Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Amerikiečių pora pardavė namą, kad galėtų nuolat gyventi kruiziniuose laivuose: taip pigiau

Pora iš Sietlo, pasiėmusi tik po vieną lagaminą, paliko savo namus ir darbą – tam, kad galėtų nuolat gyventi kruiziniuose laivuose.
Kruizas
Kruizas / 123rf.com nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Į pensiją išėję sutuoktiniai iš Sietlo Angelyn ir Richardas Burkai pardavė savo namą, kad galėtų nuolat gyventi kruiziniuose laivuose;
  • Pasak buvusios buhalterės Angelyn, taip pigiau, nei mokėti būsto paskolą.
  • Per dieną kruiziniuose laivuose pora vidutiniškai išleidžia 89 JAV dolerius už kambarį, maistą ir pramogas.

Angelyn ir Richardas Burkai nuo praėjusių metų gegužės mėnesio mėgaujasi gyvenimu jūrose ir sako, kad gyventi kruizuose yra pigiau, nei mokėti paskolą.

„Mes mėgstame keliauti ir ieškojome būdų, kaip nuolat keliauti išėjus į pensiją. Be to, ieškome būdų, kad tai būtų finansiškai naudinga“, – šią savaitę buvusi buhalterė Angelyn pasakojo Australijos televizijai „7News“.

Penkiasdešimtmečiai sutuoktiniai po pasaulį keliavo įvairiais kruiziniais laivais, leidosi ir į 51 dienos kelionę iš Sietlo į Sidnėjų, teigė leidinys. Kai kurie iš jų mėgstamiausių uostų buvo Singapūras, Italija, Kanada ir Bahamų salos.

„Planuodama kruizus, stengiuosi kuo ilgiau likti tame pačiame laive, jei tai ekonomiškai naudinga“, – CNN sakė Angelyn.

Nors pora yra atidėjusi pakankamai pinigų, kad per dieną galėtų išleisti iki 135 JAV dolerių, dažnai prireikė daug mažesnės sumos.

„Šiais metais esame užsitikrinę 86 kruizo dienas, o vidutinė bendra kaina mums abiem – 89 JAV dolerių per dieną“, – sakė ji leidiniui, o tai sudaro 32 485 JAV dolerių per metus. „Į šią sumą įeina kambarys, maistas, pramogos, transportas, arbatpinigiai, uosto rinkliavos ir mokesčiai“, – atskleidė moteris.

Ji pridūrė, kad pora dažnai ir iki šiol keliavo kruiziniais laivais, todėl naudojasi lojalumo programomis, kurios taip pat padėjo porai užsitikrinti dideles nuolaidas kelionėms.

Remiantis „Zillow“ duomenimis, vidutinė namo vertė keliautojų gimtajame Sietle yra 984 863 JAV doleriai, o per pastaruosius metus namų kaina šioje vietovėje padidėjo 17,8 proc. Vidutinė 30 metų fiksuotos būsto paskolos su 20 proc. pradiniu įnašu mėnesio kaina yra apie 5034 JAV dolerius (arba 60 408 JAV dolerių per metus).

„Ir ateityje neplanuojame nuolat gyventi ant žemės“, – žadėjo Angelyn 7News.

„Kur kitur gali rasti kurortą, iš kurio tave plukdo į įvairias šalis, o pats tuo metu ilsiesi prie baseino ar miegi patogioje lovoje?“ – retoriškai klausė ji CNN.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius