-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškomo „Snoro“ banko buvusio akcininko Raimondo Baranausko advokatas susisiekė su prokurorais

Ieškomo nacionalizuoto „Snoro“ banko buvusio akcininko Raimondo Baranausko advokatas trečiadienio pavakare susisiekė su prokuroru.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai BNS ketvirtadienį pranešė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė. Anot jos, į prokuratūrą buvo atvykęs kol kas tik vieno ieškomo ir įtariamojo byloje – R.Baranausko atstovas. Kito ieškomo įtariamojo Vladimiro Antonovo atstovai, anot R.Dirsienės, kol kas nepasirodė ir nebandė susisiekti.

R.Baranauko advokato pavardės prokurorai kol kas neatskleidžia, teigia nagrinėjantys jiems pateiktus advokato dokumentus.

„Prokuratūra ragina bendradarbiauti ir bendrauti pagal galiojančius teisės aktus ir teisines procedūras, o ne viešais pareiškimais per žiniasklaidą“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Dirsienė.

25,3 proc. „Snoro“ akcijų valdęs R.Baranauskas per žiniasklaidą jau prieš kelias dienas teigė esąs pasirengęs bendradarbiauti su Lietuvos teisėsauga ir grįžti į Lietuvą, tačiau jo advokatas su bylą tiriančiu prokuroru susisiekė tik po to, kai prokuratūra paskelbė apie buvusiems „Snoro“ pagrindiniams akcininkams pareikštus įtarimus ir paskelbtą į jų paiešką.

Prokuratūra trečiadienį pranešė, kad teismas leido suimti V.Antonovą ir R.Baranauską, o generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė Europos arešto orderius.

Abu buvę banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galimai apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, pinigų plovimo ir kitų nusikalstamų veikų.

68,1 proc. „Snoro“ akcijų turėjusiam, „Latvijas Krajbanka“ bendrasavininkui V.Antonovui įtarimus antradienį pateikė Latvijos teisėsauga.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija pirmadienį vakare sustabdė „Latvijas Krajbanka“ veiklą, jo balanse pasigedusi mažiausiai 100 mln. latų (500 mln. litų), suspendavo jo valdybos ir tarybos įgaliojimus bei paskyrė laikinuosius valdytojus.

Praėjusį trečiadienį nacionalizuotas Lietuvos komercinis bankas „Snoras“ valdo daugiau kaip 60 proc. „Latvijas Karjbanka“ akcijų.

Daugiau apie „Snoro“ nacionalizavimo istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius