-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslininkai eksportuos mėsos ir pieno gaminius į Alžyrą

Lietuvos gamintojams nuo šiol bus galima į Alžyrą eksportuoti mėsos ir pieno produktus, praneša Užsienio reikalų ministerija.
Jautiena
Jautiena / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie leidimą eksportuoti Alžyro Liaudies Demokratinės Respublikos ambasada Varšuvoje pranešė nota.

Per dvejus su puse metų pavyko gauti mėsos eksporto ir per dvejus metus – pieno eksporto į Alžyrą leidimus. Pažadą, kad jie artimiausiu metu bus suteikti, Lietuvos ambasadorius Alžyrui Gediminas Varvuolis parsivežė šių metų vasario mėnesį, įteikęs skiriamuosius raštus.

„Galutinai suderinus kelis likusius smulkius techninius aspektus, valstybinio suderinimo reikalaujančių kliūčių įeiti į šios šalies rinką Lietuvos pieno ir mėsos eksportuotojams nebeturėtų likti. Lietuvos verslininkai jau gali planuoti aktyvius žingsnius, siekiant pristatyti savo produkciją alžyriečiams bei rasti patikimus partnerius. Padėsime, kiek galėsime“ – ragina ambasadorius G.Varvuolis.

Kartu su minėta nota perduotame Alžyro Veterinarijos paslaugų tarnybos prie Žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės ministerijos laiške Lietuvos Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai atkreipiamas dėmesys į tai, kad, eksportuojant pieno produktus, jų mikrobiologinių parametrų aprašas turės atitikti pateiktąjį kartu su sertifikatų pavyzdžiais.

Be to, į Alžyrą bus galima įvežti tik tuos mėsos produktus, kuriems Halal sertifikatai bus išduoti išimtinai Lietuvos Muftiato. Sertifikatai, išduoti kitų šalių islamiškų institucijų, negalios. Kad lietuviškų mėsos gaminių eksportas į Alžyrą vyktų sklandžiai, Lietuvos pusė dar turi papildomai pateikti šalyje išduodamų Halal sertifikatų pavyzdžius.

Lietuvos ir Alžyro prekybiniai ryšiai intensyvėja. Per paskutinius penkis metus prekių apyvarta tarp šalių išaugo 62 kartus, ir 2016 m. sudarė 46,6 mln. eurų. 2016 m. Lietuvos eksportas į Alžyrą, lyginant su tuo pačiu 2015 m. laikotarpiu, išaugo beveik 21,7 proc. – iki 46,6 mln. eurų. Daugiausia į Alžyrą eksportuojama naftos alyvos, kvietinių ir mėsininių miltų, dirbinių iš asbestcemenčio, celiuliozės pluošto cemento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius