-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Visca el Barca“ prieš „Hala Madrid“ – kas ir kodėl laimės šiandienos Ispanijos titanų mūšį?

Trečiadienio „El Clasico“ akistata tarp Madrido „Real“ ir „Barcelona“ ekipų prikaustys viso pasaulio futbolo gerbėjų dėmesį. Amžini priešininkai stos akis į akį „Santiago Bernabeu“ stadione, o aistruoliai suskils į dvi stovyklas ir rėks žymiuosius komandas palaikančius šūkius. Kam atiteks pergalė pirmosiose Ispanijos taurės pusfinalio rungtynėse?
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Argumentų turi ir tie, kurie palaiko „Los Blancos“, ir tie, kurie serga už „Blaugrana“.

Prisijunkite prie sporto grupės „Facebook“ ir išreikškite savo nuomonę apie „El Clasico“ dvikovą.

Į dvi stovyklas pasidalijo ir portalo 15min.lt sporto skyrius, kuriame yra abi komandas palaikančių žurnalistų:

„Real“ sirgalius: „Real“ pagaliau pradėjo demonstruoti gerą formą. Žaidimas pagaliau panašus į tą, kurį komanda demonstravo praėjusį sezoną. Šiandien „Barsa“ „kaip minimum“ gaus 3 įvarčius.

„Barcelona“ sirgalius: Drambliuko svajonės. Mano komanda šį sezoną žaidžia taip: „Įmuškite mums 3, o mes jums įmušime keturis“. „Barca“ žaidžia nesustabdomai, pirmauja „La Ligoje“, o pralaimėjimas Real Sociedad“ nieko nereiškia – tik neleido užmigti ant laurų.

„Real“ sirgalius: Madridui lyga jau nebesvarbi. Ispanijos čempionate šansų nebeliko, todėl komanda visas jėgas šiuo metu sukaupusi „Copa del Rey“ turnyrui. Jis turės kur kas svarbesnę reikšmę. Dvigubą motyvaciją žaidėjams.

B: Bet jūsų komandoje nebus traumuotų Ikero Casillaso ir Pepe bei diskvalifikuotų Fabio Coentrao, Sergio Ramoso, Angelio di Maria.

R: Užtat „Barcelona“ žais be sveikatos problemų kamuojamo trenerio Tito Vilanova, be to, prie mūsų komandos jau prisijungė Marcelo.

VIDEO: „El Clasico“ rungtynių anonsas: kas laimės dviejų Ispanijos titanų mūšį?

B: „Barcos“ neslėgs didelė įtampa, nes atsakomasis mačas vyks „Camp Nou“ stadione, kur mes visada stipresni.

R: Užtat „Real“ stengsis dvigubai: pirma – norės parodyti, kad yra galingi ir nieko nebijo bei pagaliau žaidžia gerai; antra – prieš atsakomąsias rungtynes teks kautis su „Manchester United“, tad šiandien namuose stengsis „Barcą“ parblokšt nuo pat pradžių, kas yra ne kartą pavykę.

B: Lionelis Messi įmušė bent vieną įvartį jau 16-oje rungtynių iš eilės, o prisiminus pastarąjį „El Clasico“ - mušti „Real“ jis moka.

R: Cristiano Ronaldo šį mėnesį jau įmušė 10 įvarčių bei dukart pelnė „Hat-tricką“. 500-ąsias profesionalo karjeros rungtynes „Real“ lyderis tikrai pažymės mažiausiai vienu įvarčiu.

B: Jose Mourinho „Real“ vadovavo 14-oje „El Clasico“, kuriuose įvarčių santykis 28:19 yra „Barcos“ pusėje, o iš pastarųjų 8-ių „El Clasico“ Madrido stadione „Real“ laimėjo tik vieną.

R: Tačiau Ispanijos supertaurė parodė, kad „Real“ gali įveikti katalonus net ir pralaimėję namuose. Be to, mes per prieš tai buvusį 31-ą mačą namuose nepralaimėjom nė karto – 26 perg., 5 lyg.

B: „Real“ jau seniai drasko vidaus problemos, neramumai, susiskaldymai – žaidėjai neklauso trenerio, treneris nekalba su žaidėjais.

R: Ką sako žiniasklaida nebūtinai yra tiesa. „Sužeistas žvėris yra dvigubai pavojingesnis“, – sako liaudis. Šios rungtynės – proga įrodyti, kad komanda yra vieninga ir galinga. Prisiminkite Mesuto Ozilo žodžius, kad iš žiniasklaidos pučiamo neramumų burbulo žaidėjai tik smagiai juokiasi.

B: Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis.

Penkių pastarųjų „El Clasico“ statistika:

2012-01-25 (Copa del Rey) „Barcelona“ – „Real“ 2:2

Įvarčiai: [1:0] Pedro (43), [2:0] D.Alvesas (45+3), [2:1] C.Ronaldo (68), K.Benzema (72).

2012-04-21 (Primera) „Barcelona“ – „Real“ 1:2

Įvarčiai: [0:1] S.Khedira (17), [1:1] A.Sanchezas (70), [1:2] C.Ronaldo (73).

2012-08-23 (Supertaurė) „Barcelona“ – „Real“ 3:2

Įvarčiai: [0:1] C.Ronaldo (55), [1:1] Pedro (56), [2:1] L.Messi (70 min. 11 m baud.), [3:1] Xavi (78), [3:2] A.di Maria (85).

2012-08-29 (Supertaurė) „Real“ – „Barcelona“ 2:1

Įvarčiai: [1:0] G.Higuainas (11), [2:0] C.Ronaldo (19), [2:1] L.Messi (45).

2012-10-07 (Primera) „Barcelona“ – „Real“ 2:2

Įvarčiai: [0:1] C.Ronaldo (23), [1:1] L.Messi (31), [2:1] L.Messi (61), [2:2] C.Ronaldo (66).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius