-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milla Jovovich: įsimintiniausia pasaulio moteris subrendo?

Ne visiems Milla Jovovich (33) graži. Jos akys – skirtingų spalvų (viena – žydra, kita – žalia), ji avi 40 dydžio avalynę, o kūnas panašus į berniukiško paauglio figūrą.
Foto naujienai: Milla Jovovich: įsimintiniausia pasaulio moteris subrendo?
Bulls nuotrauka / zmones24.lt
Ne visiems Milla Jovovich (33) graži. Jos akys – skirtingų spalvų (viena – žydra, kita – žalia), ji avi 40 dydžio avalynę, o kūnas panašus į berniukiško paauglio figūrą. Tačiau neabejojama, kad tai viena įsimintiniausių moterų pasaulyje. Ši gražuolė ryžosi trečiąkart žengti prie altoriaus ir ji pasidabins pačios kurta nuotakos suknele.

Vardas, pavardė: Militza Nataša Jovovic.
Gimimo data, vieta: 1975 12 17, Kijevas, Ukraina.
Šeima, kurioje gimė: gimė rusų aktorės Galinos Loginovos ir Serbijos pediatro Bogdano Bogdanovichiaus Jovovici šeimoje; kai Millai buvo 5-eri, ji su mama emigravo iš Sovietų Sąjungos į JAV; po tėvų skyrybų liko su motina; turi jaunesnįjį įbrolį (tėvas vedė antrą kartą – aut. past.).
Meilės nuotykiai: 1992 m. neilgai buvo ištekėjusi už aktoriaus Shawno Andrewso (37); 1997–1999 m. buvo prancūzų režisieriaus Luco Bessono (50) žmona; draugavo su muzikantais Chrisu Brenneriu, Johno Lennono sūnumi Seanu Lennonu (33), fotografu Mario Sorrenti (37), aktoriumi Spike’u Lee (52) ir kt.
Šeiminė padėtis: šių metų rugpjūčio 22 d. ištekės už režisieriaus Paulo W. S. Andersono (44); pora augina dukrelę Ever Gabo Anderson (2).
Pasiekimai: žinomas supermodelis; Milla dažnai fotografų vadinama „įsimintiniausia pasaulio moterimi“; aktorė; garsiausi Jovovich filmai: „Penktasis elementas“ (1997), „Absoliutus blogis“ (2002), „Milijono vertas viešbutis“ (2001), „Ultravioletas“ (2006).

Komunistų Žagrė žurnalų viršeliuose
Atvykusiai į JAV Millos mamai Galinai, garsiai Sovietų Sąjungos aktorei, pavyko įsidarbinti tarnaite žinomo kino režisieriaus Briano de Palmos (68) namuose. Jis iš karto pastebėjo jaunosios Jovovich talento užuomazgas ir rekomendavo Galinai užsiimti dukters lavinimu.
Jei dešimtmetė mergaitė nelabai suvokė, ko trokšta, tai jos mama Galina buvo nusiteikusi itin ryžtingai. Tam moteris negailėjo nei jėgų, nei laiko, nei pinigų. Galina mokėjo už dailės, muzikos ir aktorinio meistriškumo pamokas, tikėdamasi, kad kada nors atsiskleis nors vienas dukters talentas. Sėkmė užklupo netikėtai. Profesionalaus fotografo nuotraukos (fotografui už darbą irgi buvo sumokėta iš tarnaitės atlyginimo – aut. past.) pateko į „Prima“ modelių agentūrą. Vienuolikmetė Milla buvo iš karto pastebėta. Tuo metu mergina atrodė vyresnė, nei iš tikrųjų buvo. Mokykloje labai aukštą ir liesą Jovovich vaikai pravardžiuodavo Komunistų Žagre.
Gundantis ir tuo pačiu angeliškai nekaltas Millos grožis iš pradžių sudomino prabangių žurnalų redaktorius, o vėliau – garsų fotografą Richardą Avedoną (1923–2004). Fotosesija žurnalui „Madmoiselle“ pranoko net ir drąsiausius lūkesčius. Kai redaktorius sužinojo, kad Millai neseniai sukako 11 metų, jis griežtai atsisakė dėti Jovovich nuotrauką ant viršelio. Įsiutęs Avedonas pagrasino, kad atsisakys bedradarbiauti su „Madmoiselle“, jei modelio nuotraukos nebus išspausdintos. Kova tarp redaktoriaus ir menininko baigėsi pastarojo pergale. Jovovich tapo jauniausiu fotomodeliu, papuošusiu prabangaus žurnalo viršelį.
„Mergina, kuri karjerą pradėjo kur kas anksčiau, nei ėmė sirgti mėnesinėmis“, – taip buvo kalbama apie Jovovich, tik įžengusią į pramogų pasaulį. Sulaukusi 14 metų, mergina pasirašė sutartį su „Revlon“ kosmetikos kompanija ir uždirbo savo pirmąjį milijoną. Vėliau ji bendradarbiavo su GAP, „Banana Republic“, „Versace“, „Calvin Klein“ ir kt. garsiomis firmomis. Bet kuriai kitai merginai nuo tokio populiarumo galėjo apsisukti galva, tačiau Millai taip nenutiko, nes ją saugojo mama.
Nors Jovovich įtikinėjo amerikietes naudoti „Revlon“ lūpdažius ir podiumu vaikščiojo vilkėdama prabangias „Versace“ sukneles, realiame gyvenime Millos mama Galina draudė dukrai dažyti lūpas ir mokė rengtis kukliai (ligi šiol mėgstamiausi Millos drabužiai – džinsai ir marškinėliai).

Paaugliškas maištas
Kai Millai suėjo 15 metų, iškilo grėsmė jos karjerai. Už sukčiavimą medicinos draudimais Millos tėvas pateko į kalėjimą. Po pirmo ir paskutinio Jovovich vizito į kalėjimą mergaitę ištiko šokas: ji raudojo kiaurą parą ir nebegalėjo dirbti. Motinos pastangos ištraukti dukrą iš depresijos buvo bergždžios. Pavargusi nuo įkyraus motinos dėmesio, mergaitė išsikraustė iš namų ir išsinuomojo dviejų kambarių butą. Pajutusi laisvę, Milla atsipalaidavo. Kai merginai suėjo 16 metų, ji ištekėjo. Jovovich su filmo „Išmušti iš vėžių“ (1993) aktoriumi Shawnu Andrewsu tiesiai iš filmavimo aikštelės nurūko į Las Vegasą, kur jaunuoliai susituokė be tėvų leidimo. Sužinojusi šią naujieną, Millos motina įsiuto. Tačiau jos įsiūtis nebūtų nieko reiškęs, jei pati mergina nebūtų nusprendusi, kad ji ir Shawnas – ne pora. Santuoka netrukus buvo anuliuota. Mama Galina su siaubu prisimena tuos laikus, kai ji, atėjusi į dukters butą, matydavo, kaip jos mergaitė rūko marihuaną. Milla taip troško save išreikšti, kad nebesivadovavo sveika nuovoka. Ji pasinėrė į vokalo ir gitaros muzikos eksperimentus ignoruodama pelningus fotografų ir filmų prodiuserių pasiūlymus. Trejus metus Jovovich gyveno Anglijoje, kol... baigėsi pinigai. Merginai teko grįžti į modelių pasaulį. Mąstydama apie tai, kaip jai nusibodo gyvenimas lėktuvuose, žavioji Milla sulaukė pasiūlymo, kurio negalėjo atsisakyti. Pagrindinis vaidmuo fantastinėje nuotykių komedijoje „Penktasis elementas“ buvo tas šiaudas, kurio gražuolė griebėsi norėdama išbristi iš bohemos pelkės.

Ateivė ar pigi mergšė?
Išgirdusi, kad vyksta aktorių atranka filmui, kurio biudžetas – 100 mln. JAV dolerių, Jovovich nusprendė bet kokia kaina gauti šį vaidmenį. Apsirengusi įmantriausiais išprotėjusių Niujorko dizainerių drabužiais, antakius paslėpusi po auksinio grimo sluoksniu, apsiavusi 20 centimetrų aukščio platformomis, ji pasirodė Lucui Bessonui. Milla tikėjo, kad ji, taip pasipuošusi, atrodė kaip ateivė, kurios vaidmenį tikėjosi gauti. Lucas buvo sukrėstas ligi širdies gelmių, bet ne taip, kaip tikėjosi gražuolė. Režisieriaus manymu, per aktorių atranką matyta „ateivė“ buvo prasta, neskoningai apsirengusi mergšė. Po kelių mėnesių Jovovich, pusryčiaudama viešbučio verandoje, prie baseino pamatė Lucą. Šįkart Milla buvo be grimo, apsirengusi džinsais ir marškinėliais. Ji priėjo prie Bessono ir pasakė: „Sveiki! Aš esu ta mergina, kuriai nedavėte vaidmens!“ Sužavėtas Bessonas ištarė: „Jau daviau.“ Taip Milla gavo dieviško grožio ateivės, gelbstinčios žmoniją, vaidmenį ir tapo Luco Bessono žmona. Apie dukters vestuves Galina sužinojo iš atsakiklyje paliktos žinutės: „Mama! Mes susituokėme! Mes susituokėme ir parašiutais šokome iš 13 000 jardų aukščio!“ Millai buvo smagu, kai ją vyras vadindavo androgenu arba ateive. Kanų kino festivalyje aktorė pasirodė apsirengusi prabangia vakarine suknele, bet... basomis kojomis. Bessonas buvo tas vyras, kurį įsimylėdavo beveik visi, jis niekuomet neatsisakydavo pasišildyti moteriško pripažinimo spinduliuose. Dėl dažnos Luco neištikimybės Milla su juo išsiskyrė. Kaip prisiminimas apie antrąjį vyrą Jovovich liko „registracija“ didžiajame Holivudo ekrane ir pilis Normandijoje!

Trečias kartas
Po skyrybų su garsiu prancūzų režisieriumi Jovovich negaišo laiko veltui. Ji daug dirbo ir mylėjo... 2002 m. Milla susipažino su režisieriumi Paulu W. S. Andersonu filmuojant juostą „Absoliutus blogis“. Netrukus charizmatiškoji aktorė paskelbė, kad Paulas – jos naujasis vaikinas. Tiesa, šįkart Millos santykiai klostėsi be ypatingų emocijų protrūkių.
„Taip, gyvenime esu prikrėtusi kvailysčių, tačiau dabar aš atsargesnė. Vargu ar šiandien ryžčiausi tekėti pažinodama žmogų mažiau nei penkerius metus“, – teigia būsima nuotaka.
Kartą žurnalistai Millos paklausė, kodėl ją taip traukia režisieriai? Viena sumaniausių Holivudo aktorių paaiškino: „Manau, kad traukia režisieriaus jėga. Tu su juo dirbi ir žinai, kad ir kas nutiktų, jis tave rytoj pasikvies. Juk tu jo aktorė! Labai lengva įsimylėti tą, kuriuo gali pasikliauti.“ Milla teigia, kad vyrams su ja nelengva, nes ji – labai pavydi ir labai reikli. „Aš noriu būti moteris, o ne superherojė. Noriu, kad šalia manęs būtų tiek morališkai, tiek fiziškai stiprus žmogus“, – atskleidžia idealaus vyro paslaptį gražuolė. Jovovich su Paulu susižadėjo 2003-iaisiais, bet dėl didelio užimtumo nesusituokė. 2007 m. lapkričio mėnesį jiems gimė dukrelė Ever Gabo Anderson. Kalbama, kad per nėštumą Milla priaugo apie 30 kilogramų. Tuo metu ji netgi buvo vadinama didžiąja Milla. Tačiau po gimdymo praėjus vos dviem mėnesiams, gražuolė ir vėl visus džiugino tobulu kūnu. Rugpjūčio 22 d. Milla trečiąkart prisieks amžiną meilę žmogui, kuris, Millos manymu, „yra labai ramus, žino, ko nori, ir užtikrintai siekia užsibrėžto tikslo“.

Įdomūs faktai:
• Reklamose pradėjo filmuotis nuo devynerių, o 11 metų tapo modeliu.
• Negali atsisakyti filmuotis, jei jai siūlomas didelis honoraras.
• Jei tėvai nebūtų griežtai auklėję Millos, ji būtų paskendusi narkotikų liūne.
• Namuose turi didžiulę senovės Tibeto vienuolių peilių kolekciją.
• Prašo tėvų neskubėti vaikų atiduoti į modelių pasaulį. Pasak Millos, tai žiaurus pasaulis, kuriame negalioja jokie įstatymai.
• Modelio darbas Millai – pajamų šaltinis, kuriame, Jovovich teigimu, žmonės netobulėja.
• 1993 m. išleido dainų albumą „The Divine Comedy“.
• Holivude Milla vadinama intelektuale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius