Mėsa

Visos temos
Mėsa Fotolia nuotr./Kiauliena

Mėsa – gyvulinio kilmės maistas, gaminamas iš gyvūnų.

Tai yra vienas iš pagrindinių šaltinių baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų žmonių mityboje. Įvairios mėsos rūšys yra populiarus maisto produktas daugelyje kultūrų ir yra gaminamos įvairiais būdais, tokiais kaip kepta, virta, kepta ant grilio arba naudojama kaip ingredientas kituose patiekaluose.

Labiausia paplitusi mėsa maisto gamybai: jautiena, kiauliena, vištiena, aviena, ėriena ir panašiai.

„Maximoje“ nuo šiol dar daugiau lietuviškos šviežios mėsos asortimento
Reklama

„Ma­xi­mo­je“ net 80 proc. švie­žios mė­sos asor­ti­men­to su­da­ro vie­tos ūkių pro­duk­ci­ja

Makaronų apkepas

Maltos mėsos ir makaronų apkepas – nemirštanti klasika

Meksikietiškas maltos jautienos ir ryžių apkepas

Vaidos meksikietiškas maltos jautienos ir ryžių apkepas: išraiškingas ir nenuobodus

Ryžių sriuba su špinatais

Gardi ryžių sriuba su špinatais

Malta mėsa.
Reklama

Faršas ir malta mėsa – ne tas pats? Mėsininkas atskleidė esminius skirtumus ir pasidalino gardžiais receptais

Burgeriai
Reklama

Burgerių menas: kaip sukurti tobulą jautienos mėsainį namuose?

Jautienos kepsnys

Trys receptai jautienos mėgėjams: steikas ir du troškiniai nepaliks abejingų

Bulviniai blynai su mėsa

Minkštučiai bulviniai blynai su mėsa: nuo stalo išgaruos kaipmat

Žarnyno vėžio rizika

Nauji vėžio tyrimai rodo: ką stiklinė pieno ar vyno taurė gali padaryti žarnynui?