Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 25

Dar vienas suspendavimas tenise – bausmės sulaukė perspektyvus amerikietis

JAV tenisininkas Jensonas Brooksby (ATP-301) sulaukė pusantrų metų suspendavimo dėl praleistų dopingo kontrolės patkrinimų.
Jensonas Brooksby
Jensonas Brooksby / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė už sąžiningumą tenise kovojanti federacija šią savaitę 22-ejų tenisininkui paskyrė 18-os mėnesių suspendavimo bausmę, nes pastarasis praleido tris dopingo kontrolės patikrinimus per vienerių metų laikotarpį.

Pasak užsienio žiniasklaidos pranešimų, J.Brooksby pripažino savo kaltę, jog pirmaisiais dviem atvejais neatnaujino savo buvimo vietos prieš dopingo patikrinimą, tačiau ginčijo trečią savo nusižengimą. Visgi nepriklausomo tribunolo sprendimu tenisininko kaltė yra akivaizdi ir trečiojo atvejo metu.

Antidopingo reglamentas skelbia, kad tris patikrinimus per metus praleidęs sportininkas gali būti baudžiamas suspendavimu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jensonas Brooksby
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jensonas Brooksby

Pats J.Brooksby teigė, kad niekuomet nevartojo draudžiamų preparatų. Kadangi amerikietis sutiko su laikinu suspendavimu šių metų liepą, tenisininko bausmė baigs galioti pačioje 2025-ųjų pradžioje.

Perspektyvus JAV teniso atstovas praeityje buvo pakilęs iki 33-ios pozicijos ATP reitinge ir pasiekęs tris ATP turnyrų finalus.

Kiek anksčiau dėl praleistų dopingo kontrolės patikrinimų tokios pat bausmės susilaukė ir švedas Mikaelis Ymeras, kuris po priimto sprendimo paskelbė apie karjeros pabaigą.

Ketverių metų diskvalifikacijos yra sulaukusi ir Rumunijos teniso žvaigždė Simona Halep. Tiesa, tenisininkės situacija kur kas rimtesnė - jos mėginiuose buvo rasta uždraustų preparatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius