Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 23

Per didelio dalyvio mokesčio užsiprašęs C.Alcarazas nepakviestas į turnyrą Vienoje

Austrijos sostinėje Vienoje startuosiančių ATP 500 kategorijos pirmenybių „Vienna Open“ organizatoriai atskleidė, kad prisikviesti vieną ryškiausių ATP turo žvaigždžių Carlosą Alcarazą (ATP-2) į turnyrą jiems yra tiesiog per brangu.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Teniso turnyrai, nepriskiriami „Didžiojo kirčio“ arba „Masters“ kategorijoms, norėdami prisikviesti pačius geriausius planetos žaidėjus jau daugelį metų turi kaip reikiant paploninti savo pinigines, sumokėdami jiems dalyvio mokesčius (angl. appearance fee).

ATP 500 arba 250 taškų vertės pirmenybės tenisininkams iš pirmojo dešimtuko dažniausiai sumoka apie pusę milijono eurų vien tam, kad prisikviestų juos į savo turnyrą ir tokiu būdu sulauktų kur kas didesnio žiūrovų susidomėjimo.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris

Pranešama, kad tokie teniso titanai kaip Rafaelis Nadalis ar Novakas Džokovičius gaudavo premijas, siekiančias apie 900 tūkst. eurų, o Rogeris Federeris – apie 1,1 mln. eurų. Jei šiuos tenisininkus norėdavai pakviesti į parodomąjį turnyrą, kuriame ATP reitingo taškai neskiriami, dalyvio mokestis galėdavo siekti ir 2 mln. eurų.

Bendraudamas su vietos žiniasklaida „Vienna Open“ direktorius Herwigas Straka atskleidė, jog turnyras šiemet priėmė sprendimą nemokėti įspūdingos sumos užsiprašiusiam Carlosui Alcarazui ir geriau savo žaidėjų sąraše turėti daugiau vienodo lygio tenisininkų, kurių dalyvio mokestis yra kur kas kuklesnis.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas

Pasak jo, Ispanijos teniso supertalentas norėjo 750 tūkst. eurų už atvykimą į turnyrą. Panašu, kad panašią sumą jam sumokėti ruošėsi tuo pat metu vykstančio kito ATP 500 turnyro Bazelyje (Šveicarija) organizatoriai, bet galiausiai tenisininkas išsibraukė dėl traumos.

Tiesa, net ir be antrosios pasaulio raketės šiemet Vienoje susirinks visas būrys ATP turo žvaigždžių, tokių kaip Daniilas Medvedevas (ATP-3), Jannikas Sinneris (ATP-4), Andrejus Rubliovas (ATP-5) ar Alexanderis Zverevas (ATP-9).

Bazelyje pasirodys Holgeris Rune (ATP-6), Casperas Ruudas (ATP-8) bei Tayloras Fritzas (ATP-10).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius