Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 17 /2016 06 18

„Euro 2016“. Ispanai turkams surengė čempionišką įvarčių fiestą

Dviejų pastarųjų Europos čempionatų nugalėtoja Ispanijos rinktinė užsitikrino vietą "Euro 2016" aštuntfinalyje. D grupės rungtynėse Ispanija be didesnio vargo 3:0 įveikė Turkijos ekipą ir tapo daugiausia įvarčiu per vieneris rungtynes šiame čempionate įmušusia komanda.
Ispanija sutriuškino turkus
Ispanija sutriuškino turkus / „Scanpix“/AP nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą​

Ispanai dominavo rungtynėse kone nuo pirmos iki paskutinės minutės. Rungtynės pradėto labai aktyviai, nors per pirmą pusvalandį ir neįmušta įvarčių, tačiau jautėsi, kad ilgai ispanai netruks.

Taip ir nutiko. Pirmajame kėlinyje puikiai gynybą draskęs Nolito 34-ąją minutę atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę, kur aukštai iššokęs Alvaro Morata galva nuginklavo vartininką.

Pirmasis Alvaro Morata įvartis

Vos po trijų minučių įmušė ir pats Nolito, kai suklydo turkų gynėjas Mehmetas Topalas, nesugebėdamas galva išmušti kamuolio.

Likusi kėlinio dalis baigėsi kiek ramiau, turkai bandė smogti vos pradėjus antrą kėlinį, tačiau buvo greitai nusodinti.

Nolito įvartis

Jau 49-ąją minutę greita ispanų ataka bei Andreso Iniestos, Jordi Alba ir Alvaro Morata duetas atnešė ir trečiąjį įvartį. A.Morata tapo pirmuoju čempionato žaidėju, per vienerias rungtynes pelniusiu du įvarčius.

Iki rungtynių pabaigos turkai rimtos kovos Europos čempionams mesti nesugebėjo. Kai kuriais momentais atrodė palūžę ir rimtų progų nebeturėjo, mačui artėjant prie pabaigos nusiramino ir ispanai.

Ispanija atliko 18 smūgiu link vartų, 8 kartus pataikė į vartų plotą. Turkai atsakė 6 smūgiais į vartų plotą, tačiau labai pavojingų epizodų nebebuvo. Ispanų pranašumas pagal atliktus perdavimus - 619-359.

Su 6 taškais Ispanija užsitikrino vietą aštuntfinalyje. Turkams tai padaryti liko mažai šansų, jiems liko mačas su vieną tašką turinčia Čekija. 4 taškus turinti Kroatija paskutinėse D grupės rungtynėse dėl pirmos vietos kausis su Ispanija.

Antrasis Alvaro Morata įvartis

Antrasis kėlinys: Ispanija – Turkija 3:0 (2:0)

88 min. Proga! Turkai puikiai išvedė į priekį O.Sahaną, tačiau futbolininkas per ilgai sudelsė nemušdamas į vartus ir gynėjas progą smūgiui uždarė.

83 min. Turkijos rinktinės žaidėjai futbolu jau nebesimėgavo. Ispanai kontroliavo kamuolį, tačiau ir patys taip galingai jau nebeatakavo.

64 min. V.del Bosque tikrina kitus savo žaidėjus. Čempionate nežaidęs B.Soriano žengė į aikštę vietoj D.Silvos.

62 min. Ispanai tiesiog spindėjo aikštėje, šoko su kamuolius ir į neviltį varė Turkijos rinktinės gynybą. D.Silva neišnaudojo dar vienos geros progos.

52 min. A.Moratai šiek tiek tikslumo pritrūko iki trečiojo įvarčio, netrukus geriausią turkų progą turėjo už kamuolio gerai užsikabinęs B.Yilmazas.

49 min. ĮVARTIS! Turkijos rinktinė pabandė aktyviau žaisti kėlinio pradžioje, tačiau greita ispanų ataka baigėsi gražiu J.Alba ir A.Morata sužaidimu bei pastarojo įvarčiu.

A.Morata tapo pirmuoju „Euro 2016“ žaidėju, pelniusiu du įvarčius per susitikimą, o Ispanija – tris per susitikimą.

Pirmasis kėlinys: Ispanija – Turkija 2:0

45 min. Kėlinys baigėsi ispanams visiškai valdant situaciją. Ispanai pagal kamuolio kontrolę priekyje 64:36, turkai neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą, iš esmės, nesukūrė nieko pavojingo.

37 min. ĮVARTIS! Nolito įvartis. Turkų gynėjas M.Topalas nesugebėjo išmušti aukšto perdavimo, kamuolys atšoko už nugaros, kur įkirtęs Nolito silpnu tiksliu smūgiu į vartų kampą muša antrą įvartį.

Nolito įvartis

34 min. ĮVARTIS! Puikus Nolito aukštas perdavimas į baudos aikštelę, kur A.Morata atliko neatremiamą smūgį galva į tolimąjį vartų kampą.

Alvaro Morata įvartis

32 min. Puikus Juanfrano reidas dešiniuoju kraštu ir pažeme skersuotas perdavimas ant 11 metrų žymos, kur Nolito pavėlavo gal puse sekundės.

29 min. Dar vienas pavojingas A.Moratos smūgis, šį kartą atliktas iš už baudos aikštelės, vėl skriejo pro šalį. Ispanai toliau kontroliavo kamuolį.

20 min. Ispanija visiškai kontroliavo žaidimą, valdė kamuolį beveik 60 proc. laiko ir ieškojo kelių įkirtimams į baudos aikštelę. Turkams beliko laukti progų kontratakoms.

11 min. VIRPSTAS! Po dar vieno A.Morata smūgio kamuolį kiek kliudė gynėjas ir rikošetu skriejo į skersinį.

6 min. Tolimą ir gana stiprų A.Moratos smūgį į apatinį kampą V.Babacanas atrėmė gana lengvai.

2 min. S.Ramosas jau suspėjo grubiai prasižengti ir gauti geltoną kortelę.

Kaina: Pergalės atveju Ispanija užsitikrintų vietą aštuntfinalyje.

Pirmas ratas: Turkija 0:1 nusileido Kroatija, o Ispanija 1:0 palaužė Čekijos rinktinę.

Startinės sudėtys:

Ispanija: D.de Gea, J.Alba, S.Ramosas, G.Pique, Juanfranas; A.Iniesta, S.Busquatesas, C.Fabregasas; Nolito, A.Morata, D.Silva.

Turkija: V.Babacanas; C.Erkinas, H.Balta, M.Topalas, G.Gonulas; O.Ozyakupas, S.Inanas, O.Tufanas; A.Turanas, B.Yilmazas, H.Čalhanoglu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius