-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Maskvą pabėgęs R.Baranauskas žada bylinėtis su Lietuva dėl „Snoro“

Buvęs „Snoro“ akcininkas Raimondas Baranauskas žada sekti Vladimiro Antonovo pavyzdžiu ir bylinėtis su Lietuva dėl kompensacijos už banko nacionalizavimą.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Be abejo, aš noriu, kad man būtų grąžinta tai, ką iš manęs atėmė“, – šeštadienį paskelbtame interviu laikraščiui „Lietuvos rytas“ sakė R.Baranauskas.

„V.Antonovas 557 mln. eurų paprašė už savo 68 proc. banko akcijų. Aš savo 25 proc. taip pat atitinkamai paprašysiu“, – teigė jis.

Anot dienraščio, Lietuvoje turto pasisavinimu įtariamas R.Baranauskas šiuo metu gyvena Maskvoje.

Uždarius banką, 2011 metais V.Antonovas ir R.Baranauskas išvyko į Didžiąją Britaniją. Šios šalies teismui nusprendus juos perduoti Lietuvai, R.Baranauskas ir V.Antonovas pabėgo į Rusiją.

R.Baranauskas interviu sakė, kad nuo Lietuvos teisėsaugos slapstosi, nes yra įsitikinęs, kad byla yra sufabrikuota, ir dėl to kaltino prezidentę, centrinio banko vadovą ir konservatorius. Kalbėdamas apie išvykimą iš Britanijos, jis tepasakė, kad „sienos tarp valstybių nėra tinkamai kontroliuojamos“.

„Snorui“ priklausė 34 proc. „Lietuvos ryto“, kuriame paskelbtas interviu, akcijų.

Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie pusę milijardo eurų „Snoro“ turto.

V.Antonovas ieškinį Lietuvai pateikė Maskvos arbitraže. Lietuvos vyriausybė laikosi pozicijos, kad arbitražas neturi jurisdikcijos nagrinėti šios bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius