-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rizikos draudimo fondai atsiima pinigus iš „Deutsche Bank“

Keletas rizikos draudimo fondų, nerimaudami dėl „Deutsche Bank“ finansinio pajėgumo, atsiėmė pinigus iš Vokietijos bankininkystės milžino.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi banko vidaus dokumentu, su kuriuo jai pavyko susipažinti, praneša, kad maždaug 10 rizikos draudimo fondų, per „Deutsche Bank“ vykdančių sandorių tarpuskaitą, šią savaitę atsiėmė dalį banke laikytų laisvų grynųjų pinigų ir išvestinių priemonių ir perkėlė šį turtą į kitas įmones.

Tačiau, pasak „Bloomberg“, „absoliuti“ banko klientų dauguma ir toliau laiko savo lėšas banke.

Informuoti agentūros AFP šaltiniai patvirtino, kad 10 rizikos draudimo fondų, įskaitant „Millennium Partners“, „Capula Investment“ ir Didžiosios Britanijos fondą „Rokos Capital Management“, atsiėmė savo lėšas.

Tuo tarpu bankas pareiškė, kad „Bloomberg“ pranešime padėtis buvo pavaizduota pernelyg niūriai. Bankas teigia tebeaptarnaujantis apie 800 fondų, kurie supranta, kad jo „finansinė padėtis yra stabili“.

„Deutsche Bank“ taip pat išplatino pranešimą, kuriame pasistengė išsklaidyti investuotojų nerimą.

„Mūsų prekybos klientai yra vieni labiausiai kvalifikuotų investuotojų pasaulyje“, – pareiškė banko atstovė spaudai.

„Esame įsitikinę, kad absoliuti jų dauguma turi visapusišką supratimą apie mūsų stabilią finansinę padėtį, dabartinę makroekonominę aplinką, bylinėjimosi procesą JAV ir pažangą, kurią mes darome įgyvendindami savo strategiją“, – pridūrė ji.

Nepaisant visų šių pastangų, „Deutsche Bank“ akcijų kursas vis vien krito.

Banko akcijos Frankfurte, pasibaigus ketvirtadienio prekybos sesijai, atpigo 7,2 proc. iki 10,1 euro (11,34 JAV dolerio), o Niujorke jų kursas smuko 6,7 proc. iki 11,48 JAV dolerio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Deutsche Bank“ skyrius Kiolne
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Deutsche Bank“ skyrius Kiolne

Investuotojus anksčiau šį mėnesį išgąsdino žinia, kad JAV reguliavimo institucijos iš „Deutsche Bank“ dėl jo veiksmų, kurie prisidėjo prie 2008 metų krizės antrinių būsto paskolų hipotekos rinkoje, reikalauja 14 mlrd. JAV dolerių baudos.

Analitikai mano, kad bankui pavyks susiderėti dėl mažesnės baudos, tačiau sako, kad 5,5 mlrd. JAV dolerių, kuriuos bankas yra atsidėjęs savo teisinėms išlaidoms, gali nepakakti.

Tokiu atveju, anot jų, banko vadovas Johnas Cryanas bus priverstas didinti kapitalą, o dėl to gali sumažėti esamų „Deutsche Bank“ akcijų vertė.

Taip pat rinkoje sklando kalbos, kad bankui gali prireikti Vokietijos vyriausybės pagalbos, tačiau ir Berlynas, ir bankas tokius gandus neigia.

„Vyriausybė nerengia jokių gelbėjimo planų. Tokie gandai yra nepagrįsti“, – trečiadienį pareiškė Vokietijos finansų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius