Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip žmogus miega, priklauso nuo jo rasės

„National Sleep Foundation“ JAV atlikto tyrimą, kaip miega įvairių etninių grupių atstovai. Paaiškėjo, kad visos grupės turi savo ypatybių.
Pora
Mieganti pora / Photos.com

Kaip rašo newsru.com, trys ketvirtadaliai afroamerikiečių prieš miegą valandą žiūri televizorių, o 71 proc. apklaustų afroamerikiečių pareiškė, kad eidami miegoti pasimeldžia. Tuo tarpu tik 18 proc. azijiečių, trečdalis baltaodžių ir mažiau nei pusė ispanakalbių pareiškė, kad kalba maldas prieš miegą.

Vienas iš dešimties afroamerikiečių ir ispanakalbių sakė, kad kiekvieną naktį prieš miegą užsiima seksu. Tai du su puse karto daugiau nei tarp baltaodžių ir dešimt kartų daugiau nei tarp azijiečių atstovų.

Tačiau geriausiai iš visų miega azijiečiai. Jie paprastai nevartoja jokių migdomųjų. Tuo tarpu 13 proc. baltųjų, 9 proc. juodaodžių ir 8 proc. ispanakalbių nesivargina medituoti prieš miegą ir pasikliauja vaistiniais priemonėmis.

Ispanakalbiai ir juodaodžiai dažniausiai negali užmigti dėl finansinių, asmeninių ar karjeros problemų. Taip teigė apie 38 proc. apklaustųjų. Su gyvūnais dažniausiai miega baltieji (14 proc.), o azijiečiai dažniausiai iš visų miega viename kambaryje su vaikais (28 proc.). Jeigu palygintume, su vaikais viename kambaryje miega tik 8 proc. baltųjų.

Tačiau visas rases šis tas vienija – chroniškas neišsimiegojimas ir nuovargis. Būtent šios dvi bėdos dabar laikomos nauja pasaulį apėmusia epidemija. Tai mažina darbo efektyvumą ir skatina įvairių ligų atsiradimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius