-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NT įmonės: iš „Brexit“ labiausiai išloš Frankfurtas

Finansų įmonėms po vadinamojo „Brexit“ – Didžiosios Britanijos sprendimo atsakyti narystės Europos Sąjungoje (ES) – išsikeliant iš Londono, labiausiai turėtų išlošti Frankfurtas, rodo konsultacijų įmonės „Ernst & Young“ atlikta 555 įmonių apklausa.
Frankfurtas
Frankfurtas / Skrendu.lt nuotr.

Kad Frankfurtui, kaip finansų centrui, „Brexit“ bus naudingesnis negu Dublinui, Paryžiui ar Amsterdamui, mano net 72 proc. respondentų.

Daugiau kaip pusė apklaustųjų, arba 57 proc., prognozuoja, kad „Brexit“ paskatins augimą visoje Vokietijos nekilnojamojo turto rinkoje. Dauguma respondentų spėja, kad kils ir komercinės, ir gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto kainos.

Daugiau kaip pusė apklaustųjų, arba 57 proc., prognozuoja, kad „Brexit“ paskatins augimą visoje Vokietijos nekilnojamojo turto rinkoje.

Pasak „Ernst & Young“, „Brexit“ galėtų dar labiau išjudinti Vokietijos rinką, kuri prieš kelerius metus buvo visai apsnūdusi, tačiau pastaraisiais metais kainos ėmė kilti kiek sparčiau.

„Atrodo, kad į Vokietijos nekilnojamojo turto rinką suplūs dar daugiau tarptautinių investuotojų, kurie kol kas nenori daugiau investuoti Londone“, – pareiškė „Ernst & Young“ nekilnojamojo turto ekspertas Christianas Schulzas Wulkowas.

Britams birželio 23 dieną vykusiame referendume nusprendus pasitraukti iš ES, galingą Londono finansų centrą apgaubė nežinia.

Kol bus susiderėta dėl taisyklių, pagal kurias Didžiosios Britanijos įmonės galės prekiauti su ES, gali praeiti keleri metai. Todėl kai kurios įmonės jau svarsto galimybes perkelti tam tikrą veiklą į likusių 27 ES valstybių narių miestus.

Tarp Frankfurto privalumų minima tai, kad šį miestą savo būstine pasirinko Europos Centrinis Bankas (ECB) ir daugelis privačiojo sektoriaus bankų.

Tuo tarpu 14 proc. įmonių pareiškė, kad jau planuoja mažinti savo veiklos Jungtinėje Karalystėje mastą. Trečdalis apklaustųjų patikino, kad verslo apimčių Didžiojoje Britanijoje nekeis, o 55 proc. pažymėjo, kad perspektyvos yra pernelyg miglotos, tad vis dar neįmanoma pasakyti, kokį poveikį „Brexit“ padarys jų verslui Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius