„Gastronomijos festivaliai pasaulyje turi senas tradicijas ir pastaruoju metu vis labiau populiarėja. Lietuvoje toks renginys vyks pirmą kartą. Kadangi maisto kultūros tema mūsų šalyje pastaruoju metu tampa vis aktualesnė, viliamės, kad lietuviams tokia šventė patiks ir taps gražia tradicija“, – sako vienas iš renginio organizatorių Erikas Kundreckas.
Birželio 19–20 dienomis Kauno Rotušės aikštėje nuo ryto iki vėlaus vakaro vyksiančiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ lankytojai galės išmokti įvairių kulinarijos paslapčių, kurias atskleis mėgstamiausių restoranų šefai.
Festivalio svečiai išmoks lengvai ir greitai pasigaminti gardžius patiekalus, derinti produktus, o daugybės degustacijų metu pasivaišins išskirtiniais valgiais ir skanumynais. Tarp patiekalų bus galima rasti ir itin egzotikų valgių, pavyzdžiui, su blakėmis.
Šventės lankytojai turės galimybę paragauti ir įsigyti šviežios ir kokybiškos ūkininkų produkcijos.
„Apie lietuvišką standartą esame girdėję ne kartą, tikrai galime didžiuotis vietinių produktų kokybe.
Todėl labai svarbu informuoti žmones, kad yra tikrai gausus produktų pasirinkimas ir kiekvienas vartotojas gali pasirinkti tai, kas šviežia, skanu ir kokybiška. Galime tikrai pasikliauti savo kraštu ir kartu jį auginti“, – teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.