-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo federacijos posūkiai: viena Lietuvos rinktinė su Baltarusija nežais, kita – žais

Lietuvos futbolo federacija pastaruoju metu sprendžia klausimus dėl žaidimo su Baltarusija. Klausimas iš esmės toks pats, bet sprendimai skirtingi.

Karą Ukrainoje vykdančiai Rusijai padedanti Baltarusija sulaukia sankcijų, bet kai kuriose tarptautinėse varžybose Aliaksandro Lukašenkos vadovaujamos valstybės komandoms leidžiama rungtyniauti.

Tai kelia sumaištį, ypač Lietuvoje, kuri remia demokratiją Baltarusijoje, bet nesitaiksto su A.Lukašenkos diktatorišku režimu.

Prieš savaitę 15min jau rašė, kad Lietuvos moterų futbolo rinktinė nestos į kovą su Baltarusijos komanda 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybose.

„Mūsų pozicija yra principinė, – tada 15min žurnalistui Mariui Bagdonui sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius. – Kiek teko domėtis, pagal oficialų reglamentą nėra numatyta, ką reiktų daryti su komanda, jeigu ji atsisakytų žaisti dvejas rungtynes – ar tai būtų tik techniniai pralaimėjimai 0:3, ar diskvalifikacija visam ciklui?

Mes galime gauti techninius, pralaimėjimus, baudą, nulį taškų, bet žaisti nesiruošiame. Tam pritaria ir treneris – jis sutinka daryti taip, kaip nuspręs federacija. Atrodo, kad UEFA mus irgi supranta, jie žino situaciją, tereikia išsiaiškinti, kaip yra su nuobaudomis.“

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Taip sutapo, kad burtai su Baltarusija suvedė ir Lietuvos merginų (iki 17 metų) rinktinę.

2024 metų Europos septyniolikmečių čempionato atrankos atrankos rungtynėse lietuvės žais su baltarusėmis, – pranešė lrt.lt

„Atsibodo komentuoti Baltarusijos šešėlį ir tas būsimas ar nebūsimas kovas, – „LRT TV“ naujienų žurnalistui Mariui Andrijauskui trečiadienį sakė E.Stankevičius. – Moterų rinktinės atveju laikomės kategoriškos pozicijos, kad tikrai nežaisime. Bet pats formatas yra kitoks – ciklas, kuris susideda iš trijų langų. Balandis, gegužė ir liepos mėnuo, kai rinktinė žaidžia. Noras yra nežaisti tų dviejų vidurinių rungtynių su Baltarusija, bet taip išliekant toliau kovoje dėl patekimo į atitinkamą čempionatą.

U-17 komandos atveju yra turnyras, kuriame mes dalyvaujame ir jo visiškai ignoruoti negalime, kad ir kaip norėtume. Pasekmės? Tada mergaičių rinktinė niekur nedalyvauja ir yra tremiama lauk iš turnyro ir kvalifikacijos. Norint patekti į B divizioną – tai yra vienintelis būdas sportiniu keliu išsikovoti tą vietą.“

Jaunimo varžybų atrankose Lietuvos merginų (iki 17 metų) rinktinė kovo 11 2:3 pralaimėjo Juodkalnijai, o grupėje be jų ir baltarusių dar yra Andoros futbolininkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius