Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko: mus visus jau išskyrė ir sutuokė

Į restoraną jiedu įžengia šypsodamiesi ir juokaudami. Ir kaip tada vertinti Maskvoje sklandančius gandus, kad Povilas Vanagas (38) ir Margarita Drobiazko (36) išgyvena santykių krizę?..
Foto naujienai: Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko: mus visus jau išskyrė ir sutuokė
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt

Į restoraną jiedu įžengia šypsodamiesi ir juokaudami. Ir kaip tada vertinti Maskvoje sklandančius gandus, kad Povilas Vanagas (38) ir Margarita Drobiazko (36) išgyvena santykių krizę?.. Po Kalėdų Lietuvoje vėl bus jų rengiamas ledo šou, Vilniuje jie planuoja sutikti Naujuosius. Milžiniško populiarumo Rusijoje ir už jos ribų sulaukiančiame televizijos šou „Ledynmetis“ sėkmingai pasirodanti čiuožėjų pora sako, kad šio projekto dalyvius geltonoji spauda nuolatos skiria ir poruoja su kitais.

Povilai, atrodai sublogęs...

Povilas: Tai man žmonės sako pastaruosius dešimt metų (juokiasi). Tačiau iš tiesų kasmet priaugu šiek tiek gramų. Iš tikrųjų nesu sulysęs. Palyginti su didžiojo sporto laikotarpiu, net truputį sustorėjęs.
Gal barzda sukuria tokį įspūdį... Ir gyvenimo būdas duoda savo: nuolatos ant ratų, keičiasi klimato zonos, laikai… Tai – normalus kūrybinių čiuožėjų darbo ritmas.

Dabar visą jūsų laiką turėtų suryti „Ledynmetis“. Kokie keliai judu atvedė į Lietuvą?

Povilas: Oro (juokiasi). Šįsyk atskridome lėktuvu. Margarita – vienai dienai, aš – dviem. Rita, pasakyk, kodėl tu vienai, o aš dviem.
Margarita: Tu dar į Kauną važiuosi, o aš ne. Aš taip pat ten užsukčiau, bet man reikia treniruotis.
Povilas: Jos unikalus partneris.
Margarita: Dmitrijus Mileris čiuožia tik naktimis. Vakar prieš išskrisdamas į Vilnių Povilas pasitreniravo, o aš ne. Todėl jis gali dar dienai pasilikti, o aš grįžtu į Maskvą. Štai ir viskas. Kalba trumpa (juokiasi).
Povilas: Ji šiandien kažkokia mažakalbė (juokiasi)… Iš tiesų kas savaitę naujam televizijos šou „Ledynmetis“ numeriui parengti mes turime lygiai šešias dienas. Kaskart tai – nauja muzika, choreografija, kostiumai… Net profesionaliajame sporte niekas taip nedaro. O „Ledynmetyje“ viskas galima.
Įsivaizduokite, ką reiškia viena diena mažiau: tai – minus penkiolika procentų to, ką galėjai padaryti. Dvi dienos – minus trisdešimt procentų. Kad tarp kitų porų neatrodytume klounai, viską darome tomis dienomis, kurias galėtume praleisti Lietuvoje.

Kodėl Vilniuje šįsyk apsistojote viešbutyje, o ne savo bute?

Povilas: Mes jį maždaug pusmetis, kai nuomojame. Supratome, kad dėl kelių savaičių, kurias per metus praleidžiame Vilniuje, laikyti jį tuščią per brangu.
Važiuodami pro šalį pažiūrime į savo buto langus. Šiandien Rita klausia, kodėl ten meistrai kažką dažo! Sakau, ne, ne mūsų bute – aukštu žemiau.

Tai dienai ar dviem čia užsukote, matyt, dėl pačių rengiamo tradicinio ledo šou?

Povilas: Iš tiesų tai – pagrindinė priežastis, kodėl mes čia. Nors pasirengimas kitų metų šou „Liepsnojantis ledas“ prasideda vos pasibaigus pasirodymams. Dabar sprendžiami paskutiniai organizaciniai, techniniai dalykai. Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, žiūrovų nepaliksime be siurprizų. O tam reikia gerai pasirengti.
Šou pavadinome „Liepsnojantis Kalėdų ledas 2008“. Pridėjome skaičių, kad žmonės nemanytų, jog tai tas pat, pernai rodytas, projektas. Ten viskas bus nauja! Nuo kostiumų iki muzikos, atlikėjų. Tai bus pati „čempioniškiausia“ atlikėjų sudėtis. Nuskambės gal nekaip, bet dalyvaus tikrai patys „šviežiausi“ čempionai (juokiasi).
Margarita: Tai yra dabartiniai olimpiniai, pasaulio, Europos čempionatai…

„Liepsnojantis Kalėdų ledas“ jums vėl bus priežastis atvažiuoti į Lietuvą, kurioje esate tokie reti svečiai.

Povilas: Viskas dėl „Ledynmečio“.
Margarita: Ir anksčiau čia retai būdavome. Mūsų darbas – dailusis čiuožimas. Lietuvoje, šiurkščiai pasakysiu, jo nėra.
Povilas: Tiksliau, mūsų darbas – dailiojo čiuožimo šou.
Margarita: Sutik, kad šokių ant ledo Lietuvoje nėra. Visi lietuviai čiuožia užsienyje.
Povilas: Yra, bet emigracijoje (juokiasi).
Beje, ar žinote, kad sausį mes planuojame Vilniaus Rotušės aikštėje įrengti čiuožyklą po atviru dangumi? Tai – sena mūsų svajonė, kuri, tikimės, pagaliau išsipildys. Pirmosiomis sausio dienomis ten mes rodysime keturis nedidelius šou, kurie pradės projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ renginių maratoną.

Ar tai reiškia, kad judu Vilniuje pasitiksite 2009-uosius?

Povilas: Taip! Man tai bus pirmas kartas per aštuoniolika ar dvidešimt metų.
Margarita: O man – pirmasis gyvenime.

Susidaro įspūdis, kad dabar jūsų gyvenimo tempas didesnis nei tuomet, kai tekdavo rengtis olimpinėms žaidynėms?

Margarita: Olimpiadai rengdavomės metus, o ne savaitę. Tačiau krūvis ir tuomet, ir dabar – išprotėjęs.
Povilas: Manėme, kad pasitraukus iš didžiojo sporto pasirodymų sumažės. Tačiau kol kas – priešingai – jų daugėja…
Didžiajame sporte krūviai būdavo didesni, treniruodavomės galbūt tris valandas per dieną, bet daug intensyviau: po pusantros valandos jau mirdavai iš nuovargio. Dabar treniruotės ilgesnės…
Margarita: Tavo ilgesnės. Aš dabar ant ledo praleidžiu tikrai mažiau laiko, nei sportuodama – tik po dvi valandas.
Povilas: Mūsų namas užmiestyje, o treniruojamės Maskvoje. Kelias, kurį prieš kokius penkerius metus įveikdavome per keturiasdešimt penkias minutes, dabar kartais atima tris valandas. O mums reikia važiuoti pirmyn ir atgal. Kartais dėl vienos treniruotės susigadina visa diena: ryte išvažiuoji, grįžti tamsoje.

O tu, Margarita, į treniruotes tikrai leki vėlyvais vakarais?

Margarita: Vienuoliktą dvyliktą vakaro... Treniruotė trunka porą valandų.

Taip gyvenant turėtų susimaišyti paros laikas?

Margarita: Kodėl? Ketvirtą guluosi, dvyliktą, jei nėra kitų reikalų, keliuosi.
Povilas: Jos partneris iš „Ledynmečio“ žvaigždžių tikriausiai labiausiai užsiėmęs aktorius. Jis kasdien po dvylika valandų filmuojasi seriale. Paskui eina treniruotis ant ledo. Kaip jis ištveria, apskritai unikumas…

Tame televizijos projekte dalyvaujate antrą sezoną. Gal šiemet lengviau?

Povilas: Lengviau gal dėl to, kad žinome, kur einame.
Margarita: Man lengviau dėl to, kad reikia mažiau treniruotis, nes partneris visuomet užimtas. Blogiau, kad neaiškūs jo filmavimosi grafikai. Sunku planuoti savo reikalus, nes niekada nežinai, kada bus treniruotė. Susitariame, kad čiuošime vakare, Dmitrijus paskambina dieną, kad turi tarp filmavimų pertraukėlę. Aš ir važiuoju. Kaip kareivis: visuomet pasirengusi (juokiasi)!

Povilai, ir tavo veidą mačiau televizijos serialo „Liepsnojantis ledas“ anonse…

Povilas: Dabar galiu jau tiksliai pasakyti, kuriose serijose mes pasirodysime: keturiasdešimt aštuntoje ar keturiasdešimt devintoje. Iš pradžių pasirodau tik aš. O maždaug po dešimties serijų atsirandame abu. Mes pasirodysime ne anksčiau kaip keturiasdešimt aštuntoje serijoje (juokiasi). Jei tokį anonsą parašysite žurnale…
Margarita: …tai bus panašiau į tiesą (juokiasi). Ne kartą interviu spaudai pasakojome, kad filmavimasis šiame seriale – tik bandymas. Mums buvo įdomu tai patirti, todėl trijose ar keturiose serijose epizodiškai pasirodome. Ne kaip pagrindiniai herojai nuo pirmos iki paskutinės serijos. Tam mes neturime nei jėgų, nei laiko. Beje, Povilas atsisakė jam siūlyto pagrindinio vaidmens.
Povilas: Reikėjo pasirinkti: arba turas su ledo šou, kuris yra pagrindinis ir pats mėgstamiausias mūsų darbas, arba serialas.
Margarita: Be to, jei Povilas būtų sutikęs vaidinti, būtų nuvylęs mane: kol jis filmuotųsi kine, aš sėdėčiau namie. Juk mes čiuožiame kartu, tai bendra mūsų veikla. Jei jis būtų filmavęsis, galima sakyti, būtų palikęs mane be darbo. Teko rinktis. Kine Povilas spės nusifilmuoti, tai galima daryti iki senatvės, o čiuoši – ne amžinai...
Povilas: Rita, nedaugelis žino, kad ir tau siūlė pagrindinį vaidmenį pilnametražiame filme. Ir ji taip pat atsisakė!

Nes tuomet sutuoktinis būtų bedarbis?

Povilas: Tuomet aš būčiau filmavęsis seriale (juokiasi).
Margarita: Taip atsitiko, kad pirmiausia atmečiau pasiūlymą vaidinti aš, o paskui nebegalėjo priimti ir Povilas, nes atsisakiau dėl ledo šou turo. Jei mums būtų pasiūlę imtis vaidybos vienu metu, kas žino, galbūt būtume sumanę imtis aktorystės. Kadangi tai nutiko paeiliui, teko atsisakyti abiem (juokiasi).

Ir jūsų rengiamo šou, ir televizijos serialo – toks pat pavadinimas. Gal pardavėte autoriaus teises?

Povilas: Nieko nepardavinėjome. Tai TV3 triukas.
Margarita: Mūsų šou rusiškai vadinasi „Plamianejuščij liod“, serialas – „Moj žarkij liod“. Jo pavadinimą išversti į lietuvių kalbą taip, kad skambėtų vienodai, – ne mūsų idėja. Ir tai darant, deja, su mumis nesitarta.
Povilas: Galbūt kam nors atrodo, kad tai vos ne mūsų produktas. Tačiau taip nėra. Šou ir serialo nereikėtų sieti. Tai visiškai skirtingi prodiuseriai ir produktai. Taip, veikėjai Margarita ir Povilas yra ten ir ten (juokiasi).
Margarita: Seriale mūsų vardai nelabai skiriasi nuo tikrų. Povilas yra Pavelas, aš – Margo.
Povilas: Tačiau serialas – ne apie mus, ne apie mūsų šou. Tiesa, jame kai kurie dalyviai vilki sportinius kostiumus „Hot Ice“ – tai sportinių drabužių prekės ženklas, kurį su Margarita sukūrėme.

Kada spėjote tapti drabužių dizaineriais?

Povilas: Papasakok tu, Rita… Ji šiandien kažkokia – atsakinėjanti vienu žodžiu…
Margarita: Pasakok tu… O aš papildysiu (juokiasi).
Povilas: Ji papildo tuo, kad klauso (juokiasi).
Iš tiesų savęs vadinti dizaineriais negalėtume. Patys eskizų nepiešiame. Mes dalyvaujame atrenkant audinius, tvirtinant modelius. Margarita siūlo daug idėjų, kaip vienas ar kitas drabužis galėtų atrodyti. „Hot Ice“ atsirado po aštuonerių bendradarbiavimo metų su bendrove „Tūta“. Čiuožėjai įvertino jų siuvamų sportinių kostiumų kokybę ir paskatino kurti liniją, skirtą specialiai dailiojo čiuožimo atstovams. Ir idėja tapo kūnu: pirmieji sportiniai drabužiai „Hot Ice“ pasirodė praėjusį rudenį – juos vilkėjo pernykščio mūsų šou dalyviai. O paskui viskas pradėjo riedėti kaip sniego kamuolys: jais aprengtas visas „Ledynmetis“. Žmonės pamato ir klausia, kur tai galima gauti. Šie drabužiai unikalūs ne tik dizainu ir kokybe, bet ir tuo, kad kiekvienas gali užsisakyti individualų komplektą. Tarkim, marškinėliai gali būti su asmeniniu logotipu ar pavarde.
Margarita: Tai sportiniai drabužiai, bet juos vilkėdamas gali ir į restoraną užsukti. Tuo jie skiriasi nuo kitų sportinių.
Povilas: Norėjome, kad juose išnyktų sportiškumas, bet išliktų patogumas. Tarkim, kelnės siuvamos beveik pagal kostiumų kelnių lekalus… Nė vienas modelis nesiuvamas be mūsų patvirtinimo.

Kokių dar naujienų atvežėte į Lietuvą?

Margarita: Taip iš karto neatsiminsi (juokiasi).

O iš asmeninio gyvenimo?

Povilas: Asmeniniame gyvenime jų nėra.

Ir Lietuvos, ir Rusijos spauda rašo, kad judu nebe kartu...

Povilas: Tie, kurie labai nori, apie asmeninį mūsų gyvenimą paskaitys geltonojoje spaudoje.

Bet vienam lietuviškam žurnalui Margarita pati pasakojo, kad su vyru santykiai nebe tie…

Margarita: Iš to, ką Rita kalbėjo, ten liko tai, ką jie norėjo parašyti. Kaip norėjo, taip mano žodžius interpretavo. Todėl dabar sėdžiu ir tyliu, o Povilas kalba. Kad manęs vėl visi nekaltintų tuo, kad aš pasakiau tai, ko iš tiesų nesakiau. Tegul apie asmeninį mūsų gyvenimą rašo išsigalvojimus. Juk vis tiek nesiklauso manęs ir rašo savo.

Tačiau rusų spauda taip pat skanduoja apie jūsų santuokos krizę!

Margarita: Rusijos spauda tik tuo ir užsiima, kad visus iš „Ledynmečio“ skiria!
Povilas: Tiksliau, geltonoji spauda…

Skaičiau, kad su praėjusių metų „Ledynmečio“ partneriu Aleksandru Djačenko tu, Margarita, labai artima...

Margarita: Visi bendrauja. Paskaitykite apie kitus. Jei kartu mašina važiavai, vadinasi, bendrauji. Mus visus iš „Ledynmečio“ jau išskyrė. Ir iš pernykščio, ir iš dabar vykstančio. Kas gali būti įdomiau: žmonės čiuožia su kitais partneriais, vadinasi, šeimyninis gyvenimas pasibaigė. Kuo daugiau stebinti liaudį?.. Nežinau, kaip Lietuvoje, bet Rusijoje išskirti žvaigždes, sutuokti su kitais – pati dėkingiausia tema. Jei tai – leidinio viršelyje, visi su malonumu perka. Reikia sensacijų…
Povilas: Todėl apie visa tai net kalbėti nesinori…

O judu laimingai gyvenate savo name Maskvos užmiestyje?

Margarita: Gyvename savo name su katėmis ir šunimis. Pas mus – kačių pagausėjimas. Buvo keturios, dabar – septynios. Nes pas mus atėjo kaimynų katė ir atsivedė kačiukų. Kadangi mūsų namai tokie nelaimingi, visi pykstasi, tai gyvūnai pas mus ateina ir pasilieka, atsiveda palikuonių ir nenori išeiti. Kiek mūsų katės naujokę ginė lauk, terorizavo, ji vis tiek neišeina. Nes čia ji pašerta, jos niekas nebara, neskriaudžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius