-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Macijauskas nutarė ignoruoti teismą, nagrinėjantį bylą dėl jo užpuolimo

Futbolininko Edgaro Dančenkovo byla dėl Arvydo Macijausko sumušimo trečiadienį formaliai atidėta dėl kaltinamojo advokatės ligos. Tačiau į posėdį neatvyko ir kelis sykius jau kviestas praeityje garsus krepšininkas. Nukentėjusiojo advokatas nebeslepia – A.Macijauskas net nežada pasirodyti.
A.Macijauskas vedė V.Buder
Arvydas Macijauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rezonansinė byla, kurioje futbolininkas Edgaras Dančenkovas kaltinamas sumušęs krepšininką Arvydą Macijauską, stringa.

Trečiadienio rytą į teismą kviestas nukentėjusysis A.Macijauskas, pastarosiomis dienomis ne sykį pastebėtas sostinės gatvėse ir kavinėse, neatvyko. Neseniai A.Macijausko žmona Viktorija Buder-Macijauskienė portalui Žmonės.lt pasakojo, kad po Floridoje praleisto pusmečio su šeima vasara mėgausis Lietuvoje.

Byla dėl A.Macijausko nedalyvavimo yra patekusi į aklavietę, nes be vienintelio nukentėjusiojo nepavyksta išsiaiškinti esminių prieštaravimų.

Aktyvią sportininko karjerą baigusio A.Macijausko advokatas Vytautas Sviderskis trečiadienį net neslėpė, kad jo klientas žinojo apie šios dienos posėdį, tačiau sąmoningai neatvyko. Žurnalistų paklaustas, ar buvęs krepšininkas pasirodys kituose posėdžiuose, teisininkas atsakė taip: „Manau, kad ne.“

Advokatas V.Sviderskis dar pridūrė: „Manau, kad galima jo interesus apginti jam nedalyvaujant.“

Formaliai posėdis trečiadienį atidėtas iki vasaros pabaigos dėl kitos priežastis: serga kaltinamojo advokatė. Bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Gediminas Viederis informavo, kad teisininkė yra pateikusi pažymą apie savo negalavimus Lietuvos apeliaciniam teismui, kur irgi buvo priversta dėl sveikatos praleisti posėdį. Nedalyvavimas teisme dėl ligos laikomas pateisinamu.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Edgaras Dančenkovas teisme
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Edgaras Dančenkovas teisme

„Advokatė nurodė pateisinamą priežastį“, – sakė posėdyje dalyvavusi prokurorė, pabrėžusi, kad nedalyvaujant teisininkei Ingridai Botyrienei būtų pažeista kaltinamojo teisė į tinkamą gynybą. Tam pritarė ir A.Macijausko advokatas.

„Šiandien neturime galimybių nagrinėti, atidedame bylos nagrinėjimą“, – konstatavo teisėjas.

„Manau, kad galima jo interesus apginti jam nedalyvaujant“, – įsitikinęs nukentėjusiojo advokatas V.Sviderskis.

Kitaip tariant, net jeigu A.Macijauskas šiandien būtų atvykęs, jo parodymų nebūtų išklausyta, vyras iškart būtų pakviestas atvykti į kitą posėdį, numatytą paskutinę šios vasaros dieną. Taip atsitiko vienai liudytojai, trečiadienį atvykusiai į posėdį, tačiau iškart gavusiai šaukimą į teismą rugpjūčio 31-ąją.

Neatmesdami galimybės, kad ir vasaros pabaigoje užbaigti bylos nagrinėjimo nepavyks, proceso dalyviai numatė dar vieną posėdžio datą – rugsėjo 26 d.

Prokuratūra kaltina E.Dančenkovą (gim. 1985 m.) dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Baudžiamojo kodekso 284 str., kuris numato bausmę viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Kaip jau rašė 15min.lt, 2011 m. birželį, vieną savaitgalį, garsaus karjerą baigusio krepšininko A.Macijausko tėvystės džiaugsmą apkartino nemalonus ir skausmingas užpuolimas.

A.Macijauskas buvo užpultas naktį iš šeštadienio į sekmadienį (tėvu krepšininkas tapo penktadienį – aut. past.) greta savo namų „Helios City“ pastate, esančiame Savanorių prospekte. Pranešimą apie incidentą policija gavo apie 2.50 val.

„Žmona ir aš patyrėme šoką, man iki šiol skauda galvą“, – netrukus po įvykio 15min.lt prisipažino krepšinio karjerą baigęs ir chuliganų auka tapęs sportininkas.

Po užpuolimo iki sekmadienio paryčių krepšininkui teko praleisti policijos nuovadoje.

15min.lt A.Macijauskas yra pasakojo, kad jautėsi prastai: jam išmušė dantį, sužalojo veidą. Jis patikino, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, neva chuliganai užpuolė dėl to, kad krepšininkas nežaidžia rinktinėje, yra iš piršto laužta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius