-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp „Moterų ralio“ dalyvių – patyrusi šturmanė Julija Jegorova ir Vaidos Skaisgirės debiutas

Kasmet balandį vykstantis „Moterų ralis“ šiemet sulaukė rekordinio susidomėjimo – šiemet smagiems nuotykiams ir savęs išbandymams pasiryžo net 278 ekipažai. Šeštadienio rytą nepabijoję lietingų prognozių į trasą išburzgė spalvingai papuošti automobiliai. O kai kuriuose jų – ir žinomos moterys.
„Moterų ralio“ akimirka
„Moterų ralio“ akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kai kurios jų ralio trasoje jau ne naujokės, tačiau daugeliui dalyvių šis startas buvo pirmasis. „Dalyvavimas „Moterų ralyje“ – ir iššūkis sau, ir smagi pramoga, būdas turiningai praleisti laiką su draugėmis“, – vieningai pripažįsta dalyvės.

15min pakalbino kelių šių metų ekipažų dalyves. Kokius automobilius pasirinko šou verslo pasaulio atstovės? Dėl ko jos labiausiai jaudinasi prieš startą? Apie visa tai jos sutiko pasidalinti ir su portalo skaitytojais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka

Ralis šiemet tikru krikštu taps laidų vedėjai Vaidai Skaigirei. Drauge su dar trimis komandos narėmis ji sėdo į prašmatnų „Maserati“ automobilį. „Maserati Ladies“ – taip „Baltijos Amerikos klinikos“ komandą vadina Vaida.

Tokio pobūdžio renginys jai debiutinis, čia ji dalyvauja pirmą kartą. Vos prieš porą mėnesių Vaida išsilaikė B kategorijos vairavimo egzaminą, iki tol važinėjo turėdama teisę B1 kategorijai.

„Man tai pirmas kartas, tačiau nusiteikiau smagiai avantiūrai. Įprastai, jei gyvenime kur nors dalyvauju, tai visuomet stengiuosi būti geriausia, visur siekiu būti pirma. Ir nors tikiuosi, kad ir šįkart turime šansų išpešti pirmą vietą, į patį renginį žiūriu kaip į smagų laiko praleidimo būdą, kaip žaidimą“, – 15min kalbėjo Vaida.

Pasak jos, visa veikla, kuria mes užsiimame, yra tam tikras žaidimas, tik, kaip pati sako, „metams bėgant tas žaidimas įgauna kitokias spalvas ir formas nei vaikystėje“.

Vaida sako, jog labiausiai jaudinasi dėl netikėtų užduočių – o jos juk gali būti pačios įvairiausios! „Ralis nėra tik vairavimas, gali turėti ir pačius geriausius vairavimo įgūdžius, bet čia laukia ir kiti išbandymai. Bet mes – stipri komanda, pažįstame viena kitą ne vienerius metus, tikiu, įveiksime viską puikiai“, – dar prieš startą 15min ryžtingai kalbėjo Vaida.

Kartu su komandos kapitone Inga Malinauskiene, Erika Zabulėniene ir Donata Šukyte viename ekipaže važiuojanti Vaida šiam renginiui pasirinko stilingą pavasarišką aprangą. „Norim ne tik gerai pasirodyti, bet ir gražiai atrodyti“, – šyptelėjo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė (antra iš kairės)
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaida Skaisgirė (antra iš kairės)

Kiek kitoks startas šiemet buvo Julijai Jegorovai. Nebe pirmą kartą „Moterų ralyje“, o tuo pačius – ir panašaus pobūdžio renginiuose dalyvaujanti dainininkė sako čia besijaučianti kaip žuvis vandenyje. Vienai iš trijų „Racing Ladies“ komandų atstovaujanti Julija apsiėmė šturmanės vaidmenį.

„Šturmane buvau jau ne kartą, nors sykį teko ir pačiai sėsti už vairo. Tačiau man patinka stebėti brėžinius, o tai labai atsakinga. Juk nuo šturmano priklauso, ar ekipažas ten pasuks, ar teisinga kryptimi nuvažiuos, ar laiku pasieks tikslą“, – 15min mintimis dalijosi Julija.

Kartu su ja komandoje į „Mercedes-Benz“ automobilį sėdo ir Aistė Krušinskaitė, Živilė Kulešė ir Rasa Kancevičė.

„Tikiuosi, kad nebus daug itin sudėtingų užduočių. Jei sėkmingai startuosim jei seksis, gal ir kokią gerą prizinę vietą paimsim“, – dar prieš startą linksmai kalbėjo Julija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Julija Jegorova (trečia iš kairės)
Luko Balandžio / 15min nuotr./Julija Jegorova (trečia iš kairės)

Jėgas „Moterų ralyje“ šiemet nusprendė išbandyti ir laidų vedėja Laura Imbrasienė. Tiesa, kad taps viena iš dalyvių ji nusprendė kone paskutinę minute – tuomet, kai čia turėjusi dalyvauti bičiulė netikėtai išvyko į kelionę ir jai perleido savo vietą.

Į raliui paruoštą BMW automobilį Laura sėdo drauge su Daiva Vailioniene ir Inga Martinonyte, dviem geromis savo bičiulėmis. Kartu jos savo komandą pavadino „AlisA“.

„Mums tai proga susitikti su draugėmis, smagiai pasibūti. O ekipaže labai gerai pasiskirstėme vaidmenimis: aš vairuosiu, vairuoti man patinka, viena iš draugių – architektė, ji gerai skaito brėžinius, kita – draugauja su skaičiais, todėl kontroliuos, kad visur spėtume laiku“, – pasakojo Laura.

Pasak jos, toks šeštadienio praleido būdas – galimybė įdomiai praleisti laiką, todėl į dalyvavimą ralyje ji žiūri lengva emocija – esą tai lyg atsipalaidavimas po intensyvios savaitės darbų.

Save Laura vadina azartiška ir viena tų, kurioms patinka greitis, adrenalinas. Nors pati stengiasi visuomet laikytis kelių eismo taisyklių, o vairuoti – atsakingai. „Kadangi esu dviejų vaikų mama, privalau visuomet įsijungti ir protą“, – kalbėjo ji.

„Moterų ralyje“ komanda „AlisA“ startavo vilkėdama spalvingais gėlėtais treningais. Pasak Lauros, tokiam pasirinkimui įtakos turėjo noras jaustis patogiai, o tuo pačiu – žaismingas pačių savęs patraukimas per dantį, kad treningai puikiai dera prie neva „pižoniškos“ BMW markės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Imbrasienė (viduryje)
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Imbrasienė (viduryje)

Net du ekipažai šiemet atstovavo Militos Daikerytės salonui „Studio M“, viename jų vairuotoja tapo ir pati Milita.

Šio renginio ji sako labai laukusi. „Visos studijos merginos – ekstremalės, todėl bus labai įdomu“, – dar prieš startą 15min sakė Milita.

Pasak pašnekovės, prie pasiruošimo raliui prisidėjo ir jos tėtis, būtent jis pasistengė, kad jos vairuojamas „Audi A5“ atrodytų kaip tikras lenktynių bolidas. „Ruošdamas šią mašiną tėtis išpildė savo berniukišką svajonę“, – linksmai komentavo Milita.

Ji užsiminė, kad dar tuomet, kai dar mokėsi vairuoti, sąmoningai pasirinko pamokas su mechanine pavarų dėže vien todėl, kad ateityje turėtų įgūdžių ir galėtų dalyvauti kokiose nors lenktynėse, ralyje. Tačiau šįkart šių žinių neprireikė – Milita vairavo savo pačios automobilį su automatine pavarų dėže.

„Moterų ralio“ dalyves šeštadienį į trasą išlydėjo renginyje sveikinimo žodį taręs Žydrūnas Savickas, Benediktas Vanagas. Ralio finišas –sostinės Rotušės aikštėje. Pirmos, nuo 10 val. startavusios, dalyvės čia pradėti rinktis nuo 17.30 val.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Moterų ralio“ akimirka

TAIP PAT SKAITYKITE: Elena Puidokaitė: „Moterų automobiliai netvarkingesni, tačiau jos – atidesnės vairuotojos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius