionalinius parkus. Labai didelį įspūdį paliko Japonija, kurioje praleidau visą mėnesį – per tą laiką gyvenau daugelyje skirtingų miestų.

Joje jaučiausi ne kaip naujoje šalyje, bet kaip visiškai naujoje planetoje. Buvo labai įdomu stebėti žmonių tarpusavio santykius, požiūrį į darbą, gyvenimą, religiją, kitus žmones, šeimą“, – pasakojo J.Laukaitis.

Įspūdį paliko ir Mianmaras. „Tai labiausiai neišsivysčiusi šalis, kokioje kada nors esu buvęs. Ten nerasite nei „McDonald's“ restoranų, nei visur įprastų „Starbucks'ų“. Infrastruktūra neišvystyta, interneto ryšys arba labai silpnas (neišeina net elektroninio laiško išsiųsti), arba iš viso neegzistuoja. Tačiau žmonės – be galo draugiški, o šventyklos – atimančios žadą“, – pasakojo kelionėse malonumus ir darbą derinantis lietuvis.

Asmeninio albumo nuotr./Bagano šventyklos Mianmare
Asmeninio albumo nuotr./Bagano šventyklos Mianmare

Šią vasarą nusprendęs praleisti Europoje J.Laukaitis iš karto žinojo, jog tris mėnesius Lietuvoje neišsėdės.

„Keliauti po Vakarų Europą taip pat nenorėjau, nes man ji atrodo šiek tiek nuobodi (ypač palyginus su Azijos šalimis). Tad nusprendžiau nusipirkti motociklą ir visą mėnesį keliauti per Balkanų šalis – Kroatiją, Albaniją, Kosovą, Rumuniją ir kt., kadangi niekada nesu nė vienoje buvęs. Per mėnesį nuvažiuosiu apie 10 000 kilometrų. Išvykstu Liepos 9–10 dienomis, anksti ryte“, – apie naują nuotykį pasakojo keliautojas.

Sugrįžęs iš šios kelionės, Lietuvoje jis spės tik persirengti – iš karto vyks atgal į Aziją vieneriems metams. Šįkart ten suplanavo egzotišką išbandymą – dvi savaites gyvens Mumbajaus lūšnynuose. Į planus jau įtraukta ir Kinija – jai ketina skirti tris mėnesius. Taip pat motociklu apvažiuos Vietnamą.

Asmeninio albumo nuotr./Didysis Kanjonas, JAV
Asmeninio albumo nuotr./Didysis Kanjonas, JAV

Keliaudamas vienas išbando save

J.Laukaitis juokavo, kad geriausias kelionės partneris jam yra jis pats. „Mano draugas labai norėjo prisijungti, bet panašu, kad nespės su laiku, tad keliausiu vienas. Iš tiesų keliauti vienam man labai patinka, kadangi tokiu atveju niekada nesu savo komforto zonoje ir kiekvieną dieną tobulėju visomis prasmėmis. Tad tol, kol vidury kalnų (kur artimiausias miestelis už 100 km) nesprogs padanga, viskas bus gerai“, – šypsojosi pašnekovas.

Daug šalių išmaišęs vaikinas žino, kaip į kelionę susiruošti vos per savaitę. Ilgai nesudarinėja ir būsimos kelionės maršruto, nes žino – užtenka preliminaraus plano.

„Juokinga, kad aš apie Aziją žinau daug daugiau, negu apie didžiąją dalį Europos šalių. Kadangi niekada nesu buvęs Balkanuose, nelabai įsivaizduoju, ką ten pamatysiu, ir kas labiausiai patiks.

Preliminarų kelionės planą turiu, tačiau esu visiškai tikras, kad jis keisis dešimtis kartų priklausomai nuo situacijos. Tad daugiau mažiau viską palieku ekspromtui“, – teigė į Balkanus tuoj išvažiuosiantis vaikinas.

Vienas svarbiausių darbų prieš kelionę – apskaičiuoti būsimas išlaidas. J.Laukaičio teigimu, tai padaryti nesunku, tačiau griežtumo ir šioje vietoje jis nemėgsta: „Žinau, kad keliaujant Pietryčių Azijoje, galima apsisukti su labai mažu biudžetu (mažesniu, negu žmonės išleidžia gyvendami Lietuvoje). Būsimos kelionės biudžetą esu preliminariai susidėliojęs.“

Sekti J.Laukaičio keliones galima jo asmeniniame tinklaraštyje Jacoblaukaitis.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius