Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geros širdies Abeylegesse

Turkijai atstovaujanti ilgų nuotolių bėgikė Elvan Abeylegesse apdovanota „Fair Play” prizu už kilnų poelgį sporte 2009 metais. Olimpinių žaidynių Pekine 5 000 ir 10 000 metrų vičečempionei bus įteiktas olimpinio judėjimo patriarcho Pierre’o de Coubertino vardo prizas.
Elvan Abeylegesse
Elvan Abeylegesse / „Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Meselech Melkamu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Meselech Melkamu

Per pasaulio čempionatą Berlyne atletė išgelbėjo savo tautietę Meselech Melkamu iš Etiopijos (prieš 10 metų etiopė E.Abeylegesse priėmė Turkijos pilietybę ir ėmė atstovauti šiai šaliai). Prieš 10 000 metrų bėgimo finalą turkė paskolino savo atsarginius bėgimo batelius ir išgelbėjo priešininkę, kuri avalynę pamiršo viešbutyje.

Etipijos sportininkė net nesitikėjo, jog per tiek laiko galima nuvažiuoti į viešbutį ir grįžti, tad ją apėmė panikos priepuolis. Tuomet turkė, matydama šią situaciją, pasiūlė savo atsarginės avalynės komplektą – afrikietė negalėjo patikėti savo ausimis ir net keletą kartų perklausė, ar tai tiesa.

Avalynės dydis pasirodė tinkamas – etiopė laimėjo pasaulio čempionato sidabrą, o turkė dėl patemptos Achilo sausgyslės distancijos nebaigė…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius