-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl vietos naujame Kauno chore varžėsi ir TV projektų jau ragavę kauniečiai (nuotraukos)

Pirmadienį Kaune, Savanorių prospekte, esančių laisvalaikio namų „Nautilus“ prieigos buvo pilnos žmonių – dešimtys kauniečių susirinko dalyvauti atrankoje į kuriamą chorą, ginsiantį Kauno garbę televizijos projekte „Chorų karai“. Dainingiausius ir charizmatiškiausius kauniečius vertino projekto rengėjai bei naujam kolektyvui vadovausianti Danguolė Beinarytė.
Atranka į chorą vyko laisvalaikio namuose „Nautilus“
Atranka į Kauno chorą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po Naujųjų TV3 pradedamas rodyti antrasis projektas „Chorų karai“ žada aršias kovas, nes dėl dainingiausio miesto vardo šiemet kovos ne tik Vilniaus, Kauno, Panevėžio, bet ir Alytaus, Telšių bei Tauragės chorai. Daugelio miestų choristai jau atrinkti, o Kaune naujojo kolektyvo narių atranka vyko pirmadienį.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atranka į chorą
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Danguolė Beinarytė

„Tikiuosi, kad pavyks rasti dainuojančių, skaitančių natas ir turinčių parako“, – prieš atranką sakė naujajam kolektyvui vadovausianti chorvedė D.Beinarytė. 39-erių chormeisterė, dirbanti su ne vienu choru, neslėpė žinanti, kad atrankoje dalyvaus ir kai kurie jai jau pažįstami dainininkai.

„Aš jiems neuždrausiu dalyvauti, bet jokios korupcijos nebus. Priešingai – saviems būsiu dar griežtesnė!“ – tikino būsimo Kauno choro generolė.

Iš tiesų atranka vyko itin griežtai: kai kuriems atsisveikinti su svajone patekti į TV projektą teko jau po kelių sekundžių prie mikrofono.

„Kitas!“ – komisijos nariai buvo negailestingi net iš jaudulio ne tą natą „paėmusiems“ atrankos dalyviams.

Sugebėjusieji per pirmąsias sekundes sudominti buvo prašomi pademonstruoti ne tik balsą, bet ir universalumą.

„Sako, kad geriausiai pirmą dainuoti liaudies dainą, o paskui kokį nors popsą“, – laukiančiųjų minioje galėjai išgirsti tokių patarimų. Kai kuriems pretendentams patarimų davė ir į atranką juos atlydėję žmonės.

„Būtinai parodyk žemas natas. Jei neparodysi to, nepaims“, – bosu Ūdrio arijos motyvą užtraukusiam vaikinui primygtinai patarė jį pažįstanti kaunietė, vadovaujanti vienam iš mieste esančių universitetų chorų. Jos skatinamas atrankoje dalyvavo ir egzotiškos išvaizdos vaikinas iš Izraelio, Lietuvos sveikatos mokslų universitete studijuojantis mediciną.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atranka į chorą
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Aštuntokas komisiją papirko nuotaikinga daina 

Nors atrankoje netrūko abiejų lyčių dainininkų, komisija akyliau tikrino vyrus. Kai kuriems teko ne tik pademonstruoti balso galimybes, bet ir pagrįsti savo norą tapti Kauno choro dalimi.

„Noriu būti Kauno chore ir ginti Kauno garbę, kaip „Žalgiris“ tai daro!“ – aiškino nuotaikinga daina vertintojus papirkęs aštuntokas Marius.

„15min“ paklaustas, ar tėvai neprieštaraus, kad, užuot ruošęs  pamokų pamokas, repetuotų dainas TV projektui, o sekmadieniais dalyvautų tiesioginiame eteryje, moksleivis užtikrino: „Jie labai palaiko. Kaip ir klasė: sakė, kad, jei pateksiu, visi už mane sirgs.“

Šampaninio choro narės: atranka silpnesnė nei pernai

Iš dalyvių užpildytų anketų buvo matyti, kad jie įvairaus amžiaus ir skirtingos muzikinės patirties: daugelis groja įvairiais instrumentais, kiti – baigę muzikos mokyklą ar net konservatoriją. 

Netrūko tokių, kurie jau ragavę TV projektų. Viena jų – nuo vaikystės dainuojanti kaunietė Evelina Bakanovienė, dalyvavusi muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes 3“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Atranka į chorą
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Šampaninio Kauno choro narės

Pasižiūrėti, kaip renkamas naujas kolektyvas, užsuko ir kelios Kauno šampaninio choro narės. Pernai tą patį pragarą perėjusios merginos tvirtino, kad šiemet atranka silpnesnė.

„Dar negirdėjau gerai dainuojančių. Žinau, kad dalis tų, kurie pernai dalyvavo atrankoje, į šių metų neis, nes nesitiki patekti. Atseit, jei jau pernai nepavyko, šiemet irgi kitaip nebus. Bet šiais metais atranka silpnesnė“, – sakė pirmajame projekte „Chorų karai“ pergalę iškovojusio Kauno choro narės.

Į naują Kauno chorą atrinktiems dainininkams organizatoriai žada pranešti telefonu. Iš viso chore numatyta 16 vietų. Dar porą dainuojančių žmonių ketinama paimti kaip vadinamąjį rezervą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius