Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 16

Kylanti sunkiosios atletikos žvaigždė Aurimas Didžbalis Europos čempionate pelnė mažąjį auksą

Rusijoje vykstančiame Europos sunkiosios atletikos čempionate devyniolikmetis Aurimas Didžbalis rovimo rungtyje pelnė mažąjį aukso medalį. Bendroje rovimo ir stūmimo rungtyje lietuvis liko per žingsnį nuo medalio ir užėmė ketvirtąją vietą.
Aurimas Didžbalis
Aurimas Didžbalis / eleikosport.se

Svorio kategorijoje iki 94 kilogramų lietuvis su 177 kg rezultatu rovime buvo varžybų lyderiu, tačiau stūmimo veiksme jam pakluso tik 205 kg svorio štanga bei su 382 kg suma A. Didžbalis tenkinosi ketvirtąja pozicija.

Senojo žemyno pirmenybių aukso medalis atiteko rusui Andrejui Demanovui (391 kg; 171+220), sidabro apdovanojimą pelnė Anatolijus Kiriku (390 kg; 173+217) iš Moldovos, o bronzos medalis įveiktas armėnui Gevorikui Pogosianui (389 kg; 173+216).

Rovimo rungtyje lietuvis už nugaros paliko A.Circu (173 kg.) ir G.Pogosijaną (173 kg.)

***

Aurimas Didžbalis sunkiąją atletiką treniruojasi vos penkerius metus. Pamargių kaime, Marijampolėje užaugęs vaikinas nuo vaikystės domėjosi jėgos, ypač galiūnų sportu. Mokykloje jis nepasižymėjo atletiškomis savybėmis, tačiau namuose kilnojo štangą ir troško būti stiprus. „Mane visada žavėjo fiziškai stiprūs vyrai, tokie kaip Žydrūnas Savickas, Vidas Blekaitis, Ramūnas Vyšniauskas. Sekiau jų pavyzdžiu. Apie profesionalų sportą negalvojau, tiesiog norėjau patikti sau pačiam“, – pasakojo jaunoji žvaigždė.

Į sunkiąją atletiką Aurimą Didžbalį pastūmėjo saugos tarnyboje dirbantis dėdė. Jis ragino išbandyti jėgas pas žinomą šios sporto šakos trenerį Alvydą Kirkliauską. Stebėtina, tačiau pergalių ilgai laukti nereikėjo. „Pirmosios treniruotės buvo velniškai sunkios. Norėjosi spjauti į viską, tačiau nepasidaviau. Didžiausiai savo paties nuostabai laimėjau trečiąją vietą miesto varžybose vos po savaitės darbo treniruočių salėje. Taip ir įsisukau į šią magišką karuselę“, – kalbėjo Aurimas.

Iš pradžių į sūnaus norą sportuoti tėvai žiūrėjo skeptiškai. Ypač mama. Ji jaudinosi, kad sunkioji atletika nepakenktų atžalos sveikatai, širdžiai. Vis dėlto, kaip ant mielių augantys rezultatai ir pergalės įvairiose varžybose greitai išsklaidė visas abejones. Talentingu sunkiaatlečiu didžiavosi ne tik tėvai, bet ir visas Pamargių kaimas.

Jaunesnis Aurimo brolis Robertas, įkvėptas brolio sėkmės, taip pat pasirinko sunkiaatlečio kelią. Jis antrus metus treniruojasi Marijampolėje.

Dosjė:
Aurimas Didžbalis
Gimė
: 1991 m. birželio 13 d. Kaune (19 metų)
Miestas: Klaipėda
Sporto šaka: sunkioji atletika
Pirmasis treneris: A. Kirkliauskas
Ūgis: 172 cm
Svoris: 93 kg
Laimėjimai: 2006 m. Lietuvos jaunučių čempionas ir rekordininkas, 2007 m. Lietuvos jaunių žaidynių čempionas, Europos jaunių (iki 17 m.) 11 vietos laimėtojas, 2008 m. Lietuvos jaunių čempionas, suaugusių vicečempionas, Europos jaunių vicečempionas, 2009 m. Europos jaunimo (iki 23 m.) čempionas, pasaulio jaunimo (iki 23 m.) 10 vietos laimėtojas, 2010 m. Europos ir pasaulio jaunimo čempionas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius