Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina istorija: brazilų debiuto Dakaro ralyje vos nesužlugdė husių piratai

Brazilai Rodrigo Varela ir Enio Bozzano galėjo šiemet taip ir nestartuoti savo pirmajame Dakaro ralyje. Priežastis iš pirmo žvilgsnio kurioziška – jų technika į Saudo Arabiją keliavo laivu, kurį užpuolė... piratai. Vis dėlto situacija išsisprendė ir vyrai važiuoja. Trečiąjį etapą jie SSV bagių klasėje baigė septinti, bendroje įskaitoje rikiuojasi aukštoje ketvirtoje vietoje.
Rodrigo Varela ir Enio Bozzano
Rodrigo Varela ir Enio Bozzano / Rodrigo Varelos instragramo nuotr.

Atrodė, viskas paruošta R.Varelos startui Dakaro ralyje, rašo motorsport.com. Brazilijos komandos atstovas, Pietų Amerikos ralio reido laimėtojas laukė savo pirmojo starto sunkiausiose pasaulio lenktynėse kartu su šturmanu E.Bozzaro, tai staiga projektui iškilo didžiulė grėsmė.

Švęsdamas Kalėdas su šeima lenktynininkas gavo žinią, kad laivas, gabenęs jo bagį į Dakaro ralį, buvo užpultas pirataujančių Jemeno husių sukilėlių Raudonosios jūros regione. Ir nors laivo įgula sugebėjo nuo piratų pasprukti tačiau turėjo pakeisti savo plaukimo kelią, o tai kelionę turėjo prailginti net 20 dienų. Tuomet brazilams dalyvauti Dakaro ralyje nebebūtų įmanoma.

Prie Afrikos krantų plaukiojantys komerciniai laivai susiduria su ginkluotais vyrais, kurie juos užpuola iš greitaeigių katerių. Todėl buvo imtasi plataus masto karinių jūrų pajėgų atsako, krovininiai laivai raginami laive įrengti ginkluotą apsaugą, o krovinių siuntėjai įtikinėjami persikelti į saugesnius vandenis.

Plačiau skaitykite čia: Kodėl kovoti su husiais bus sunkiau nei su Somalio piratais?

Husiai yra viena iš pagrindinių pilietinio karo, prasidėjusio 2012 metais Jemene, jėgų. Jų vykdomas laivų puolimas yra ir dalis regioninio konflikto, nukreipto prieš Izraelį, o ne puldinėjimas siekiant ekonominės naudos.

Siekdami išvengti didžiulio nusivylimo, kuris apimtų nesugebėjus sudalyvauti Dakaro ralyje, R.Varelos šeima įsisuko į lenktynes su laiku ieškodama pakaitinio automobilio. Atsakymą jie gavo iš Portugalijos.

Komanda sutarė su bagį turinčiu vairuotoju, kuris Brazilijoje kartu dalyvavo viename ralyje. Tačiau transporto priemonę reikėjo skubiai modifikuoti ir paruošti Dakarui. „Laimei, pavyko ir įveikėme techninę patikrą Dakare“, – šypsojosi brazilų lenktynininkas.

Vis dėlto nėra taip, kad tai jau buvo laiminga pabaiga, rašo motorsport.com.

R.Varela pasakojo, kad laive buvo ir daugybė atsarginių dalių, kurių Dakare prireiks ir kurių startuodami sportininkai neturėjo: „Tikimės kitų komandų pagalbos. Dakaras tai lenktynių ir nuotykių junginys. O solidarumas yra vienas labiausiai atpažįstamų jo ženklų. Žmonės padeda vieni kitiems, kiek tik gali.“

Atvykus į Saudo Arabiją komandai teko įveikti daugybę iššūkių, surasti įrangą. R.Varela šypsosi, kad tai bus sunkus periodas, tačiau toks tas Dakaras – čia reikia kasdien įveikti patiems save.

Šis Dakaras ekipažui debiutinis, tačiau jau prologe jiedu pademonstravo puikų rezultatą ir finišavo penktoje vietoje. O štai šeštadienį jie nugalėjo pirmajame greičio ruože.

Dakar.com nuotr./Rodrigo Varela ir Enio Bozzano nugalėjo pirmame Dakaro etape
Dakar.com nuotr./Rodrigo Varela ir Enio Bozzano nugalėjo pirmame Dakaro etape

Po trijų etapų ekipažas bendroje įskaitoje yra ketvirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius