-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tvarkiečiai“ siūlo įkurti Lietuvos nacionalinį banką „Vytis“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime nariai antradienį įregistravo nutarimo projektą, kuriuo Vyriausybei, kaip valstybės turto savininko funkcijas įgyvendinančiai institucijai, siūloma iki 2012 m. kovo 1 d. parengti ir pateikti Seimui teisės aktų projektus Nacionaliniam komerciniam bankui įsteigti.
FB-SM95043
Almantas Petkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Įvertinant šalies finansų sistemos būklę, neapibrėžtumą dėl žmonių pinigų, laikomų šalies bankuose bei kitose finansų institucijose, įsipareigojimų įvairioms kredito įstaigoms, partija „Tvarka ir teisingumas“ yra įsitikinusi, kad būtina iš esmės spręsti klausimą dėl nacionalinio komercinio banko Lietuvoje įsteigimo. Būtent tai mes šiandien ir siūlome“, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Almantas Petkus.

Politiko teigimu, naujas nacionalinis bankas, kuris galėtų būti pavadintas „Vyčio“ vardu, užtikrintų ne tik realią, o ne sutartinę konkurenciją bankų rinkoje, bet ir taptų patikimu finansiniu instrumentu, sudarysiančiu tinkamas ir patikimas verslo ir investicijų sąlygas, konkurencingas indėlių palūkanas, o ekonomikos nuosmukio metu taptų nauja paskata įsukant Lietuvos ekonomiką.

„Šalies Konstitucijoje yra pasakyta, kad valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei. Ar daugelio privačių užsienio ir lietuviško kapitalo bankų veikla šiandien tarnauja bendrai tautos gerovei? Ko gero, daugelis atsakys, kad ne. Tad vieną kartą imkimės ir ūkinę veiklą finansų sektoriuje sureguliuokime taip, kad ji iš tiesų tarnautų bendrai tautos gerovei, o ne vienai ar kitai finansinei ar politinei grupuotei“, – sakė A.Petkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius