Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tauro Tradicinio“ alaus laimėjimų sąrašą papildė dar vienas medalis

Jau dešimtą kartą Jungtinėse Amerikos Valstijose surengtuose prestižiniuose „World Beer Cup 2016“ apdovanojimuose neliko nepastebėti ir Lietuvos aludariai – „Tauro Tradicinis“ alus apdovanotas sidabro medaliu (Dortmunder/Export kategorija). Tai vienintelis lietuviškas alus, sulaukęs pasaulinio pripažinimo šių metų apdovanojimuose.
„World Beer Cup 2016“ adovanojimai
„World Beer Cup 2016“ adovanojimai / Brewers Association nuotr.

„World Beer Cup 2016“ šviesiojo lager tipo alaus kategorijoje buvo nominuotos net 52 alaus rūšys, iš kurių, tarptautinės komisijos sprendimu, prizinės vietos atiteko dviejų Vokietijos alaus daryklų ir antros pagal dydį Lietuvos alaus gamintojos meistrams.

„Džiugu, kad mūsų aludarių verdamas alus jau spėjo užsitarnauti gerą vardą ir pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Šis aukštas įvertinimas pasauliniu mastu yra pelnytas atlygis už įdėtas pastangas puoselėjant alaus receptūrą ir paskata tobulėti, nenutolstant nuo gilių lietuviškos aludarystės tradicijų“, – sakė bendrovės „Kalnapilio-Tauro grupė”“generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas.

Aukštos kokybės garantas

Pirmą kartą „Tauro Tradicinis“ alus tarptautiniuose „World Beer Cup“ apdovanojimuose debiutavo 2012 metais ir buvo apdovanotas medaliu. Todėl, anot M. V. Kirstuko, šių metų laimėjimas tik dar kartą įrodo, kad nuolat besikeičiančioje alaus rinkoje sėkmę lemia ilgametė aludarių patirtis ir profesionalus požiūris.

Alus „Tauro Tradicinis“, gaminamas pagal dešimtmečiais aludarių tobulintą receptūrą iš vandens, miežių salyklo, miežių ir apynių, jau ilgą laiką neužleidžia populiarumo viršūnės ir yra vertinamas alaus ekspertų. Būtent dėl išskirtinai šio gėrimo gamyboje naudojamų „Taurus” apynių, alus pasižymi išraiškingu skoniu bei aromatu, išskiriančiu jį iš šviesiojo alaus asortimento.

Brewers Association nuotr./„World Beer Cup 2016“ adovanojimai
Brewers Association nuotr./„World Beer Cup 2016“ adovanojimai

Diktuoja alaus madas

„World Beer Cup“ teisėjų komisija alų vertina pagal jo skonį, aromatą bei išvaizdą, taip pat griežtai paisoma stiliaus parametrų. Šiais metais skirtingose kategorijose buvo pateikta beveik 7 tūkst. skirtingų alaus rūšių, o nugalėtojų medaliai iškeliavo į 16 skirtingų šalių, tarp kurių pateko ir Lietuva.

„Galimybė patekti tarp aludarystės meistrų elito ir įtikti net išrankiausių vartotojų skoniui – kiekvieno aludario siekiamybė, todėl džiaugiuosi, jog jau ne pirmus metus galime didžiuotis aukštais pasiekimais ir konkuruoti su geriausiais pasaulio aludariais“, – pabrėžė „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius.

Kas dvejus metus organizuojamas „World Beer Cup“ čempionatas yra tituluojamas pasauline alaus olimpiada, tarp šio gėrimo meistrų žinoma jau nuo 1996 metų ir pasauliui diktuojančia alaus skonius. Šiais metais čempionate dalyvavo rekordinis skaičius – beveik 2 tūkst. alaus daryklų iš 55 skirtingų pasaulio kampelių, apjungiančių Afriką, Aziją, Europą, Okeaniją, Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius