Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudie laikams, kai įsigijus „iPhone“ reikia pirkti naują kroviklį? „Apple“ pristatys svarbią naujovę

Naujajame „iPhone“, kurį „Apple“ pristatys rugsėjo 12 dieną, atsiras USB-C įkrovimo prievadas. Tai svarbi naujovė, kurią technologijų milžinė priversta įvesti ne savo noru, o paklusdama naujoms Europos Sąjungos taisyklėms.
„Apple“
„Apple“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 „Apple“ iPhone

Šiuo metu įmonės telefonuose, priešingai nei konkurentų, įskaitant „Samsung“, naudojama patentuota „Lightning“ kroviklio jungtis, rašo BBC.

Pagal Europos Sąjungos įstatymą reikalaujama, kad telefonų gamintojai iki 2024 m. gruodžio įdiegtų bendrą įkrovimo jungtį, kad vartotojai sutaupytų pinigų ir sumažintų atliekų kiekį.

123RF.com nuotr./USB-C jungtis
123RF.com nuotr./USB-C jungtis

Daugumoje naujų „Apple“ produktų, pavyzdžiui, naujausiuose „iPad“, jau naudojama USB-C jungtis, tačiau įmonė šios taisyklės įvedimui priešinosi.

„Griežtas reguliavimas, pagal kurį privaloma naudoti tik vieno tipo jungtį, slopina inovacijas, o ne jas skatina, o tai savo ruožtu pakenks vartotojams Europoje ir visame pasaulyje“, – 2021 m. rugsėjį BBC nurodė „Apple“ atstovas.

Kol kas neaišku, ar toks pokytis įsigalios visame pasaulyje, tačiau atrodo mažai tikėtina, kad technologijų milžinė pokytį pritaikys tik Europos Sąjungoje parduodamiems telefonams.

Shutterstock nuotr./„Lightning“ jungtis
Shutterstock nuotr./„Lightning“ jungtis

Tad su kokiomis problemomis gali susidurti su „Apple“?

Kaip rašo „Bloomberg“, įmonė gali prarasti dalį licencijavimo pajamų, ji turės skirti inžinerinių išteklių ir finansų įdiegdama USB-C jungtį, o dėl didesnio suderinamumo su „Android“ sistema klientams gali būti lengviau atsisakyti „Apple“ produktų.

Be to, akcentuojama, kad visuomet yra rizika, jog kils „viešųjų ryšių košmaras“, nes 2012 m., kai „Apple“ perėjo prieš „Lightning“ jungties, kilo vartotojų pasipiktinimas. Taip pat įmonė kritikos sulaukė po to, kai 2016 m. iš telefonų pašalino ausinių lizdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius