Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Daržovės

Visos temos
Daržovės Fotolia nuotr./Daržovės

Daržovės – vienmečiai, dvimečiai ir daugiamečiai žoliniai augalai, kurių įvairios sultingos dalys vartojamos maistui. Jose yra žmogui būtinų baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių druskų ir organinių rūgščių. Daržovės labai svarbios mityboje. Valgomos kaip atskiri patiekalai, kaip užkandžiai, bei mėsos ir žuvies patiekalų garnyrai. Jos valgomos šviežios, virtos, keptos, troškintos. Taip pat daržovės šaldomos, džiovinamos, rauginamos, konservuojamos, sūdomos.

Žemės ūkis
Reklama

Trumpojoje maisto tiekimo grandinėje – visi svarbūs

Briuselio kopūstai su sūriu

Pavyksta retam: ar žinote, kaip išties gardžiai paruošti Briuselio kopūstus

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų troškinys „Peperonata“

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų troškinys „Peperonata“

Sumuštiniai su daržovėmis
Reklama

Daržovių meniu visai savaitei – nuo kasdieninių iki gurmaniškų savaitgalio patiekalų

Kepta bulvė

Gurmaniškai keptos bulvės

Makaronų apkepas

Kepsite ir dar kartosite: šis apkepas patiks visai šeimai

Keptos daržovės
Reklama

Daržovių puota: nuo sriubos iki netikėtai skanaus pyrago

Viską keičiantys „burtai“ – tinkamai parinkti prieskoniai

Šie prieskoniai žiemą daro stebuklus – ar jau turite juos savo virtuvėje?

Parduotuvė pabėgėlių centre

Daržovių augintojų atstovas: sumažintas PVM paskatintų vartojimą ir auginimą