Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Rimi“ daugiausia parduoda įvežtinę mėsą, „Maxima“ ir „Iki“ – vietinę

Prekybos tinklas „Rimi“ Lietuvoje parduoda daugiausia tik įvežtinę kiaulieną ir jautieną. Kitokios politikos laikosi tinklai „Norfa“ ir „Maxima“, rašo „Lietuvos rytas“.
Prekių vežimėlis
Prekyba / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvoje kiauliena ir jautiena mums per brangi, o kitų šalių mėsa būna tokios pat ar net aukštesnės kokybės, bet jos kaina beveik visuomet būna žemesnė“, – aiškino „Rimi“ viešųjų ryšių atstovė Jovita Bagdonaitė.

 Pasak jos, perkant jautieną Lietuvoje kildavo daugybė problemų dėl jos kokybės, tinklas dažnai dėl tiekėjo kaltės patirdavo nuostolių.

Jau supakuotą kiaulieną ir jautieną šiam tinklui tiekia bendrovė „Hilton“, kuri mėsą perka iš daugelio ES valstybių.

Tuo tarpu apie 80 proc. tinklo „Norfa“ parduodamos mėsos yra lietuviška kiauliena, beveik visa likusi dalis – vietinė jautiena. Lietuviška mėsa ne akcijos kainomis pastaruoju metu prekiauja ir „Maxima“.

Tiesa, „Maxima“ atstovė Renata Saulytė pripažino, kad sprendimą pirkėjams siūlyti lietuvišką produkciją tinklas persvarstysiąs balandžio viduryje.

„Ką nutarsime, priklausys nuo pasiūlos. Jei augintojai vėl kiaules veš į užsienį, mes neturėsime pasirinkimo – reikės įsivežti mėsos iš kitų šalių“, – aiškino ji.

„Jeigu kiaulienos neimportuotume, mes jos ir neturėtume. Lietuvoje kasmet išauginama maždaug 800 tūkst. kiaulių, apie pusę išvežama, o lietuviai suvalgo apie 2 mln. kiaulių“, – skaičiavo mėsos gamybos bendrovės „Agrovet“ vadovas Eugenijus Gudžiūnas.

Apie 50 proc. žaliavos įmonė įsiveža. Anot E.Gudžiūno, lietuviška mėsa už įvežtinę brangesnė 0,2–1 litu už kilogramą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius