Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 27

„Žuvėdros“ auksas – per skausmus

Pirmoji Klaipėdos „Žuvėdros“ komanda šeštadienį Vilniuje vykusiame Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių Europos čempionate varžovus pranoko visa galva, tačiau septintą kartą tapti Senojo žemyno čempionais nebuvo taip lengva, kaip galėjo pasirodyti iš šono, stebint nepriekaištingą „Žuvėdros“ šokėjų pasirodymą.
„Žuvėdra“ – Europos čempionė
Europos čempionato auksą 20 metų tarptautinėse varžybose dalyvaujantis „Žuvėdros“ ansamblis iškovojo 7-ąjį kartą (1999, 2001, 2003–2006 ir 2009 m.). Šešis kartus jis yra triumfavęs ir pasaulio pirmenybėse (1999, 2002–2005 ir 2008 m.). / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Buvo labai slidžios grindys – naujas parketas tarpais buvo įmontuotas į seną, todėl skyrėsi jų slidumas. Dieną prieš lemiamus pasirodymus per repeticiją buvo net trys griuvimai, o to niekada anksčiau nebuvo nutikę. Viena panelė paslydusi tokiu smūgiu trenkėsi partneriui į kulną, kad jau bijojome, kad bus patyrusi smegenų sukrėtimą. Labai skausmingai griuvo ir kitas vaikinas, kuris nikstelėjo čiurną ir prisėdo ją visu kūnu. Jis vos galėjo paeiti. Net ir per čempionatą jį du kartus teko vežti į klinikas“, – auklėtinių patirtas traumas 15min.lt sekmadienį vardijo „Žuvėdros“ ansamblio vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

Šokėjai atidavė visą save

Lemiamų pasirodymų metu, net ir kęsdami didžiulius skausmus, „Žuvėdros“ šokėjai šoko nepriekaištingai. Finale mūsų šalies atstovai varžovus pranoko visa galva – vos vienas teisėjas pirmosios „Žuvėdros“ komandos atliktą „Džeimso Bondo“ programą įvertino ne 1-a, o 2-a vieta.
 

Alfredo Pliadžio nuotr./„Žuvėdra“ – Europos čempionė
S.Idzelevičienė didžiavosi auklėtinių pasirodymu.

„Jautėme, kad mūsų programa yra labai stipri. Tačiau ją dar reikėjo sėkmingai atlikti. Net ir geriausi šokėjai niekada nėra apdrausti nuo netikėtos nesėkmės – paslysti galima kiekviename žingsnyje. Prisipažinsiu, labai bijojome, kad kas nors netikėto nenutiktų, tačiau šokėjai šoko labai gerai. Visi atidavė visą save. Šypsenos, nuotaika, vidaus energetika – viskas vyko labai sklandžiai“, – šokėjų pasirodymu didžiavosi S.Idzelevičienė.

Finale už jos ir jos vyro Romualdo treniruojamos pirmosios „Žuvėdros“ komandos nugaros liko du ansambliai iš Vokietijos – atitinkamai Brėmeno „Grun-Gold-Cup“ ir Felberto „Tanz-Sport-Zentrum“.

Antroji komanda – per žingsnį nuo antro medalio

Labai sėkmingai 2009 metų Lotynų Amerikos sportinių šokių Europos pirmenybėse, kuriose varžėsi 14 ansamblių iš 9 šalių, pasirodė ir antroji „Žuvėdros“ komanda. Ji liko per žingsnį nuo apdovanojimo – ketvirtoje vietoje.

„Aišku, savi marškiniai visada arčiau kūno ir man sunku objektyviai komentuoti. Tačiau girdėjosi daug nuomonių, kad antroji komanda nusipelnė trečios vietos. Žinoma, tokie dalykai greitai neįvyksta – teisėjai turi išdrįsti „nužudyti“ vokiečių komandą ir nustumti ją į ketvirtą poziciją, o juk jie visi yra geri draugai, kolegos. Teisėjams vertinant nemažas vaidmuo tenka ir politikai“, – atviravo S.Idzelevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius