-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis priklauso moterims (papildyta vasario 6 d.)

Mes, moterys, jau seniai išmokome nebenuolaidžiauti vyrams ir drąsiai skinamės kelią sėkmės link. Nors protingų, veiklių, pagarbos nusipelniusių moterų galėtume išvardyti daug, tačiau šįkart išskyrėme pačias ryškiausias, kurios nušluostė vyrams nosis.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / G. Skaraitienės nuotr.

Dalia Grybauskaitė (54)
Asmeninis gyvenimas – tabu

Griežta ir santūri – tokį įspūdį aplinkiniams daro mūsų šalies vadovė. Politologai ją vadina robotu policininku. Nors prezidento posto siekė ne vienas išsilavinęs, nemažai pasiekęs ir daug žadantis vyras, tačiau visiems nosį nušluostė moteris. Ir kas galėjo patikėti?! Juk vyrai neretai išreiškia nuomonę, kad moterims politikoje – ne vieta. „Lietuvos moterys yra aktyvios ir tikrai vertos eiti į politiką“, – tokia yra Dalios nuomonė.

Turbūt nesulauksime dienos, kai D. Grybauskaitė ims atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą, nes ji laikosi tvirtos nuomonės:  „Jei nesi popžvaigždė, užsienyje tavo asmeninis gyvenimas niekam neįdomus. Niekas nesiteirauja, kokiu automobiliu važinėji, juo labiau neprivalai aiškintis, kokia tavo lytinė orientacija.“

G. Žilinsko nuotr./Nomeda Marčėnaitė
G. Žilinsko nuotr./Nomeda Marčėnaitė

Nomeda Marčėnaitė (44)
„Nemanau, kad esu geresnė už kitus“

Nors ir pramogų pasaulio žvaigždės, ir valdžios vyrai mėgsta šnekėti apie tai, kaip važiavo į vaikų globos namus, vežė jiems žaislų ir panašiai, tačiau tikrąja nuskriaustųjų globėja yra vadinama N.  Marčėnaitė.

Nomeda yra pelniusi „Metų moters“ apdovanojimą, buvo išrinkta populiariausia vilniete, o pernai paskelbta pirmąja geros valios žmogaus teisių ambasadore. „Kiekviena prasmingai praleista diena suteikia daug džiaugsmo. Nemanau, kad esu geresnė už kitus. Noriu tikėti, kad kiekvienas žmogus rūpinasi ir svetimais vaikais. Tai žmogiška pareiga“, – sako Nomeda.

G. Kropio nuotr./Simona Krupeckaitė
G. Kropio nuotr./Simona Krupeckaitė

Simona Krupeckaitė (28)
„Įrodžiau, kad esu geriausia!“

Lietuvos dviračių treko žvaigždė prieš metus sakė: „Mano sąžinė rami, nes įrodžiau, kad galiu būti geriausia pasaulyje. 2009–ieji – sėkmingiausi metai mano karjeroje. Svajonių išsipildymo metai, kai pasiekiau labai daug ir užkopiau labai aukštai.“ Tiesa, sakydama tokius žodžius Simona dar turbūt net neįtarė, kad ir 2010–ieji jai bus ne mažiau sėkmingi. Dvejus metus iš eilės moteris pripažinta geriausia Lietuvos metų sportininke.

Rūta Janutienė
Rūta Janutienė

Rūta Janutienė (45)
„Man patinka medžioklė“

Tai moteris, kuri nebijo žiūrėdama įtakingam politikui į akis išrėžti:  „Jūs esate melagis ir vagis!“, o po to visiškai ramiai vaikščioti gatvėmis, mat Rūta įsitikinusi – jai nieko neatsitiko ir neatsitiks. Kažin, ar yra nors vienas vyras, kuriantis laidas televizijoje, kurio taip bijotų Lietuvos politikai, verslininkai ar valstybės tarnautojai, kaip bijo laidų „Paskutinė instancija“ ir „Kodėl?“ kūrėjos R. Janutienės.

„Jei žinau, kad kažkas iš mano piniginės ima pinigus ir už juos pasistato namą, neturėčiau savigarbos, jei nenueičiau pas tą žmogų ir nepaklausčiau, kodėl taip daro. Aš nekovoju su neteisybe, aš ją rodau visuomenei, ginu paprastų žmonių interesus. Jaučiuosi savo rogėse, man patinka medžioklė“, – sako Rūta.

V. Ovadnevo nuotr./Jolanta Uspaskich
V. Ovadnevo nuotr./Jolanta Uspaskich

Jolanta Uspaskich (45)
„Į pinigus žiūriu pagarbiai“

Ji – turtingiausia Lietuvos moteris, kurios turtas viršija 100 milijonų litų. Ji ištekėjusi už įtakingo ir skandalingo vyro, tačiau pati niekada nėra įsivėlusi į jokį skandalą. Maža to, ji išmintinga, mat kalbėdama ne kartą yra pabrėžusi, kad labai svarbu suvokti, jog turtas matuojamas ne tik pinigais.  „Lygiai tiek pat svarbu žmogaus sugebėjimai, patirtis, talentas, reputacija bei vertybės, kurias puoselėji, moralė, etika“, – įsitikinusi Jolanta.

Ponia J. Uspaskich sako į pinigus žiūrinti pagarbiai, todėl prieš pirkdama daiktą visada pamąsto, ar kaina atitinka jo vertę. „Turiu galimybę įsigyti itin brangių daiktų, tačiau tai nėra mano siekiamybė. Aš net po parduotuves nemėgstu vaikščioti, nes gaila laiko“, – sako moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius