-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čiuožėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas – pasikeitę, sustiprėję ir gyvenantys šia diena

Lietuvai atstovaujanti šokių ant ledo pora 20-metė Isabella Tobias ir 26-erių Deividas Stagniūnas kartu čiuožia vos antrą sezoną, tačiau rezultatais ir progresu jie pranoko daugelio lūkesčius. Šį savaitgalį poros laukia rimtas išbandymas prestižinėse „Skate America“ varžybose, todėl ta proga publikuojame specialų interviu su I.Tobias ir D.Stagniūnu.
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paradoksalu, tačiau Lietuvos garbę ginantys čiuožėjai pirmą kartą oficialiai varžysis ne Europoje, o Amerikoje. Šalyje, kurios pilietė yra I.Tobias, ir kurioje pora gyvena bei kartu treniruojasi. Nieko nuostabaus, kad šis startas sportininkams – ypatingas.

„Pirmą kartą mus galės palaikyti visi šeimos nariai ir draugai. Būsiu atvira – man didelė garbė atstovauti Lietuvai, o čiuožti Amerikoje bus išskirtinė galimybė, kuri man reiškia labai daug“, – prisipažino I.Tobias.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Isabella Thobias ir Deividas Stagniūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Isabella Thobias ir Deividas Stagniūnas

Beje, vardinį kvietimą į „Didžiojo prizo“ etapo „Skate America“ varžybas šokėjai ant ledo sulaukė netikėtai. Jie buvo pakviesti tik į vieną iš šešių etapų Maskvoje, bet Rusijos porai gavus traumą, organizatoriai kvietimą įteikė mūsų porai.

„Mes buvome sužavėti, kad galėsime dalyvauti dviejuose „Didžiojo prizo“ etapuose. Tai mums buvo netikėta ir velniškai dėl to džiaugiamės“, – teigė D.Stagniūnas.

Sezoną Lietuvos čiuožėjų pora pradėjo prieš mėnesį Vokietijoje, kur užėmė penktą vietą. I.Tobias ir D.Stagniūną aplenkė būsimi varžovai Amerikoje – Madison Hubbell ir Zachary Donohue iš Amerikos, Vokietijos pora Neli Žiganšina ir Alexanderis Gazsi bei kanadiečiai Kharis Ralph ir Asheris Hillas.

Tad I.Tobias ir D.Stagniūnas varžybose JAV turės puikią progą atsirevanšuoti toms poroms, kurioms nusileido Vokietijoje.

Naujajam sezonui šokėjai ant ledo ruošėsi itin kruopščiai. Garsiausių pasaulio trenerių Igorio Špilbaldo ir Marinos Zuevos auklėtiniai pastatė dvi naujas programas, kostiumus siuvosi pas dizainerius Niujorke ir dirbo su garsia šokėja bei choreografe, pasaulio čempione Elena Grinenko.

„Scanpix“ nuotr./Elena Grinenko
„Scanpix“ nuotr./Elena Grinenko

„Ji viską paaiškina labai tiksliai. Jeigu kažkas nepavyksta, ji visuomet randa kitą būdą, kaip galėtume įgyvendinti jos sumanymą“, – dėstė D.Stagniūnas.

„Trumpajame šokyje mes čiuožiame pagal Shakiros muziką, todėl pasirodymą stengėmės paversti šiuolaikiškesniu, seksualesniu ir ekspresyvesniu. Mums trumpoji programa išties labai artima širdžiai“, – sakė I.Tobias.

Lietuvos poros rezultatai – iškalbingi. Kartu čiuoždami vos penkis mėnesius, sausį jie sugebėjo Europos čempionate užimti aukštą 12-ą vietą. Tuomet dar 19-metei I.Tobias tai buvo pirmosios Senojo žemyno pirmenybės karjeroje. Pavasarį čiuožėjai debiutavo pasaulio čempionate. Po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekę sportininkai užėmė 14-ą vietą.

„Scanpix“ nuotr./Igoris Špilbaldas ir Marina Zueva
„Scanpix“ nuotr./Igoris Špilbaldas ir Marina Zueva

„Mes žinome vienas kito įpročius ir žinome, kaip pasiruošti varžyboms, kad abiem būtų geriau“, – sakė D.Stagniūnas, o jo partnerė pridūrė: „Mes žinome, kaip palaikyti ir padėti vienas kitam per varžybas. Tai turi didelę reikšmę.“

2010-aisiais D.Stagniūnas liko už Vankuverio olimpiados borto, nors turėjo kelialapį į žaidynes. Kelią į Vankuverį čiuožėjui užtvėrė prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimas išimties tvarka nesuteikti jo partnerei amerikietei Katherine Copely Lietuvos pilietybės. Apie praeities nuoskaudas čiuožėjas negalvoja. Nemąsto ir apie tai, kad istorija gali pasikartoti. Beveik neabejojama, kad naujoji Lietuvai atstovaujanti pora iškovos kelialapį į Sočio žiemos olimpines žaidynes, tačiau tai – ateitis. Deividas ir Isabella gyvena ir treniruojasi šia diena.

„Mūsų tikslas visada yra toks pats: mėgautis tuo, ką darome dabar ir dirbti taip gerai, kaip tik mes sugebame. Nesvarbu, kas benutiktų, nes gyvenimas yra trumpas. Tai taptų beprasmiška, jeigu nesimėgautume kiekviena gyvenimo minute, kiekvienu momentu. Ir tokia filosofija mus lydės visą karjerą“, – savo mintimis dalijosi I.Tobias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius