Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams pirkti užsienyje nuo šiol bus dar brangiau

Nuo gegužės pirmosios už pirkinius iš ne Europos Sąjungos valstybių visi vartotojai mokės brangiau. Kiek padidės prekės kaina, priklausys nuo siuntimo išlaidų.
Pirkimas internetu
Pirkimas internetu / Fotolia nuotr.

2016 m. gegužės 1 d. įsigalioja naujas Sąjungos muitinės kodeksas. Nuo tos dienos apskaičiuojant importo mokesčius prekėms, siunčiamoms ne iš Europos Sąjungos valstybių, prie vertės bus pridedamos ir siuntimo išlaidos. O tai reiškia, kad pirkimas ne ES valstybėse kainuos šiek tiek brangiau.​

Iki šiol importo muito mokestis buvo skaičiuojamas tik nuo pirkinio sumos. Tarkime, įsigijote batus už 200 eurų JAV, siuntimo išlaidos – dar 20 eurų. Batams yra taikomas 7 proc. importo muito mokestis, skaičiuojamas nuo pirkinio sumos, tai yra 200 eurų.

Įsigaliojus naujam kodeksui, mokestis taikomas ir siuntimo išlaidoms, taigi jau ne 200, o 220 eurų. Taip importo muito mokestis, pasikeitus įstatymui, pakyla nuo 14 iki 15,4 euro.

Šis importo muito mokestis, kaip ir pašto atstovavimo paslaugų muitinėje vertė (8,69 euro) ir siuntimo išlaidos, yra įtraukiamas į prekės vertę, nuo kurios skaičiuojamas PVM.

Tai reiškia, kad, jeigu batelius už 200 eurų pirkote iki gegužės pirmosios, sumokėjote 73,65 euro. Po gegužės pirmosios už tokius pačius batelius jau sumokėsite 75,34 euro.

Muitinė pateikia infografiką, kaip reikėtų skaičiuoti mokesčius iš ne ES valstybių įsigyjamoms prekėms (skaičiai čia yra apvalinami)

Lietuvos muitinės infografikas
Lietuvos muitinės infografikas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius