Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tatuiruočių kuriozai: azijietiški hieroglifai, reiškiantys „kinišką vištieną“, „makaronus“ arba pritraukiantys prakeiksmą

Nežinodamas pridarai keisčiausių dalykų. Retas kuris nėra girdėjęs klasika tapusios istorijos, apie tatuiruotę, reiškiančią ne „sėkmę“, „laimę“ ar „drąsą“, o „vištieną“, „makaronus“ arba kokius nors kraupius prakeiksmus. Skeptikai tokiomis istorijomis netiki, cinikai iš nelaimėlių tyčiojasi, o prietaringi žmonės – kraipo galvas ir žegnojasi. Norite tikėkite, norite ne, tačiau klaidingai ištatuiravus azijietišką hieroglifą rezultatas gali būti ne tik juokingas.
Tatuiruotės su hieroglifais
Taituiruotės su hieroglifais (iš kairės): „Paleistuvė“, „Auksinė kiaulė“, „Greitai augantis krūmas“ / Hanzismatter.blogspot.com
Hanzismatter.blogspot.com nuotr./Tatuiruotė Mulkiai
Tatuiruotė „Makaronai“

Azijietiški hieroglifai, ko gero, labiausiai nuvalkiotas simbolis. Juos renkasi ir nieko nesuprantantys maištaujantys paaugliai, ir „intelektualai“, siekiantys egzotiškais kūno piešiniais pademonstruoti savo pasaulėžiūrą. Deja, tik labai maža dalis savo kūną dailinančių supranta, ką jie iš tiesų ant savęs piešia.

Genys margas, o pasaulis dar margesnis

Štai tinklaraštininkas Tian Tangas savo tinklaraštyje HanziSmatter.com nusprendė pasiekti rekordą – užfiksuoti visas tatuiruotes, kuriose kiniški hieroglifai Vakarų kultūroje buvo panaudoti klaidingai. Maža to, suradęs tokią klaidą, jis užrašą išverčia ir paaiškina tikrąją hieroglifų reikšmę.

Geriausiu atveju, tokie azijietiški simboliai nieko nereiškia ir yra stilizuoti, beprasmiai ženklai, savo apžvalgoje rašo portalas Dailymail.co.uk. Kitais atvejais, tatuiruotė, kurios prasmė turėjo būti „Atsiskyrėlis“ tapo kur kas pavojingesniais variantais – „Pasislėpęs nusikaltėlis“ arba  „Skundikas“.

Dar baisesnę reikšmę įgavo hieroglifas, turėjęs skelbti „Nebijau jokio žmogaus“, o pavirtęs šaukiniu – „Žmogus karste“. O štai gamtą mylinti moteris, nusprendusi išsitatuiruoti hieroglifą „Medis“, turėjo dar kartą skubiai kreiptis į profesionalius tatuiruočių meistrus pataisyti įsivėlusios klaidos. Mat jos tatuiruotė skelbė –  „Paleistuvė“.

Ir tokių pavyzdžių ne vienas. Tarp spalvingiausių neteisingai užrašytų tatuiruočių yra ir „Auksinė kiaulė“, „Aš esu nėščia“, „Mano vyras mane muša“. Tačiau blogiausia tatuiruotė buvo padaryta vienam vaikinui, kuris manė išsitatuiravęs hieroglifą „Ištikimybė“, o iš tiesų užrašas ant kūno reiškė „Makaronai“. Norite tikėkite, norite ne, bet ši istorija nėra išgalvota.

Lietuviški nesusipratimai: nuo klaidingų interpretacijų iki majų prakeiksmų

Hanzismatter.blogspot.com nuotr./Tatuiruotė Didelė klaida
Tatuiruotė „Didelė klaida“

Vienoje populiariausių tatuiruočių studijų Vilniuje „Angis Tattoo“ dirbantis meistras Giedrius tikina, kad hieroglifų pasirinkimas tatuiruočių studijose yra itin platus. Tačiau ne visi žmonės paiso jų prasmės. Mat atsiranda ir tokių, kuriems svarbesnis vizualus grožis, o ne turinys.

„Hieroglifai būna visokie – japoniški, kiniški, arabiški, korėjietiški, majų, egiptietiški. O tatuiruočių meistras turėtų žinoti, ką reiškia žmogaus pasirinktas hieroglifas. Pas mus, pavyzdžiui, kataloguose ir knygose surašytos visos jų reikšmės. Kita vertus, dažnai žmogus į saloną ateina pasidaryti hieroglifą ne dėl jo prasmės, o dėl estetinių sumetimų. Jis nori formų, kurios jam patinka, neįsigilindamas į hieroglifo reikšmę“, – pasakojo Giedrius.

Visaip mėginau jį atkalbėti, nes tikiu, kad tatuiruotės, o ypač mantros, gali paveikti žmogaus likimą, bet man nepavyko. 

Tatuiruočių meistras pripažino – Lietuvoje tokių atvejų, kai vietoj įkvepiančio ar nekalto hieroglifo per klaidą ištatuiruojamas koks nors kvailas pavadinimas, pasitaiko retai. Tačiau jam vieną kartą teko taisyti egzotišką tatuiruotę, virtusią tikru nesusipratimu.

„Žinoma,  hieroglifai, reiškiantys maistą, juokingi. Mano praktikoje buvo toks vienas atvejis. Atėjo mergaitė, kuri jau  buvo pasidariusi hieroglifą „Kiaulė“. Žinoma, kai darėsi tatuiruotę, ji to nežinojo, o pas mus atėjo, kad mes ją sutvarkytume ir perdarytume. Ji, matyt, nelabai ir gilinosi – pasidarė ir tiek žinių“, – patirtimi dalijosi Giedrius.

Maža to, Giedriui tenka atkalbinėti egzotišku užrašu susižavėjusius žmones. Ir visai ne dėl to, kad užrašas reikštų „Gong Bao vištiena“. Priežastys kur kas rimtesnės – tatuiruotė gali būti pavojinga gyvybei.

Asmeninio archyvo nuotr./Tatuiruočių meistas Giedrius
Tatuiruočių meistras Giedrius

„Atsimenu atvejį, kai žmogus atėjo pasidaryti hieroglifo ir net nežinojo, ką jis reiškia. Jam buvo gražus. O jo pasirinkta tatuiruotė – majų civilizacijoje naudota mantra, turinti itin stiprų poveikį. Jų dievai buvo kerštingi ir ištroškę kraujo, jiems aukodavo žmones. Visaip mėginau jį atkalbėti, nes tikiu, kad tatuiruotės gali paveikti žmogaus likimą, bet man nepavyko. Tad darydamas tatuiruotę aš sąmoningai padariau klaidų, kad ji nesukeltų  jokio poveikio“, – kiek gąsdinančia patirtimi dalijosi Giedrius.

O jei ši istorija jums neatrodo pakankamai kraupi, Giedrius papasakojo ir dar vieną, kur kas nemalonesnį nuotykį. Vyras savo akimis pamatė, kokį poveikį gali turėti prakeiksmą lemianti tatuiruotė. Tiesa, skeptikai šia istorija gali netikėti, bet galbūt ji įtikins atsargiai žiūrėti į dalykus, kurių nežinome.

„Nuvykau į Kambodžą, o ten, kur gyvenau, buvo apsistojęs keliautojas. Pasirodo, vienuolis jam ant nugaros padarė keistą simbolį. Keliautojas man pasakojo, kad darymo metu jam vaidenosi kaukolės ir darėsi bloga, o dabar mato haliucinacijas, negali užmigti, valgyti, be to, jam kyla temperatūra. Jis atrodė tarsi išdžiūvęs. Keliautojas paprašė, kad ant tatuiruotės viršaus padaryčiau, kitą simbolį. Apžiūrėjau tatuiruotę, o ten senovės šumerų raštas. Nusprendžiau pagalvoti iki vakaro ir atėjus laikui jam pasakiau, kad nenoriu tvarkyti jo tatuiruotės, nes tas užkeikimas gali pereiti man. Daviau jam kito vienuolyno adresą ir jis kitą rytą išvažiavo jo ieškoti“, – gąsdino Giedrius ir patarė, tatuiruotes darytis tik pas profesionalus bei klausyti jų patarimų.

Hanzismatter.blogspot.com nuotr./Tatuiruotės su hieroglifais
Tatuiruotės su hieroglifais (iš kairės): „Paleistuvė“ bei dvi beprasmės tatuiruotės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius