Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Avulis – parlamentarams: „Jūsų žodis ir paleidžiame kranus ir darbininkus“

Trečiadienį Seimo Audito komitetas vykdė parlamentinę kontrolę, kurios metu Viešųjų pirkimų tarnyba pristatė savo vertinimą dėl pokyčių Nacionalinio stadiono statybų projekte.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis vertinimas jau buvo skelbtas anksčiau. Viešųjų pirkimų tarnyba pateikė savo poziciją, kad už stadiono statybas gali būti permokėta.

Vasario pradžioje paskelbta, kad Nacionalinio stadiono statybų projektą iš jo koncesininkės – investicijų bendrovės „BaltCap“ – perima Arvydo Avulio valdoma bendrovė „Hanner“.

Pastarosios vadovas A.Avulis sureagavo į diskusijas posėdyje, pakartodamas, kad yra pasirengęs vykdyti šį projektą.

„Mes laukėme išvadų iš Viešųjų pirkimų tarnybos, iš Europos Komisijos ir kitą dieną esame pasirengę pradėti darbą. Audito komitetą galiu užtikrinti, kad jei imsimės šio darbo, jį ir užbaigsime. Vis dėlto reikėtų apsispręsti greičiau. Laikas bėga, jau prabėgo daug metų, vyko ir teismo procesai, pabrango stadiono statybos. Norėtųsi sprendimo – ar teigiamo, ar neigiamo“, – kalbėjo verslininkas.

Pasak jo, gavus teigiamą atsakymą, iškart būtų imtasi darbų.

„Mano pasiūlymas 2026 m. pabaigoje stadione sužaisti futbolą, galioja. Aš pasirengęs tą daryti. Jei nebus trukdžių, tai padarysiu. Iš banko turiu pasiskolinti 100 mln. eurų ir dar turiu įdėti savo kapitalo 30 mln. eurų, kad būtų pastatyta. Tiek bankas, tiek aš esam pasirengę startuoti bet kuriuo metu. Jūsų žodis ir paleidžiame kranus ir darbininkus“, – žadėjo A.Avulis.

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Darius Vedrickas posėdyje teigė neatmetantis galimybės, kad tarnyba vertins Nacionalinio stadiono statybos koncesijos sutarties galutinį variantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius