Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viso pasaulio IKEA parduotuvėse bus renkamos lėšos pabėgėliams remti

Šiais metais daugiau nei 40-yje šalių vėl rengiama IKEA paramos akcija „Širdį sušildanti šviesa“, kurios metu tikimasi surinkti milijonus eurų pabėgėliams remti.
Parduotuvėje
Parduotuvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Pabėgėliai IKEA

Nuo gruodžio 1 iki 25 d. nuo kiekvieno IKEA parduotuvėse parduoto šviesos diodų šviestuvo arba lemputės IKEA Fondas skirs 1 eurą Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūrai, padėdamas jai iš atsinaujinančios energijos šaltinių įrengti apšvietimą pabėgėlių stovyklose ir jose besiglaudžiančioms šeimoms sudaryti saugesnes ir tinkamesnes sąlygas gyventi.  

Per paramos akciją surinktos lėšos padės įrengti gatvių apšvietimą pabėgėlių stovyklose, jose gyvenančius žmones aprūpinti žibintais su saulės baterijomis ir įdiegti saulės energijos sistemas – tai suteiks galimybę pabėgėliams ir jų bendruomenėms JT pabėgėlių stovyklose Azijoje, Afrikoje ir Vidurio Rytuose savarankiškai apsirūpinti reikiama energija. Taip pat šios paramos akcijos metu surinktos lėšos bus skiriamos tam, kad kuo daugiau vaikų galėtų lankyti pradinę mokyklą. 

Šiandien visame pasaulyje yra 19,5 mln. pabėgėlių, pusė jų – vaikai. Nors pagrindinės priežastys, verčiančios žmones palikti savo namus, yra karas ir persekiojimai, tačiau JT Pabėgėlių agentūros susirūpinimą vis labiau kelia klimato kaita bei su ja glaudžiai susiję ir šį procesą lemiantys veiksniai, pavyzdžiui, stichinės nelaimės: sausros, potvyniai ir gamtos išteklių trūkumas.  

IKEA paramos akcija „Širdį sušildanti šviesa“ buvo pradėta 2014 m. ir bus pabaigta įgyvendinti šiais metais.

Iki šiol pasiekti tokie rezultatai: 

Daugiau 284000 pabėgėlių Etiopijoje ir Jordane buvo aprūpinti 56000 žibintais su saulės baterijomis, o jų gyvenamose stovyklose įrengta 720 gatvių šviestuvų, todėl jose įsikūrę pabėgėliai gali jaustis saugiau tamsiuoju paros metu. 

Daugiau nei 37000 pabėgėlių vaikų pradėjo lankyti pradinę mokyklą Bangladeše, Čade ir Etiopijoje ir turės galimybę mokytis ir toliau. Taip pat šiose šalyse pedagoginiam darbui paruošta daugiau nei 740 mokytojų. 

Bangladeše pastatytos 22 biodujas gaminančios įmonės, kurios suteikia galimybę 15 % žmogaus veiklos atsargų paversti ekologiškomis dujomis maisto gamybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius