Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Modelis Solveiga Mykolaitytė priėmė iššūkį – savaitę nevartos cukraus

Modelis Solveiga Mykolaitytė prisijungė prie socialinės akcijos „Savaitė be cukraus“ ir ragina visus susimąstyti apie besaikį ir dažnai nereikalingą saldžiojo produkto vartojimą.
Solveiga Mykolaitytė
Solveiga Mykolaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

„Prieš kelis metus arbatą saldindavau įpildama į ją penkis šaukštelius cukraus! Dabar jo šiltiems gėrimams visai nenaudoju – jie man skanūs tokie, kokie yra! Matyt, cukrus tėra pripratimo reikalas“, – sakė lietuviško sveikos gyvensenos portalo gamtosgrozioformule.lt inicijuotą akciją palaikanti gražuolė.

Ji tvirtino saldumynus mėgstanti, tačiau ne visus. S.Mykolaitytė patikino, jog jai „ne pakeliui“ su tortais, bet šokoladui ir ledams atsispirti sunku.

„Mažinti cukraus vartojimą pradėjau perskaičiusi keletą straipsnių, kuriuose gydytojai pateikė argumentus apie jo žalą. Gali atrodyti keistai, bet cukrus taip pat sukelia priklausomybę. Negavęs jo gali tapti irzlus, nervingas“, – sakė S.Mykolaitytė.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

Jos perskaitytoje literatūroje buvo gana populiariai paaiškinta apie cukraus – kristalinės medžiagos, kurios gamtoje nėra, nepageidaujamą poveikį organizmui. Kai, anot modelio, supranti, kad produkte nėra jokių naudingų sudedamųjų dalių, tokių kaip vitaminai, mineralai, baltymai, antioksidantai ar ląsteliena, nebevartoti cukraus tampa lengviau.

S.Mykolaitytė sakė, kad paisantieji sveiko gyvenimo būdo ar norintys tiesiog geriau jaustis žino, kad saldųjų kristalą sudaro greitieji angliavandeniai, kurių organizmas nevirškina.

Mokslininkai tyrimais yra nustatę, kad cukrus pažeidžia imuninę sistemą, blokuoja vitamino C patekimą į ląsteles, slopina mąstymą, apsunkina mineralų pasisavinimo procesą.

Cukrus vertingas gali būti tik tuomet, kai yra sportuojama ar sunkiai fiziškai dirbama, todėl juo verta pasipildyti energijos atsargas. „Priešingu atveju, organizmas gauna didelį kiekį energijos teikiančios medžiagos, kurios tiesiog nėra kur dėti“, – įžvalgomis pasidalino pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Solveiga Mykolaitytė

S.Mykolaitytė sakė niekuomet nesilaikanti dietų – ji tiesiog reguliuoja savo mitybą. Vaisiais lepinasi tik ryte ir jokiu būdu ne vakare. Populiariausi patiekalai vakarienei – virta vištiena, kiaušiniai, tunas, daržovės.

„Jei po vidurnakčio užsinoriu valgyti, alkį numalšinu morkomis“, – pasakojo pašnekovė.

Anot jos, pasitaiko „sukčiavimo dienų“, kuomet pietūs ir vakarienės pasipildo įvairiais gardėsiais.

„Tam, kad jaustumėmės geriau, dažnai pakanka labai nedaug – tiesiog sumažinti vartojimą to produkto, kuris organizmui nėra naudingas. Diena, dvi, trys... ir arbata su cukrumi bus nebeskani!“, – patikino S.Mykolaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius