-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Tyla: vestuvės atidėtos geresniems laikams

Bendraudami su muzikos prodiuseriu ir verslininku Martynu Tyla, įsitikinome, jog jis paprastas, nuoširdus ir kitų nuomonės paisantis žmogus.
Foto naujienai: Martynas Tyla: vestuvės atidėtos geresniems laikams
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt

Bendraudami su muzikos prodiuseriu ir verslininku Martynu Tyla, įsitikinome, jog jis paprastas, nuoširdus ir kitų nuomonės paisantis žmogus. „Tiesą pasakius, kartais esu net per geras", - tvirtina pašnekovas. Su Martynu kalbamės apie santykius su mylimąja Neringa, atidėtas vestuves, pramogų pasaulio užkulisius ir mintis apie politiką.


Dosjė:


Vardas, pavardė: Martynas Tyla.

Gimimo data, vieta: 1972 06 13, Vilnius. 37 m.

Šeima: mylimoji Neringa Zeleniūtė (26), turi dukrelę Gabrielę (4,5).

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Pasiekimai: 1991 m. pradėjo barų ir naktinių klubų verslą, nuo 1993 m. dirba su žymiausiais šalies atlikėjais. Buvo tokių grupių kaip „Sel", RSA, „Lemon Joy", „Exem", „Pagalvėlės", „Desperado" vadybininkas ir prodiuseris. Šiuo metu bendradarbiauja su atlikėjais Atlanta ir Sasha Son(g), taip pat dirba su grupe „Empti". Yra muzikos namų „House of Music" vadovas.


Martynai, neseniai sutikai dalyvauti realybės šou „Kodas N97" ir taip tarsi leidai suprasti, jog esi drąsus ir iššūkių nebijantis žmogus. Kaip sugalvojai dalyvauti šiame projekte?


Nežinau, kaip pasirašiau šiai aferai (juokiasi)... Kol kas nesigailiu. Tiesiog norėjau, kad žmonės pamatytų, koks pasaulis mane supa. Nenoriu, kad daugelis manytų, jog esu grobuonis, kuriam rūpi tik finansai. Pastaruoju metu vis dažniau išgirstu tokių nuomonių. Iš tiesų esu tik paprastas darbininkas. Taigi šis realybės šou yra puikus būdas parodyti, koks esu iš tikrųjų.


Nusprendei parodyti savo gyvenimo užkulisius. O pats ar kišiesi į savo prodiusuojamų atlikėjų asmeninę erdvę?


Jiems palieku absoliučią laisvę. Tiesa, jeigu tai susiję su finansais, tai pasitariame. Tačiau dažniausiai aš tiesiog tėviškai patariu. Kad ir tam pačiam Sashai (atlikėjui Sashai Son(g) - aut. past.). Pasitariame, ar verčiau investuoti pinigus į save, ar išleisti pramogoms. Manau, kad kiekvienas tai, ką uždirba, turi mokėti išleisti ir planuotis į priekį, ypač šiuo metu. Atlikėjams tikrai nekokie pyragai.


O tokie dalykai kaip „kas su kuo miega" Tavęs nejaudina?


Absoliučiai. Dėl manęs atlikėjas gali miegoti su savo šuniu, su kuo nori. Čia kiekvieno asmeninis reikalas. Žinoma, su daugeliu atlikėjų tampi gerais bičiuliais ir žinai, kas su kuo gyvena ir kas ką veikia. Bet per daug į asmeninius reikalus nesikišu.


Kiek žinau, kartu su kuruojamais atlikėjais vyksti į jų koncertus. Tokie yra Tavo darbo principai?


Taip, stengiuosi vykti į visus pasirodymus. Jeigu nematai virtuvės, nežinai kaip kas vyksta. Būna kartais taip, kad keli kuruojami atlikėjai koncertuoja skirtingose vietose. Tuomet su vienu iš jų vyksta mano antroji pusė Neringa.


Tavo prodiusuojami atlikėjai kartais koncertuoja ir gėjų klubuose. Ir ten kartu vyksti. Ar tai reiškia, kad esi tolerantiškas seksualinėms mažumoms?


Manęs tai netrikdo. Esu pirmasis, į Lietuvą atvežęs transvestitų šou. Homoseksualai man netrukdo gyventi. Aš jiems - taip pat. Priešingai - bendrauju su jais, turiu nemažai gėjų pažįstamų, daugelis iš jų yra žinomi asmenys. Esu tolerantiškas jiems. Jie gyvena savo gyvenimą, aš - savo.


Minėjai, kad Tavo mylimoji Neringa Tau daug padeda. Galbūt gerų Jūsų santykių priežastis ir yra bendradarbiavimas?


Viskas labai paprastai: kartu gyvename, drauge auginame vaiką, tai ar verta uždirbamus pinigus atiduoti kažkam kitam? Toks bendradarbiavimas mums labai naudingas. Aš turiu šiokių tokių silpnų pusių, o tuomet mane Neringa pakreipia teisinga linkme. Lygiai taip pat ir aš jai padedu. Ji kaip desantininkė (šypteli).


Galima sakyti, kad kone visą laiką kartu ir praleidžiate. Ar nenusibosta?


Kažkaip taip išeina. Kol kas per 8-erius metus vienas kitam dar nenusibodome.


8-eri metai kartu, o vestuvių varpai dar taip ir nenuskambėjo...


Ne, vestuvių dar kol kas nebus. Ateis laikas, bus galimybės, bus tinkamas momentas, tuomet ir susituoksime.


O Neringa dar nespaudžia dėl tuoktuvių?


Na, kartais pajuokauja. Tuomet aš jai sakau: „Tai ką, einame į zaksą?" (nusijuokia). Kol kas nejaučiu iš mūsų politikų, kad žmonės būtų skatinami tuoktis, auginti vaikus. Išvadina kažkokiais „bambaliais", ir tiek. Man baisu tokių dalykų klausytis...


Pastaruoju metu vis kritikuoji Lietuvos valdžią. Gal pats norėtum eiti į politiką?


Galvojau apie tai, buvo tokia mintis. Kol kas man niekas nesiūlė. Mėgstu analizuoti, gilintis į politiką. Tačiau už daugelį šiuo metu dirbančių Lietuvos politikų, ypač „Tautos prisikėlimo partijos", man gėda. Ten matau tik vieną žmogų, kuris gali kažką gero Lietuvai padaryti. Tačiau tai nėra pagrindinis tos partijos žmogus, „vienas iš trijų Lietuvoje". Jis moka gerai dirbti ant scenos, siūlyčiau jam ten ir sugrįžti.


Tai gal verta apsikeisti vietomis su Arūnu Valinsku, apie kurį ir kalbi?


Nežinau. Neaišku, kaip ir man pačiam ten sektųsi, bet pabandyti vis dėlto norėčiau.


Pakalbėkime apie Tavo įvaizdį. Daugeliui atrodai rūstus, griežtas, kitų nuomonės nepaisantis žmogus. Toks ir esi?


Ne, čia tik toks įvaizdis. Labai dažnai atsitinka taip, kad kai reikia ką nors žmogui pasakyti, aš niekaip to nepadarau. Vėliau pats dėl to kenčiu, nes būnu per daug geras. Dabar bandau keistis, nes pastebėjau, kad žmonės pradėjo tuo naudotis. Žinoma, ir pats nesu šventasis (šypteli).


Ieško konkurenčių „69 danguje" ir „Yvai"?


Per pokalbį M. Tyla prasitarė, jog šiuo metu ieško gerai atrodančių, puikius vokalinius sugebėjimus turinčių didžiakrūčių merginų. Pasirodo, Martynas ketina kurti naują grupę. „Aš matau nišą, turiu viziją ir nujaučiu, ką mes galėtume pateikti tiek Rytų, tiek Vakarų rinkai. Ar tai būtų dar viena merginų grupė? Taip, bet mes bandysime ją padaryti komercišką. Nekalbėsime apie rimtą muziką, bet norime, kad viskas būtų skoningai. Tai nebus merginos, kurias bus galima išsikviesti pagal iškvietimą", - sako prodiuseris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius