Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš skandalą nufilmuotas SEL koncertas: viena TV atsisakė, bet likimas dar neaiškus

Nežinia, kas Egidijaus Dragūno karjeros po neseniai nuaidėjusių pasisakymų apie karą Ukrainoje laukia ateityje. Tačiau kol kas ji nieko gero nežada – atlikėjas tampa nepageidaujamas televizijoje, radijuje, renginiuose. Dienos šviesą turėjo išvysti ir SEL koncerto filmas, kuriame įamžintas grupės pasirodymas Kaune, beje, taip pat turėjęs skandalo prieskonį. Ar po to, kai SEL lyderis prisidarė nemalonumų ir nuo jo nusisuko net dabar jau buvę grupės nariai, šis įrašas kažkada bus parodytas?
Egidijus Dragūnas – SEL
Egidijus Dragūnas – SEL / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

2021 metų pabaigoje kūrybos namai „Elitaz“ ir telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ pradėjo bendradarbiavimą – „Telia TV“ platformoje startavo koncertų filmų ciklas. Taip žiūrovai jau galėjo išvysti įamžintus Justino Jaručio ir Donato Montvydo koncertus bei jų užkulisius.

„Elitaz“ nufilmavo ir praėjusių metų gruodžio 25 dieną „Žalgirio“ arenoje vykusį grupės SEL koncertą. Pastarasis taip pat turėjo būti prieinamas „Telia TV“ platformoje, o prodiuseris Gediminas Jaunius savo instagramo paskyroje žadėjo, kad šis koncerto filmas bus įspūdingas ir netikėtas.

Asmeninio albumo nuotr./SEL koncerto Kaune scenos vizualizacija
Asmeninio albumo nuotr./SEL koncerto Kaune scenos vizualizacija

Vis dėlto dabar koncerto įrašo likimas pakibo ant plauko. Po SEL lyderio Egidijaus Dragūno pasisakymų apie karą Ukrainoje, neva agresyvūs Rusijos veiksmai Ukrainoje yra „natūralus planetos išvalymas“, atlikėjo ateitis – miglota.

Nepaisant to, kad praėjus kiek laiko nuo skandalingų pareiškimų E.Dragūnas suskubo patikslinti, jog palaiko Ukrainą, jo replikos nebuvo pamirštos – atlikėją paliko visi grupės nariai, jis šalinamas iš televizijos laidų, jo dainų atsisako radijo stotys, renginių organizatoriai.

Ar tas pats laukia ir nufilmuoto SEL koncerto?

Portalui 15min susisiekus su kompanijos „Telia“ atstovu Audriumi Stasiulaičiu, jis patvirtino, kad minėto renginio jų žiūrovai iš tiesų nebeišvys.

„Mes planavome šį koncertą transliuoti ir dabar atsisakėme. Įtakos turėjo pasakyti komentarai“, – komentavo A.Stasiulaitis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Audrius Stasiulaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Audrius Stasiulaitis

Vis dėlto tai dar nebūtinai reiškia, kad nufilmuota SEL koncerto medžiaga taip ir liks nepanaudota. Kūrybos namų „Elitaz“ vadovas Gediminas Jaunius 15min teigė, kad apie tai kalbėti dar per anksti.

„Grupės SEL koncertas yra „Elitaz“ archyvuose ir jo premjera nėra suplanuota. Būtinybės skubiai spręsti šio kūrinio likimą nematome“, – sakė G.Jaunius.

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Gediminas Jaunius
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Gediminas Jaunius

E.Dragūno kalbos apie karą sukėlė didžiulį pasipiktinimą

15min primena, kad po E.Dragūno replikų apie karą televizijos laidų prodiuseris, vedėjas Arūnas Valinskas išplatino viešą laišką, kuriame ragino atsiriboti nuo skandalingai pagarsėjusio atlikėjo.

„Kreipiuosi į visas žiniasklaidos priemones – radijo stotis, TV kanalus, portalus ir t.t. Tiesiog prašau išimti iš savo grojaraščių, repertuarų, aprašomų naujienų tokį išgamą kaip Egidijų Dragūną-Selą. Pamirškime, kad jo nebebūtų mūsų gyvenimuose. Tegul tie jo suknisti koncertai tampa praeitimi, kuri niekada nesugrįš.

Jis yra absoliutus degradas, kuriam nekaltų vaikų žudymas yra pasaulio apsivalymas! Tai gal apsivalykime nuo jo paties. Mes be jo tos kūrybos kažkaip išgyvensime, jis be klausytojų ir žiūrovų koncertuose tikrai padvės. Ko nuoširdžiai jam ir linkiu!“, – rašė A.Valinskas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Arūnas Valinskas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Arūnas Valinskas

E.Dragūnas apie karą Ukrainoje pasisakė vasario pabaigoje savo instagramo paskyroje.

„Daug žmonių manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va ten vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – savo vaizdo įraše sakė E.Dragūnas, tačiau netrukus jį ištrynė.

Kilus pasipiktinimui atlikėjas retoriką pakeitė: „Mieli tikri žmonės! Aš esu šoke nuo to, kas vyksta jau eilę dienų! Aš myliu Ukrainą, mano daug draugų šią minutę ten. Aš toks pat kaip ir jūs, Dievas mato, kaip aš išgyvenu. Aš pergyvenu už mus visus. Aš pergyvenu už Lietuvą kaip ir jūs visi. Tai, kas vyksta, yra tragedija.“

Vis dėlto E.Dragūnas įklimpo kaip reikiant – grupę SEL paliko jos nariai, atlikėjo dainų atsisakyta įvairiose radijo stotyse ir renginiuose, negana to, Vilniaus apylinkės prokuratūra paskelbė, kad dėl minėtų kalbų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pats koncertas – taip pat su skandalo prieskoniu

Beje, gruodžio 25 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vykęs SEL koncertas, kuris ir nufilmuotas, taip pat sulaukė skandalingo atgarsio. Iš paplitusių vaizdų buvo matyti, kad renginio metu nebuvo laikomasi tuo metu galiojusių epidemiologinių reikalavimų – nedėvėtos kaukės, ignoruoti atstumai tarp žiūrovų.

Stopkadrai ir organizatorių nuotr./Koncerto žiūrovai, SEL
Stopkadrai ir organizatorių nuotr./Koncerto žiūrovai, SEL

Galiausiai koncertą organizavusiai įmonei Kauno policija skyrė 3 tūkst. eurų baudą. Viešai skelbta, kad renginį organizavo bendrovė „Idėjų logistika“, tačiau policijos atstovė nubaustos įmonės neįvardijo.

„Įvertinus viską, buvo nustatyta, kad pažeistas Administracinių nusižengimų kodekso straipsnis, jo reikalavimai“, – BNS vasarį sakė Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius