-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija reikalauja iš Šveicarijos informacijos apie 45 tūkst. sąskaitų

Prancūzijos mokesčių tarnybos atlieka įtariamo mokesčių vengimo tyrimą ir iš Šveicarijos reikalauja informacijos apie daugiau nei 45 tūkst. banko sąskaitų, pirmadienį rašo prancūzų dienraštis „Le Parisien“.
Finansai
Finansai / 123rf.com nuotr.

Šveicarijos bankas UBS dar liepą pranešė, kad Šveicarijos tarnybos, gegužę iš Prancūzijos gavusios tarptautinės administracinės pagalbos prašymą, jo paprašė pateikti informacijos apie savo klientus.

Prašymas yra susijęs su buvusiais ir esamais klientais, gyvenančiais Prancūzijoje, remiantis 2006 – 2008 metų duomenimis.

„Le Parisien“ pirmadienį publikavo Prancūzijos mokesčių tarnybų gegužės 11 d. datuoto laiško ištraukas. Laiške rašoma, kad Prancūzijai reikia duomenų apie „daugiau nei 45 161 įvairią sąskaitą“.

„Jų savininkų bendras turtas vertinamas daugiau nei 11 mlrd. Šveicarijos frankų (11 mlrd. JAV dolerių), kas gali reikšti kelių milijardų dolerių trūkumą Prancūzijos iždui“, – rašome laiške.

Laikraščio duomenimis, Prancūzijos tarnybos jau identifikavo 4782 sąskaitų savininkus ir siekia gauti informacijos apie dar 40 379 sąskaitų savininkus.

Prancūzija pradėjo tyrimą dėl UBS veiklos po to, kai buvę banko darbuotojai atskleidė, jog bankas esą yra sukūręs dvigubų sąskaitų sistemą, leidžiančią nuslėpti kapitalo pritekėjimą į Šveicariją 2004 – 2012 metais.

Savo ruožtu UBS kaltinimus neigia ir pabrėžia, kad tai, jog bankas užsiėmė tokiomis finansinėmis operacijomis, niekada nebuvo įrodyta.

Prancūzų tyrėjams artimas šaltinis teigia, kad dokumentai, kuriuos Vokietija pernai perdavė Prancūzijos teisėjams, leido jiems įvertinti prancūzų klientų Šveicarijos banke 2008 metais laikytas lėšas – beveik 12 mlrd. eurų. Tačiau ne visi klientai buvo mokesčių vengėjai.

UBS yra įsivėlęs į jau ne pirmą tokią bylą. Didžiausio ažiotažo sulaukė Jungtinių Valstijų kaltinimai, jog Šveicarijos bankas naudojasi savo šalies bankų paslapties įstatymais, kad padėtų turtingiems klientams išvengti mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius