Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankų įkainių prispausti lietuviai žavisi nemokama britų startuolio mokėjimo kortele

Nemokamas pinigų išgryninimas Lietuvoje ir užsienyje, nemokamas mokėjimo kortelės išdavimas ir aukštas saugumo lygis. Tokius privalumus vardija britų startuolio „Revolut“ mokėjimo korteles pradėję naudoti lietuviai, iš kurių kai kurie užsienietišką kortelę jau naudoja kaip pagrindinę. Lietuvos bankų asociacijos prezidentas teigia, kad patrauklias sąlygas „Revolut“ vartotojams siūlyti gali, nes jam negalioja bankams taikomi reguliavimai, o ateityje startuolis, tikėtina, galės nemažai uždirbti iš disponuojamų klientų duomenų bazių.
„Revolut“ mokėjimo kortelė
„Revolut“ mokėjimo kortelė

Sužinojo iš „Facebook“

Jau mėnesį „Revolut“ mokėjimo kortelę naudojantis vilnietis Paulius teigia apie ją sužinojęs iš vieno asmens paskyros socialiniame tinkle „Facebook“, o pati kortelės užsakymo procedūra buvusi itin lengva.

„Po užsakymo kortelę paprastu paštu atsiuntė gal per penkias darbo dienas. Užsakymo procedūra labai lengva, tik kelias minutes užtrukau“, – pasakojo Paulius.

Vilnietis „Revolut“ kortelę šiuo metu naudoja kaip pagrindinę atsiskaitymo priemonę ir didžiausiu jos privalumu laiko nemokamus atsiskaitymus užsienio valiutomis – JAV doleriais ir Didžiosios Britanijos svarais.

„Taip pat privalumas yra nuliniai bankomatų mokesčiai, nusiimant kita valiuta bet kuriame pasaulio krašte. Iš viso galima išsigryninti apie 90 valiutų. Tuo tarpu lietuviški bankai taiko apytiksliai 2,5 proc. mokestį už kiekvieną atliktą transakciją kita valiuta“, – Lietuvoje veikiančių bankų išduodamas mokėjimo korteles su „Revolut“ produktu lygino pašnekovas.

Valdoma per programėlę

Kaip skelbiama oficialioje „Revolut“ interneto svetainėje, nemokamai per mėnesį šios kortelės turėtojai gali išgryninti iki 650 Eur sumą bet kuria valiuta. Viršijus šią nustatytą ribą tolimesniems grynųjų pinigų išėmimams iš bankomatų taikomas papildomas dviejų procentų mokestis.

Nemokamai per mėnesį šios kortelės turėtojai gali išgryninti iki 650 Eur sumą bet kuria valiuta.

„Pavyzdžiui, jeigu išsiimate 550 svarų per mėnesį, papildomas išėmimas jums kainuos vieną svarą“, – aiškinama „Revolut“ interneto svetainėje.

Beje, Lietuvos komerciniai bankai savo klientams taip pat taiko grynųjų išėmimo mokestį nepaisant to, kad į kortelę gaunamas atlyginimas, naudojamasi kitomis banko paslaugomis.

„Privalumas yra ir tai, jog kortelė nemokama, be to, turi bekontakčio atsiskaitymo galimybę. Su ja patogu sekti pajamų ir išlaidų balansą. Svarbus ir saugumas. Jeigu kortelė yra toli nuo telefono, ja pasinaudoti negalima. Žinoma, toli yra gal tūkstantis kilometrų“, – kalbėjo Paulius.

„Revolut“ mokėjimo kortelė yra susieta ir valdoma per mobiliąją programėlę išmaniajame telefone arba kompiuteryje.

Turint „Revolut“ debetinę kortelę vartotojas gauna ir šios įmonės sąskaitą, arba kortelę gali sujungti su kokia nors jau turima banko sąskaita. Tokiu atveju, pavyzdžiui, parduotuvėje išleidus šešis eurus, tokia suma nuskaičiuojama ir nuo turimos banko sąskaitos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bankomatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bankomatas

„Aš darau pavedimus iš savo „Paysera“ sąskaitos, kuri yra mano pagrindinė sąskaita. Iš čia pavedimai į Didžiąją Britaniją nemokami, o pavedimas įvyksta tą pačią darbo dieną. „Revolut“ priima pinigus nemokamai“, – aiškino „Revolut“ kortelės turėtojas.

Užsidirbs iš klientų duomenų bazių?

„Revolut“ kortele taip pat susidomėjusi Jurgita Račkauskaitė teigė, jog apie ją sužinojo iš draugų, o aktyviai naudotis pradėjo prieš tris savaites.

„Didžiausias privalumas mums yra tai, kad atsiskaitome už pietus kavinėse viena kortele, o paskui tarp draugų vienas kitam telefonu persiunčiame pinigus, tai užtrunka vos kelias sekundes“, – aiškino J.Račkauskaitė, turėdama omenyje „Revolut“ paslaugą, kuri leidžia pervesti pinigus iš vieno vartotojo sąskaitos į kitą nemokamai.

„Pati „Revolut“ programėlė yra labai neblogai padaryta, užsakius kortelę gali pamatyti, koks yra jos pagaminimo ir siuntimo statusas. Pati kortelė atėjo tiksliai, kaip ir buvo nurodyta – praėjus savaitei po užsakymo“, – tikino J.Račkauskaitė.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas 15min teigė, jog įvairias klientams patrauklias sąlygas „Revolut“ gali siūlyti dėl to, kad jam negalioja bankams taikomi reguliavimai.

„Jų kitoks verslo modelis“, – sakė S.Kropas ir paaiškino, kad britų startuolis prisiima įvairius, pavyzdžiui, valiutos keitimo, kaštus, o naudą daugiausia gauna iš verslo klientų ir pardavėjų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Stasys Kropas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Stasys Kropas

Paklaustas, kokie gali būti „Revolut“ valdytojų žingsniai šioms mokėjimo kortelėms išpopuliarėjus, S.Kropas teigė, kad startuolis gali žengti į rinkodaros sritį – disponuoti turimomis vartotojų duomenų bazėmis, kurios ir gali tapti svarbiu didžiulių pajamų šaltiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius