Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lofoteno salas įsimylėjęs Marius Kontrimas juokauja: „Esu meilės emigrantas“

Nieko nėra amžiniau už laikinumą – šią tiesą savo kailiu patyrė fotografas ir keliautojas Marius Kontrimas. Kai pirmą kartą jį kalbinau, Lofoteno salose, Norvegijoje, jis gyveno metus, nors atvykdamas ten ketino neužtrukti: pasidairyti ir keliauti kitur. Šiemet vasario viduryje sulaukusi jo laiško su nuostabia Šiaurės pašvaiste, supratau, kad jis Lofotene liko. „Tikrai taip. Šias salas įsimylėjau“, – patvirtina lietuvis.
Šiaurės pašvaistė Lofoteno salose
Šiaurės pašvaistė Lofoteno salose / Mariaus Kontrimo nuotr.

„Nuo praėjusių metų nebuvau niekur kitur išvažiavęs – visą laiką praleidau Lofoteno salose ir, manau, dar tikrai pabūsiu. Aš tikrai įsimylėjau jas“, – sakė lietuvis.

Mariaus Kontrimo nuotr./Šiaurės pašvaistė Lofoteno salose
Mariaus Kontrimo nuotr./Šiaurės pašvaistė Lofoteno salose

Stebėtis nėra ko – šios Norvegijoje esančios salos nuolat įtraukiamos į gražiausių pasaulio kampelių sąrašus. Į jas būriais traukia ir Šiaurės pašvaistes „medžiojantys“ turistai. Jiems tai – egzotika, o M.Kontrimui dabar – kasdienybė.

Tiesa, klimato kaita net ir gražiausias pasaulio vietas stipriai keičia: šiemet, anot M.Kontrimo, Lofotene labai šilta žiema. Netrūksta ir kritulių, todėl dangus dažnai debesuotas.

„Visiškai nėra sniego. Vos pasninga – kitą dieną iš karto nulyja. Taip ir nespėjame pasidžiaugti... Maža to, giedras ir saulėtas dienas galima būtų ant rankų suskaičiuoti. Vieną iš tokių retų dienų ir pavyko nufotografuoti šią šiaurės pašvaistę“, – pasakojo nuotraukomis pasidalinęs fotografas.

Mariaus Kontrimo nuotr./Lietuvio nuotraukose – įspūdingoji pašvaistė
Mariaus Kontrimo nuotr./Lietuvio nuotraukose – įspūdingoji pašvaistė

Ją lietuvis „pagavo“ Laukvik kaimelyje, kuriame ir gyvena. „Pašvaistę matau visada, kai tik naktis būna giedra“, – sakė jis.

Paklaustas, ką veikia Lofoteno salose, pašnekovas nusijuokia: „Tą patį, ką ir anksčiau: kopiu į kalnus, vaikštau, fotografuoju. Pasikartosiu, bet čia pati nuostabiausia vieta gyventi. Ypač tiems, kurie pavargę nuo miestų šurmulio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius