-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 22

Alaus gamybos milžinės pozicija – atsitraukia, nes nenori rusų olimpiadoje

Žinomi Čekijos aludariai „Pilsner Urquell“ nusprendė neturėti nieko bendra su Paryžiaus olimpinėmis žaidynėmis, nes Tarptautinis olimpinis komitetas į jas pakvietė Rusijos ir Baltarusijos sportininkus.
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didelė čekų alaus gamintojų kompanija daug metų buvo Čekijos olimpinio komiteto ir olimpinės rinktinės rėmėja.

Tačiau šiais metais „Pilsner Urquell“ nenori savo vardo ir rinkodaros ženklo matyti ant olimpinių aprangų ar simbolių. Aludariai atsisakė ir reklaminių kompanijų su vasarą vykstančiomis olimpinėmis žaidynėmis.

Kita vertus, „Pilsner Urquell“ planuoja toliau remti atskirus Čekijos sportininkus.

„Mes norime švęsti savo sportininkų sėkmę, bet tik per tuos renginius, kurie atitinka mūsų vertybes“, – sakė kompanijos vadovė Zuzana Dudova.

Kaip žinia, Tarptautinis olimpinis komitetas šį mėnesį paskelbė, kad nepaisant Ukrainoje jau beveik dvejus metus vykdomo karo, Rusijos ir Baltarusijos sportininkai galės dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kurios prasidės liepos 26 dieną.

Agresorių šalių atstovai galės pasirodyti kaip neutralūs sportininkai. Kitaip sakant, Rusijos ir Baltarusijos himnų ir nacionalinių spalvų neturėtų būti.

Siekiama, kad dalyvauti negalėtų ir sportininkai, kurie yra išreiškę palaikymą Rusijos agresijai Ukrainoje ar priklauso karinėms struktūroms.

Čekijos olimpinis komitetas anksčiau yra išreiškęs nuomonę, kad jokie Rusijos ir Baltarusijos atletai neturėtų būti įleidžiami į žaidynes kol vyksta karas Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius