Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 20 /22:39

Lietuvos bankas svarsto tolesnes „Snoro“ veiklos galimybes

Sekmadienį į vėlyvą posėdį susirinkusi Lietuvos banko valdyba sprendžia tolesnes nacionalizuoto banko „Snoras“ veiklos galimybes.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Centrinio banko valdyba aptars iš „Snoro“ laikinojo administratoriaus komandos gautą informaciją.

Laikinasis administratorius į Lietuvos banką atvyko 18 val. Posėdyje dalyvauja ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė bei premjero patarėjas Mykolas Majauskas, pranešė LTV „Panorama“.

Tikėtina, kad Lietuvos banko valdyba nuo pirmadienio bankui leis atnaujinti daugiau paslaugų, nei jų veikia dabar. Nuo ketvirtadienio vakaro „Snoro“ klientams leidžiama atsiimti ne daugiau nei po 500 litų per dieną.

Taip pat sekmadienį turėtų būti priimami sprendimai dėl kitų banko operacijų bei tolesnių Vyriausybės ir Lietuvos banko žingsnių. Sprendimai priklausys nuo to, kokią išvadą pateiks laikinasis banko administratorius.

Šeštadienį pranešta, kad „Snoro“ kontroliuojamo Latvijos banko „Latvijas Krajbanka“ įstatinį kapitalą ketinama didinti maždaug 40–50 mln. latų (197–246 mln. litų), o banko vadovybė šį klausimą pirmadienį ketina svarstyti su laikinuoju „Snoro“ administratoriumi Simon Freakley.

Vyriausybei trečiadienį nutarus nacionalizuoti komercinio „Snoro“ banko akcijas ir sustabdžius banko veiklą, pranešta, kad vėliausiai sekmadienį Lietuvos bankas priims sprendimus dėl „Snoro“ veiklos atnaujinimo.

Papildyta 22.38 val. Tikėtina, kad posėdis užtruks iki 23 valandos. Kita vertus, kaip informavo žiniasklaida, yra tikimybė, jog posėdis baigsis jau gerokai po vidurnakčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius