-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Pietų Korėjos – dar vienas perspėjimas apie sunkumus pasaulio ekonomikoje

Pietų Korėjos eksportas rugpjūčio mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, nukrito net 14,7 proc. Tai – gerokai blogesnis rodiklis už ekonomistų prognozuotą 5,9 proc. eksporto sumažėjimą. Šio rodiklio kritimas yra didžiausias nuo 2009 m. rugpjūčio, praneša naujienų svetainė businessinsider.com.
Pietų Korėja
Pietų Korėja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši Rytų Azijos šalis yra svarbi įvairių prekių – pradedant automobiliais, baigiant buitinės chemijos gaminiais ir elektronika, gamintoja.

Antroji pagal dydį pasaulio ekonomika Kinija yra svarbiausia Pietų Korėjos prekybos partnerė. 

Antroji pagal dydį pasaulio ekonomika Kinija yra svarbiausia Pietų Korėjos prekybos partnerė. Taigi, nors nemažai ekspertų abejoja oficialiais Kinijos ekonomikos rodikliais, tačiau beveik visi yra įsitikinę korėjietiškos statistikos patikimumu.

„Pastarąjį dešimtmetį Kinija buvo pagrindinė Korėjos ūkio augimo priežastis“, – sakė finansinių paslaugų bendrovės „Morgan Stanley“ analitikė Sharon Lam.

„Korėjos eksportuotojai didžiavosi savo sėkme Kinijoje, kuomet matė, kaip Korėja aplenkė Japoniją, tapdama pagrindine Kinijos importo partnere. Korėjiečių sėkmę Kinijos rinkoje lėmė prekiniai ženklai, technologijos ir į reklamą įdėtos pastangos. Deja, Kinija daugiau nebėra teigiamas veiksnys Korėjai ir net pradėjo ją tempti žemyn“, – pridūrė S.Lam.

Rugpjūtį oficialus Kinijos pramonės pasitikėjimo rodiklis nukrito iki žemiausios ribos per pastaruosius trejus metus – 49,7.

„Pastarojo meto nepastovumai pasaulinėse finansų rinkose gali žemyn nutempti gamybinę ekonomiką, o pesimistinis scenarijus gali išsipildyti“, – perspėjo Kinijos finansinių analizių bendrovės „Caixin Insight“ atstovas He Fan.

„Makroekonominis reguliavimas ir kontrolės priemonės turi būti tęsiami, taip pat vykdomos naujos reformos. Struktūrinės reformos turi išlaisvinti augimo potencialą ir suteikti pasitikėjimo rinkoms“, – tikino H.Fan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius