Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčiai nenuskurdino tik prekiautojų medumi

Šalčiai lemia prekiautojų lauke apyvartas. Praėjusią savaitę dalis turgaviečių buvo apytuštės. Pardavėjų teigimu, temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio, geriau jau likti namie.
Medus puikiai tinka ir mūsų odai
Medus puikiai tinka ir mūsų odai / Cosi Bella, Flickr.com

Šią savaitę, speigui kiek atslūgus, vieni Vilniaus Kalvarijų turgaus pardavėjai džiaugiasi šiek tiek ūgtelėjusia apyvarta, kiti skundžiasi, kad klientų vis tik trūksta. Praėjusią savaitę, anot turgaus apsaugos darbuotojų, prie prekystalių stovėjo vos keletas pardavėjų, kurie siūlė duonos gaminių, batų, vilnonių pirštinių, kojinių.

Medumi prekiaujantis Jonas šalčiu tik džiaugiasi. Prekyba padidėjo penktadaliu – apie 60 litų per dieną. Vyras dėl pusšimčio litų stovi visą dieną, nors lauke ir keliolikos laipsnių šaltis.

Praėjusią savaitę, anot turgaus apsaugos darbuotojų, prie prekystalių stovėjo vos keletas pardavėjų, kurie siūlė duonos gaminių, batų, vilnonių pirštinių, kojinių

„Šildomės, einame gramą padaryti, šildomės, kad nenumirtume iš gero gyvenimo“, – sako turgaus prekiautojas Jonas.

Šąla ne tik prekiautojai, bet ir vaisiai. Irena mandarinų ir apelsinų siūlo iki pietų. Vėliau juos neša į sandėlius. Ilgiau lauke gali būti persimonai, tačiau ir juos, kaip ir kitus vaisius, perka vangiai. Anot Irenos, visi sako, kad prekės sušalusios.

Tuo metu Vilniaus senamiestyje pardavėjai laukia pirkėjų ir bando sušilti. Vilnonius gaminius siūlantis Jonas kas valandą pasišildo šalia esančioje kavinėje. Jis dideliais pardavimais džiaugėsi per šventes. Dabar vyras parduoda po porą pirštinių ir kojinių, keletą kepurių.  

Prekyba nedžiugina ir gėlių pardavėjų. Viename sostinės turguje – vos vienas kitas pirkėjas. Pasak pardavėjų, būna dienų, kai apyvarta siekia 30 litų. Savaitgaliais žmonių šiek tiek daugiau. Dėl to gėlininkų kišenės pasipildo ir keliais šimtais litų. Pasak vienos iš pardavėjų, šalčiai didelės įtakos ir taip menkiems gėlių pardavimams neturėjo.

Prekyba nedžiugina ir gėlių pardavėjų. Viename sostinės turguje – vos vienas kitas pirkėjas

„Šalčiai lemia tik tiek, kokias gėles – gyvas ar dirbtines – perka vainikams ir krepšeliams. Pirkėjų skaičius daugmaž vienodas, šalčiai mums nieko blogo nepadarė“, – tikina gėlių pardavėja Jadvyga.

Statistikos departamentas skelbia, kad praėjusių metų pirmą ketvirtį prekybos turgavietėse apyvarta siekė 226 mln. litų. Beveik tokia pati apyvarta buvo ir 2012-aisiais. Pernai metų pradžioje prekyba maisto prekėmis keliais proc. smuko, bet 3 proc. didėjo ne maisto prekių paklausa. 

2013-aisiais per pirmuosius keturis mėnesius labiausiai prekyba augo Marijampolės, Kauno ir Viliaus turgavietėse. Labiausiai apyvarta beveik  40 proc. smuko Utenos apskrities turgavietėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius