Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventoji kratosi pigaus kurorto įvaizdžio, bet priimti poilsiautojų dar nėra pasirengusi

Palanga ir Neringa, nelaukdamos kalendorinės vasaros pradžios, jau paskelbė aktyvaus sezono pradžią ir laukia poilsiautojų. Tuo metu Šventoji turistams kol kas mažai ką gali pasiūlyti: pasak savaitgalį ten apsilankiusių poilsiautojų, šiame pajūrio kurorte kol kas nedirba net kavinės, o gatvės dar tik remontuojamos ir ruošiamos būsimam turizmo sezonui.
Šventoji vasaros sezonui dar tik ruošiasi
Šventoji vasaros sezonui dar tik ruošiasi / Skaitytojo Kęsto nuotr.
Temos: 2 Vasara Šventoji

„Savaitgalį sugalvojome pailsėti prie jūros. Išsirinkome Šventąją. Tačiau nusivylėme – šis miestelis dar nesiruošia sezono atidarymui: gatvės perkastos, niekas nedirba. O paskui skundžiasi, kad nėra žmonių“, – portalui 15min.lt rašė Kęstas Janickas. 

Statybos vargina, bet yra labai lauktos

„20 metų Šventoji „miegojo“ – tiek laiko nebuvo įgyvendintas nė vienas normalus projektas. Dabar pagaliau ledai pajudėjo. Todėl nieko keisto, kad miestelis atrodo kaip statybų aikštelė“, – sakė Šventosios gyventojas, aktyvus miestelio bendruomenės narys Domininkas Jurevičius.

Anot jo, nepatogumų dėl šiuo metu iš pagrindų renovuojamos miesto dalies patiria ne tik Šventosios svečiai, bet ir gyventojai.

Domininkas Jurevičius
Socialinio tinklo „Facebook“ nuotr./ Domininkas Jurevičius

„Kai kurių apartamentų, kuriuos nuomoja poilsiautojams, dabar neįmanoma pasiekti. Bet jų savininkai ir mes visi suprantame, kad nepatogumai laikini. Romos niekas nepastatė per naktį, taip ir su Šventąja – jei norime, kad miestelis sužydėtų, reikia pakentėti“, – kalbėjo Šventosios gyventojas.

Tiesa, šiokie tokie „laikini“ nepatogumai greičiausiai užtruks net iki 2018 m. – iki to laiko turėtų baigtis milijonus eurų siekiantis gyvenvietės renovacijos projektas, kurio metu iš pagrindų atnaujinamos visos nuotekų, vandentiekio sistemos, tiesiamos gatvės, šaligatviai, dviračių takai ir pan. 

Vis dėlto didžiausia Šventosios problema D.Jurevičius įvardino ne šias statybas, bet 20 metų akis badančius sovietinius pastatus.

Romos niekas nepastatė per naktį, taip ir su Šventąja – jei norime, kad miestelis sužydėtų, reikia pakentėti.

Pasak D.Jurevičiaus, atsikratyti šia „dovanėle“ patys gyventojai negali – pastatų savininkai skirtingi, kai kurie net nežinomi. Sprendimas apmokestinti juos nepadėjo – tušti ir apleisti daugiaaukščiai toliau stovi.

„Mūsų akys prie jų neįprato. Priešingai – kasdien matydami juos tiesiog verkiame, nes suprantame, kad 12 „vaiduoklių“ – didžiausia Šventosios problema“, – pasakojo pašnekovas.

„Mano akimis, sprendimas vienintelis – nugriauti juos. Su vienu, 13-uoju, taip ir buvo padaryta“, – kalbėjo aktyvus Šventosios bendruomenės narys. 

Turi ką pasiūlyti ir taupiems, ir išlaidesniems poilsiautojams

Iki šiol Šventoji daugiausia viliojo pigaus poilsio ieškančius atostogautojus. Palangos turizmo informacijos centro laikinoji vadovė Egidija Smilingienė sakė, jog, lyginant su kitais pajūrio kurortais, Šventoji ir dabar yra pigiausias variantas. Vis dėlto per pastaruosius metus miestelyje atsirado ir brangesnių nakvynės vietų.

Egidija Smilingienė
Palangos TC nuotr./ Egidija Smilingienė

„Turistai domisi Šventąja, nes joje gali pasijusti arčiau gamtos. Nuo seno miestelyje buvo daug medinių namelių su minimaliais patogumais, kurių nuoma nedidelė – kai kuriems žmonėms tai didelis privalumas. 

Tačiau dabar Šventojoje ir atkarpoje tarp Palangos ir Šventosios yra pastatyta daug naujų namelių, vilų, kur yra viskas, ko reikia patogioms atostogoms. Jų kaina didesnė, bet norinčių apsistoti taip pat netrūksta“, – sakė E.Smilingienė. 

Tendencija, kad poilsį Šventojoje dažniausiai renkasi lietuviai, išlieka. „Tačiau ją mėgsta ir užsienio turistai“, – pažymėjo Palangos turizmo informacijos centro direktorė. Ypač daug svečių Šventoji sulaukia per Jonines, kurios čia švenčiamos su daugybe renginių. Šie metai – ne išimtis. Joninių šventei Šventoji parengė spalvingą programą.

D.Jurevičius 15min.lt sakė tikintis, kad po kelerių metų Šventoji jau bus atsikračiusi pigaus poilsio pajūryje vardo ir žmonės čia važiuos dėl to, jog ieškos ramaus, turtingo istorija kampelio prie jūros.

„Šventoji turtinga savo istorija – mažai kas žino, kad gyvenvietė minėta jau Hanzos pirklių maršrutuose, turėjo daug teisių. Dabar miestelyje mes darome viską, kad gyventojai ir svečiai jaustųsi puikiai: turime galeriją, vyksta koncertai, Šventojoje jau veikia ir keturių žvaigždučių viešbutis, ruošiamas centrinės aikštės projektas – jį įgyvendinus pagaliau turėsime gražią pagrindinę miesto dalį“, – įsitikinęs pašnekovas.

Vilios originaliu viešbučiu

Užsukti į šį Lietuvos kurortą vilios ir neįprasti objektai. Jau šį mėnesį Šventojoje atidaromas „Dainų viešbutis“, kuriame įrengti 40 kambarių pavadinti populiarių lietuviškų dainų pavadinimais: „Meilės laivas“, „Pienių vynas“ ir pan

Visi kambariai įrengti taip, kad vos pravėrus jų duris, pasigirs būtent ta daina, kurios pavadinimu pakrikštyta erdvė.

Ant sienos bus galima rasti rėmelį su kūrinio tekstu. Taip pat kompaktinį diską su populiariosios dainos atlikėjo parašu.

Kiek vėliau viešbutį turėtų papuošti ir žinomų Lietuvos atlikėjų delnų gipsiniai atspaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius