-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Reed – apie galimybę trečią kartą kreiptis dėl Lietuvos pilietybės: „Po tiek metų atstovavimo šaliai, aš jau laikau save lietuve“

Amerikietė šokėja ant ledo Allison Reed sako, kad po pasaulio čempionato Kanadoje ketina apsispręsti, ar trečią kartą prašyti prezidento Gitano Nausėdos išimties tvarka jai suteikti Lietuvos pilietybę.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Sportininkė savaitgalį Kaune su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi, atstovaudami Lietuvai, iškovojo bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionato šokių ant ledo rungtyje.

G.Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A.Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka, pasak jo, neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

„Šiuo metu visą savo dėmesį skiriame artėjančiam pasaulio čempionatui Monrealyje. (...) Po to, tikiu, kad bus diskusijų, bet šiuo metu visas jėgas skiriame pasaulio čempionatui“, – BNS pirmadienį sakė šokėja ant ledo.

Pasaulio čempionatas Kanadoje vyks šių metų kovo 18 – 24 dienomis.

A.Reed teigė gerbianti ankstesnius šalies vadovo sprendimus, tačiau tvirtino, kad pati save jau dabar laiko lietuve.

„Atstovauti Lietuvai tarptautinėje arenoje man visada buvo garbė ir privilegija. Po tiek metų atstovavimo šaliai su Sauliumi, aš jau laikau save lietuve“, – kalbėjo sportininkė.

Kol A.Reed nėra Lietuvos pilietė, jos ir S.Ambrulevičiaus pora negali atstovauti šaliai olimpinėse žaidynėse. Jie gali dalyvauti tik Europos ir pasaulio čempionatuose.

S.Ambrulevičius sakė, kad pilietybė jo partnerei leistų dar didesnei auditorijai parodyti Lietuvą.

„Mūsų rezultatai kalba už save. Mes visą laiką norime kelti Lietuvos vėliavą, tai būtų dar vienas šansas, kur galėtume tą daryti dar platesniu mastu“, – teigė šokėjas ant ledo.

Seimo narė konservatorė Dalia Asanavičiūtė pirmadienį pranešė parengusi kreipimąsi į prezidentą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A.Reed. Jame taip pat pažymima, kad šokėja ant ledo yra Lietuvai draugiškos valstybės, saugumo partnerės – JAV – pilietė.

Prezidentūra savo ruožtu BNS informavo, kad prašymas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A.Reed būtų vertinamas tik jį gavus.

Artimiausios žiemos olimpinės žaidynės vyks Italijoje 2026 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius