Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 01

Baigiamajame metų WTA turnyre amerikietė patiesė geriausią planetos tenisininkę

Penktoji planetos raketė Jessica Pegula (WTA-5) tęsia fantastišką pasirodymą Meksikoje vykstančiose baigiamosiose metų WTA pirmenybėse „GNP Seguros WTA Finals Cancun“.
Jessica Pegula
Jessica Pegula / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Trečiąją turnyro dieną 29-erių tenisininkė užtikrintai 6:4, 6:3 nukovė pirmą poziciją WTA reitinge užimančią Aryną Sabalenką (WTA-1) ir jau užsitikrino vietą pirmenybių pusfinalyje.

Praėjusiais metais gimtinėje vykusiose „WTA Finals“ pirmenybėse J.Pegula debiutavo itin nesėkmingai ir pralaimėjo visus tris žaistus susitikimus, tačiau dabar lieka vienintele tenisininke Bacalar grupėje, kuri dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio.

Aukščiausiai iki trečios pozicijos WTA reitinge pakilusi amerikietė šiame sezone jau trečią kartą įveikia pirmąją planetos raketę – Sidnėjuje ir Monrealyje buvo įveikta Iga Swiatek, o dabar po jos kojomis krito ir baltarusė A.Sabalenka.

Pastaroji, norėdama pakliūti tarp keturių stipriausių turnyro žaidėjų, lemiamame mače ketvirtadienį turės įveikti gerai pažįstamą Jeleną Rybakiną (WTA-4).

Kazachstanui atstovaujanti sportininkė atsidarė savo pergalių sąskaitą Meksikoje rezultatu 6:0, 6:7(4), 7:6(2) palauždama graikę Marią Sakkarį (WTA-9).

J.Rybakinos ir A.Sabalenkos keliai WTA ture susikirto šešis kartus ir kol kas tarpusavio akistatose 4:2 pirmauja baltarusė. Ji laimėjo metų pradžioje vykusią dvikovą „Australian Open“ finale, bet per pastaruosius du mačus Indian Velse ir Pekine geriau pasirodė kazachė.

Priminsime, kad „WTA Finals“ varžybose vien už sužaistą mačą tenisininkėms yra skiriami 125 taškai. Dar tiek pat taškų galima užsidirbti už pergalę grupių etape. Už laimėjimą pusfinalyje yra skiriama 330 taškų, finale – 420.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius